• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    EXTREME:
    HVJ3R:
    TIGRE: stran znacek a namacecich omacek jsem slysel doporuceni na 'tri kraby':

    'Phu Quoc, the island off the southernmost tip of Vietnam, is famed for their nuoc mam. So much so that other brands might slap on the words Phu Quoc in order to mislead. Also, look for the words nuoc mam nhi (which you can see above the Viet Huong label on the Three Crabs bottle). This means it is from the first extraction, rather similar to the "cold-pressed extra virgin" label on a bottle of olive oil. Although the nuoc mam will darken with time after being opened, you want to look for a light amber color when you purchase it. It's perfectly fine to store nuoc mam at room temperature.'
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    FLU: mně nepříjde špatná, ale osobně mám radši trochu jemnější omáčky. resp. na vaření mi příjde úplně v pohodě, ale na dochucování hotového jídla mi už tolik nevyhovuje.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    BARA_ONLY_ONE:
    TIGRE:
    FLU: squid brand taky, ale do viet pokrmu bych spis dal vietnamskou, protoze chutna trochu jinak. nuoc mam je obecny oznaceni.
    FLU
    FLU --- ---
    TIGRE: squid brand mi prijde dobra. jinou uz nekupuju.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: hele bohužel značky si nepamatuju, teď máme doma Squid brand, kterou já osobně zas tolik nemusím, ale špatná taky není. Obecně bych ti doporučil jít do vietnamských značek, u rybích omáček by mělo platit, že čím světlejší tím lepší, ideálně pokud bude někde na etiketě "Nhi", "Ngon" nebo "Thuong Hang" což by mělo znamenat, že je z prvního lisu tj. nejvyšší kvality.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Můžete mi prosím doporučit rybí omáčku, která se hodí do zálivky, která se dává k např. k Bún bò Nam Bộ nebo Bún chả? Mám nějakou hnusnou, celý to zkazila a ještě z toho smrdí celej byt, tak nechci znovu šlápnout vedle. Děkuji
    MALKMUS
    MALKMUS --- ---
    Možná starý, ale:

    V ostrovní za tim né-moc povedenym vietnamcem je oteřenej nějakej novej japonskej obchod. Zatim sem tam nebyl, tak nevim co tam maj/nemaj.
    a
    v pasáži metro se bude otevírat novej vietnamce, už to vypadá, že to bude každym dnem, tak sem moc zvědavej. Už tam je Číňan - Sushi (taky nově otevřeno) a teď Vietnamce, takovej asijskej trojuhelnik řekl bych. ;]
    a
    v Gorazdovce u vietnamce dělaj Bun Cuon (m7), tak bacha je na tom závislost.


    MICHIGAN
    MICHIGAN --- ---
    zna nekdo tenhle obchod? je to na maly strane, zajimalo by me, jak jsou na tom cenove:

    Kor,Japa,Ind,Thai,Chin - Pnoy Taste of Asia
    http://www.pnoytasteofasia.com/korjapaindthaichin.html
    TOMINA
    TOMINA --- ---
    jj, přesně tak to tady je :-)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    kdyz uz se hrabu v tech fotkach tak jeste jedna, aneb: "dejte si polivku, nudle jsou cerstvy" :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    TOMINA: kurata, skeble, garnati, paratky, nozicky ... :)
    WERONYCZKAA
    WERONYCZKAA --- ---
    WERONYCZKAA: aa vlastně i takový odkaz je, sem slepá...
    WERONYCZKAA
    WERONYCZKAA --- ---
    CHESUS: diky, ale spíš by se mi hodila už nějaká menší rostlinka, to než by vyrostlo, to by byla věčnost...
    WERONYCZKAA
    WERONYCZKAA --- ---
    MRMNK: to by se mi hodilo, ale nejsu z Phy, škoda :D
    WERONYCZKAA
    WERONYCZKAA --- ---
    čistě náhodou, neví někdo kde sehnat rostlinku keře curry?
    FLU
    FLU --- ---
    MRMNK: ja jsem ji koupil u vietnamcu a taky se to nedalo jist. presne jak rikas. nakonec putovala do kose.
    TOMINA
    TOMINA --- ---
    ..placatá kachna, to je ale dobrota :-)

    MRMNK
    MRMNK --- ---
    kdyz uz je rec o perille ... tak sem si doma vypestoval tu co je cela fialova ale listy maji silene horkou chut .. nekdo to taky zkousel?

    btw. aby v tom byl neporadek tak nafialovely listy muzou byt taky amaranth - ale ty sou fialovy spis jen uprostred a nemaj tak zubaty listy
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    EXTREME: obe vyzeraju trochu ako prhlava :-)
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    EXTREME: aby sem upresnil. druh je jeden (P. frutescens). variety jsou tri (crispa, frutescens, hirtella). kultivaru imho nepocitane.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam