• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    PINK_CICINKA
    PINK_CICINKA --- ---
    KLA: Do vietnamských jarních závitků si v podstatě zamotej, na co máš chuť, takže pokud šunku neseženeš, nebude to tak úplně vadit. Já do nich dávám nudle, krevety, koriandr, vaječnou omeletu, cibulku. A rybí omáčku bys měla sehnat v Sapě bez problému, mají i v Tamdě myslím (supermarket).
    KLA
    KLA --- ---
    JUANITA: díky :)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    KLA: nuoc mam u vybranejch viet-cerek, SAPA, holesovicka trznice... kdyztak muzes koupit thajskou rybi omacku, i kdyz je to malicko jiny.
    KLA
    KLA --- ---
    Ráda bych zkusila tenhle recept na vietnamské jarní závitky . Vietnamskou kuchyni jsem ale ještě nikdy nedělala, poraďte prosím kde sehnat vietnamskou šunku Gio bi a rybí omáčku Nuoc mam. díky
    FLU
    FLU --- ---
    BIOH: jakoukoliv curry kombinaci... dyne/listovy spenat/kari pasta/kokosove mliko anebo dyne/brambory/bataty/kari pasta/kokosove mliko. k tomu hromadu jasminove ryze a je vymalovano.

pro inspiraci koukni treba sem:
    Squash curry recipes - Recipes - BBC Good Food
    http://www.bbcgoodfood.com/...&filterItem=&filterItem=&filterItem=&filterItem=&filterItem=&filterItem=&filterItem=&filterItem=&filterItem=&filterItem=

BIOH
    BIOH --- ---
    MRMNK: recept?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    sice zadna pasta, ale z hokaidlo pokazde delam masaman kari, bezkonkurencni
    BIOH
    BIOH --- ---
    musím dneskal sklidit nějaké chilli papričky a manželka mi nechala doma 2 hokaido dýně, nemáte nějaký recept, co z toho sesmolit? nejlépe nějakou pastu na sterilování nebo tak
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    JUANITA: ja jsem tam teda zazil vecer docela naval, respektive cca 6 objednavek, ktere jim zpusobili slusny chaos... ale nad cislo 35 jsem se nedostal :)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    TIGRE: roztomily je, ze rozdavaji karticku s cislem objednavky v restauraci, kde jsou 4 stoly, a byl jsem tam bud sam, nebo dnes ve dvou (pricemz cisla karticek jsou velkoryse '77' a tak podobne ;] )
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    JUANITA: já jsem za ně taky šťastnej. rozhodně ale zmatkaří - mě obrali o závitek (a nemyslím, že šlo o úmysl), ale spíš čistý chaos z 5 objednávek najednou. Pokud nehodnotím kvalitu jídla, tak nejpromazanější stroj (aneb recept, jak vyřešit 20 objednávek v 10 minutách) má imho Jiřák :)
    FKA82
    FKA82 --- ---
    Nevíte prosím někdo kde sehnat třtinový ocet?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    TIGRE: za me tak 6/10, ale jsou mili, tak vpoho. bun bo bylo bez perilly, co mam nejradsi, ale po reklamaci jsem ji dostal kotel, jeste se zajizdi a tak.. banh cuon mi prislo tak normalni, ale vic mi chutna v gorazdovce. jsem rad, ze tam jsou. :]
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---
    TIGRE: nestihla jsem otvíračku a podle kolegů, co tam ztvrdli na víc než hodinu, jsem i docela ráda:) banh cuon cha lua je me oblibene, dik za referenci:)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    WIL_M: nemají oddělené dřezy na "varné" a "servírovací" nádobí, pokud jsou moje informace správné
    GUDRUN: to zrovna nevadí, stačí mít v blízkosti provozovny veřejně dostupné záchodky, tj. třeba ty v metru, opět, pokud jsou moje informace správné
    GUDRUN: něco je dole na Jugoslávských partyzánů, něco se mělo otvírat na Bubenečské, tj. hned za přejezdem, vedle vietnamské sámošky, ale nevím, nakolik to pokročilo a ještě něco někde v bližších ulicích, zkusím najít adresu
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    GEJSHA: byl jsem dvakrát a dvakrát spokojenost. ted o víkendu banh cuon cha lua, srovnání nemám, nikde jinde jsem ho nejedl, ale chutnalo mi. To samé pho bo vien v době otvíračky - jak polívka tak masový kuličky super.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    FLU: díky! :)
    FLU
    FLU --- ---
    WIL_M: Hoisin
    Hoisin sauce - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Hoisin_sauce
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    už jsem tady s tím kdysi otravoval a pak to dokonale zazdil a už to tady nevidím :(

jak se jmenuje ta omáčka, co se dává k voňavé křehké kachně nebo kuřeti, prosím? hledám na ni recept. slibuji, že si to už uložím děkuji:)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    GUDRUN: nema
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam