• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MILHAUZ: jestli máš o tu omáčku ještě zájem, tak jsem si ji vyžádal a on ji zase doobědnal, takže je momentálně k mání a evidentně není problém nechat kdykoliv doobjednat (doobjednal jsem v sobotu a v neděli byla opět na pultě).
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    MILHAUZ: V Poděbradech
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    PAN_SPRCHA: a to kupujes kde?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ZUZKAOU: horky okurky muzes pokvasit, tohle je vyborny (ale surovinove narocny):
    http://www.phamfatale.com/id_2903/title_Karela-Achar-Recipe-Giveaway/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak polévku jsem dělala podle receptu - jako nebyla špatná, ale moc nevidím důvod ji dělat znova.

Stir fry jsem nakonec dělala s mrkví a tofu a s thajským nádechem. Jako jo, proč ne. Ale furt mi zbejvaj tři hořké okurky.

Jako mojí oblíbenou zeleninou se určitě nestanou.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ALDARION: kdyby me to naucila chodil bych ji pomahat :)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    MRMNK: To je super podnik, jen mám pocit, že paní Zhai Hua už trošku lituje, co si to na sebe uvázala. Kuchaři prý nejsou v kondici na pořádné ruční zpracování těsta, tak tam musí chodit makat sama... ;)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: taky stir fry a polivku, chut je hodne vyrazna, rozhodne to nemit jako jediny jidlo ale mit k tomu jeste nejaky druhy.. v ty polivce se to trochu ztrati a neni to tak intenzivne horky
    FKA82
    FKA82 --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Máte někdo nějaký ozkoušený recept s hořkou lufou? Chtěla jsem jednu do polévky http://www.thechinesesouplady.com/bitter-melon-and-preserved-sour-vegetable-soup/

Ale v Malešicích mi jich prodali jen balíček ...
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    tak vcera jsme byli u cinanu v rumunsky 17, prijemne male prostredi, vyzdoba lehce nadstandard s porovnanim klasickych cinskych bister ... na zacatek sme dostali trochu caje, na predkrm volime polivku s won ton - jemne testo, dobra napln, super bujon s rasami, zadny glutamatovy narez .. potom dva talire s jiaozi, jedny s masem jedny vege, oboje poradna porce - 15ks a nejsou to zadni drobecci, na stole sojovka a cerny ocet a clovek si muze sam namichat dip .. zakonceno panakem palenky s bylinkama, bacha ma asi tak 60% :) .. rozhodne doporucuju navstivit

Restaurace Hua Long Zhai | Domácí čínská kuchyně v centru Prahy
    http://www.kungfucentrum.eu/cinskakuchyne/index.html
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    EXCITE: trochu moc siroce pojata otazka:) Tofu bych vybiral podle ucelu k cemu ho budes pouzivat.
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    jj menit vodu kazdy den. ja do vody pridavam trochu soli, myslim ze to lepsie konzervuje.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MRMNK: menit vodu! Dik, ja jsem byla nastvana, ze se to tak rychle kazi...
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    v trznici staci zajit do kteryhokoliv kramu s potravinama a zeptat se na tofu, cena variabilni, vetsinou to vychazi 12-15kc za kus, rekl bych tak cca pul kilovej, pri dobrem uchovavani (menit vodu) v lednicce vydrzi tyden i dva tkze se vyplati si jich vzit vic, i cenove je to pak lepsi

mapy kde lze trznice najit na nastence

btw. ten lak je obyc voda :)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    VXP: tak to jsem teda neměla štěstí, ale bylasj em tam zatím jen 2x
    VXP
    VXP --- ---
    MOIRAIN: tofu maji v sape v kazdejch potravinach :) v tech bednach v laku...
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    SALVATOR: OK, moje schopnost poznat vtip v pondělí v práci je zjevně ještě nižší, než jsem si myslel. ;) Mně trvalo vykopat se do Sapy častěji než pro 20 kg rýže pěkných pár měsíců po přistěhování, zato stavit se v centru pro cokoli nikdy nebyl problém...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Dělám si prdel, ve skutečnosti sme se tam akorát eště nedokopali. Což může v kombinaci s tou Francouzskou znít divně, ale tam už nechodim, co sme se odstěhovali z Vršovic... :)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    SALVATOR: To je přece ta největší legrace. ;) Hlady tam neumřeš a východ nakonec najdeš. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam