• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: tady vyrobu sojovky popisuje i se susenim v troube .. je to spanelsky ale google to preklada celkem srozumitelne (ma to 3 casti, s uspesnym finale)
    Primeros pasos en la elaboración de salsa de soja | Umami Madrid
    http://www.umami-madrid.com/2008/04/07/primeros-pasos-en-la-elaboracion-de-salsa-de-soja/

    dalsi vec je ze to ale nechavaji zrat nekolik mesicu, venku na slunci, prez den odkryto, v noci zakryto, na slunci pravdepodobne kvuli poradne fermentaci celeho toho mixu ...
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: posli nejaky clanek o te lihni na plisne, dik :)

    + pridavam link na blog kde si mimo jine hrajou s mnozenim ruznych plisnovych kolacku, uspechy i neuspechy
    A Remodeled Bubod/Rice Wine Starter, Rice Bread? | foodrecap.net
    http://www.foodrecap.net/recipe/bubod-bread-cookie/
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: http://mapy.cz/s/5S3m je to cca zde
    red yeast je ten pytlik uprostred http://img193.imageshack.us/img193/9687/nakupv.jpg

    o sojovnce uz jsem taky premyslel, podle toho co jsem cet to stoji za to kdyz se par let pocka :)

    nemam cas ted studovat postupy, ale pokud jse o povrazdeni bakterii mohla by stacit na chvili trouba nebo mrazak
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A teda rýžovej ocet bez předchozí fermentace koji na amazake je taky dobrej. Chutná jinak než mirin, je víc rejžovej a je teda kalnej (ale já ho vlastně moc nefiltrovala).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak těch receptů na divokou sojovku jsem našla povícero, včetně imigrantů z číny v USA, takže se to tak asi fakt bude dělat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: Malešice - ty mám za rohem- prozradíš kterém krámku?

    Jinak ještě jsem taky našla recepty na divokou sojovku a přemýšlím, jestli to založím už teď a vysuším nikoliv na slunci, ale na kamnec (ale je dost možný, že to chce UV záření, aby se ta plíseň, co už boby fermentovala povraždila)

    http://www.motherearthnews.com/real-food/homemade-soy-sauce-zmaz75jfzwar.aspx
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: vim jen o red koji, prodava to cinanka v malesicich (druhy potraviny vlevo), ve forme prasku
    Monascus purpureus - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Monascus_purpureus

    jinak bych ti moh poskytnout tak kulicku dve tohodle - nechal jsem si privezt od kamarada z shanghaie, samotnyho by me zajimalo jak se to da mnozit
    Jiuqu - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Jiuqu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LADY_CANDAR: jo jo, přesně to mám v úmyslu vyrobit.

    Našla jsem nějaké amerikánské zdroje koji pro domácí potřebu a pak z indonésie přímo plíseň (B2B), ale musela bych koupit minimálně kilo.
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    ZUZKAOU: O zdroji nevim, ale mam naprosto dokonaly inkubator na tempeh z chladiciho boxu, plechu, ktery se do nej zastrci tak, ze spodni cast se dotyka hladiny vody a topitka. Funguje naprosto dokonale.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    tušíte někdo o zdroji aspergillus oryzae?

    Možnost udělat si líheň na ušlechtilé plísně za pomoci topítka do akvárka mě dost nadchla...
    E42
    E42 --- ---
    LOBOTOMKA: To bude jejich korma, ne?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Odpovim taky hloupe: rada veci, co Beas delaji nejsou indicka jidla, ale (prevazne jiho-) indickou kuchyni inspirovana jidla.
    LOBOTOMKA
    LOBOTOMKA --- ---
    zeptam se dost hloupe,ale bohuzel nevim jak jinak, potrebuju nutne nazev jednoho jidla. V Beasu v Tynske dnes, zluta omacka s cernymi seminky a lilkem, nasladla.Nevite nekdo nazev tohoto jidla?snazim se to najit na netu ale nedari se, diky
    HANYKA
    HANYKA --- ---
    Hlasim (novou?) vietnamskou restauraci AU CO v Dejvicích, Studentská 1. Byla tam uz nejakou dobu v lete, ale krachli pravdepodobne na predrazenym jidle, kdyz chteli za Pho asi 150,-.... Ted se tam pry zmenil majitel a dost zlevnili, je tam milej a upovidanej vietnamec a Pho za kilo, sice maso bylo trochu tuzsi, ale jinak vyborny.... Dnes se chystam na Bun cha, ktery za minulyho majitele bylo fakt vytecny, tak jsem zvedava :-)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KLA: kupovala jsem je před pár týdni na Jiřáku
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KLA: cerstvy shitake: Makro, stanek s houbama v Hale 22, ne uplne spolehlive oddeleni zeleniny v supermarketech.
    KLA
    KLA --- ---
    V Korunní mají korejský saké Baekhwa Soobok skoro dva litry za 269,- Není nijak super úžasný, ale za tu cenu a když ho mám hlavně na vaření...

    A pak bych měla dotaz. Seženu teď někde čerstvý shiitake? A kde bych sehnala sušenou tykev kanpyo?
    Ideálně někde blíž centru Prahy než je Sapa :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    JUANITA: taky se divim proc jsem tam vlastne sel :)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    MRMNK: to je tam tak nejak standardni, spis je mozna trochu s podivem, zes mel nejaka ocekavani (a na zaklade ceho). :]
    KALTY
    KALTY --- ---
    E42: Taky marně čekám
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam