RAFFAN: na vývar - opálený a oloupaný zázvor a cibuli (hodně obého), česnek, koriandrová semínka, badyán a skořici. Pevné kusy koření orestovat na sucho. S kořenovou zeleninou se netřeba zatěžovat. Vařit dlouho, dlouho, dlouho a raději sáhnout pro slepici, než pro kuře.
Rozhodně bys měl mít víc kostí, než masa na ten vývar. Když předem kosti opečeš, aby se tam objevily hnědé plošky, tak to bude silnější vývar. Zejména pokud to budeš vařit s troškou něčeho kyselého, aby se z kostí lépe vylučovaly potřebné látky (na pho je teda ideální dát tam šťávu z limetky předem).
Poměr na začátku to chce 1:1,5-2 pevná hmota ku vodě.
Taky se tam dává hnědý cukr - v tržnicích ho maj v takových malých kostičkách - není moc sladký, ale je celkem aromaticku. Simuluje ho muscovado třtinový a nebo troška melasy.