• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    RAFFAN
    RAFFAN --- ---
    Nevím, jestli jsem ve správném klubu - poptávám ozkoušený recept na Pho Ga. Poradíte? Zkoušel jsem minulý týden - vývar ze skeletů a stehen s kořenovou zeleninou, galgánem, citronovou trávou a kořínkama koriandru (recepty se různí, takže to byla spíš improvizace). Jako nebylo to špatný, ale něco tomu chybělo.
    Předem díky za rady :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    na blogu se mi objevil dotaz na výrobu natto z olomouckých tvarůžků. Teoreticky (po letméh hledání, jak se dělá natto) by to mělo jít.

    zkoušel jste to někdo?

    Než jsem natto stihla ochutnat, tak mi ho ho MZ zakázalo s odkazem na EU

    Jak natto chutná? Předběžné hledání ukazuje na to, že to bude něco tak obskurního, že to asi budu chtít zkusit...
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ten napad s topitkem je super :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Termbox funguje a je to výrazně jednodušší, než by člověk čekal.

    Prostě jsem do chladicího boxu vrazila topítko za dvě stovky. (chladicí box se našel ve sklepě.)

    A dá se to zkvasit?: Kynárna, jogurtovač a domeček na plísně v jednom.
    http://zkvaseno.blogspot.cz/2012/12/kynarna-jogurtovac-domecek-na-plisne-v.html
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    tenhle sauce mivaji i vietnamci, ale u ni je spousta veci ktery sem nikde jinde nevidel, vselijaky druhy ras, cinsky klobasy, bylinny smesi na polivky a hlavne kvanta neidentifikovatelnejch veci :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Se tam musím vydat- zrovna tomu jejímu krámku jsem se zatím tak nějak vyhejbala.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MAEDHROS: kupujeme black bean sauce s chilli ... maji v praze malesicich (u cinanky urcite) a myslim i v sape jsem to nekde videl



    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Dotaz - black bean sauce mi asi brzo dojde. Nechala jsem si ji přivézt z Číny, takže se sháněním tohohle produktu v ČR zkušenosti nemám.
    Kde to berete? Na tržnicích je normálně k dostání? Nějak si totiž nevybavuju, že bych ji na tržnici v Brně-Olomoucká potkala...
    Nebo si ji sami vyrábíte?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    s cervenou koji a zaroven s rice starter ( 酒曲 jiǔqū) coz sou nejaky michany kultury, ale v evrope sem to nikde nenasel, musel sem si to nechat privezt ... vypada to ze to cerveny koji neni uplne nutny, dava se to tam spis pro chut a pro lecivy ucinky na krevni obeh ...
    chci na zkousku zkusit udelat trosku jen s cervenym, co to udela, mohlo by to taky udelat vino ..

    + po vyrobe zbyde ta zfermentovana ryze a daj se s tim delat pohody jako toto - zkousel sem to zatim jen s tofu ale bylo to excelentni
    Echo's Kitchen: Red Rice Vinesse Chicken (Ang Chow Chicken)
    http://spicehunt.blogspot.cz/2011/06/red-rice-vinesse-chicken.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: a to je teda s tou červenou koji?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    maly fotoreport z vyroby ryzoveho vina .. vyroba trva cca 3 tydny, ted by melo jeste aspon 2 mesice zrat at se trochu vytribi chut .. i nedoslazene ma ale prijemne nasladlou chut, jen bude potreba ho jeste jednou prefiltrovat ..

    http://tinyurl.com/br8zvv5



    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    nejake napady?
    s pritelem slavime stedry den predem a protoze bude docela dost tezke ceske kuchyne o vanocich, tak jsem chtela udelat nejakou dobrou asijskou kuchyni na nas stedrej vecer. Nic tezkeho do zaludku, klidne narocnejsiho na pripravu, klidne bez masa nebo ryby / drubez. Pro ingredience do Malesic si zajedu. Polivku, hlavni jidlo, desert, toho bych se pridrzela po cesku, myslim struktury chodu. Kachnu pect nebudu, ale neco s kachnim masem by mimo rozhodne nebylo, jestli se mi podari sehnat. za pripadne tipy dekuji.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: tady vyrobu sojovky popisuje i se susenim v troube .. je to spanelsky ale google to preklada celkem srozumitelne (ma to 3 casti, s uspesnym finale)
    Primeros pasos en la elaboración de salsa de soja | Umami Madrid
    http://www.umami-madrid.com/2008/04/07/primeros-pasos-en-la-elaboracion-de-salsa-de-soja/

    dalsi vec je ze to ale nechavaji zrat nekolik mesicu, venku na slunci, prez den odkryto, v noci zakryto, na slunci pravdepodobne kvuli poradne fermentaci celeho toho mixu ...
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: posli nejaky clanek o te lihni na plisne, dik :)

    + pridavam link na blog kde si mimo jine hrajou s mnozenim ruznych plisnovych kolacku, uspechy i neuspechy
    A Remodeled Bubod/Rice Wine Starter, Rice Bread? | foodrecap.net
    http://www.foodrecap.net/recipe/bubod-bread-cookie/
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: http://mapy.cz/s/5S3m je to cca zde
    red yeast je ten pytlik uprostred http://img193.imageshack.us/img193/9687/nakupv.jpg

    o sojovnce uz jsem taky premyslel, podle toho co jsem cet to stoji za to kdyz se par let pocka :)

    nemam cas ted studovat postupy, ale pokud jse o povrazdeni bakterii mohla by stacit na chvili trouba nebo mrazak
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A teda rýžovej ocet bez předchozí fermentace koji na amazake je taky dobrej. Chutná jinak než mirin, je víc rejžovej a je teda kalnej (ale já ho vlastně moc nefiltrovala).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak těch receptů na divokou sojovku jsem našla povícero, včetně imigrantů z číny v USA, takže se to tak asi fakt bude dělat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: Malešice - ty mám za rohem- prozradíš kterém krámku?

    Jinak ještě jsem taky našla recepty na divokou sojovku a přemýšlím, jestli to založím už teď a vysuším nikoliv na slunci, ale na kamnec (ale je dost možný, že to chce UV záření, aby se ta plíseň, co už boby fermentovala povraždila)

    http://www.motherearthnews.com/real-food/homemade-soy-sauce-zmaz75jfzwar.aspx
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: vim jen o red koji, prodava to cinanka v malesicich (druhy potraviny vlevo), ve forme prasku
    Monascus purpureus - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Monascus_purpureus

    jinak bych ti moh poskytnout tak kulicku dve tohodle - nechal jsem si privezt od kamarada z shanghaie, samotnyho by me zajimalo jak se to da mnozit
    Jiuqu - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Jiuqu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LADY_CANDAR: jo jo, přesně to mám v úmyslu vyrobit.

    Našla jsem nějaké amerikánské zdroje koji pro domácí potřebu a pak z indonésie přímo plíseň (B2B), ale musela bych koupit minimálně kilo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam