• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    tak sem zkousel varit s tim fermentovanym tofu, kupodivu to nakonec nemelo tak silnou chut, dal jsem do jidla k masu dve smradlavy kosticky a cekal jsem nejakou chutovou herdu, ale nakonec to bylo prijemne jemny

    a dneska sem nasel v sape pandanovy listy, zitra zadelavam na zelenou slizkou asijskou babovku :)
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    Netusite nekdo, co jsou ty obri dlouhe zelene cukety nebo dyne, ci co to je, co jsou k videni v Sape? Ma to na delku kolem metru, tvar jako cuketa a je to zelene, lehounce sem tam strupovite. A pokud vite, co to je, co se z toho da delat? Komunikace s pani v kramku se bohuzel nezdarila XD
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---

    hachisu_japanese.farm.food.epub | Ulož.to
    http://uloz.to/x28mzFs/hachisu-japanese-farm-food-epub
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jinak návod na samodomo red bean curd aka fermentované todu zde http://carolynjphillips.blogspot.cz/2012/10/red-fermented-bean-curd-cheese-at-last.html

    (ten web vůbec nevypadá zle)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    já na to právě narážím občas v nějakých receptech, na prasečí nožky si ale netroufám :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    TIGRE: diky tvymu dotazu jsem narazil na tenhle zajimavej recept, jdu shanet praseci nozicky, budem tak moct zuzitkovat tofu co uz nam nejakej rok zahali v lednicce :)
    Chinese Red Cooked Pigs Feet « Asian Food Adventures
    http://friedtigerfrozendragon.wordpress.com/2010/03/07/chinese-red-cooked-pigs-feet/
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    vnitrek pak neco jako tohle, je to celkem sila :)

    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MRMNK: ha děkuju!
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    TIGRE: urcite v malesicich, prvni kramek vlevo ... v sape si ted nejsem jistej, prodavaji to v takovych mensich sklenickach s sirokym plastovym vickem, vypada to priblizne takhle, u tech chili dovnitr neni moc videt, ztraci se to za takovou tmve cervenou fermetovanou mlhou :) .. pak maj jeste jiny druhy s ruznymi pridavky



    TIGRE
    TIGRE --- ---
    LA_PIOVRA: diky!
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TIGRE: tyjo, to jsem neznal, kouknu se po tom, zajima me to.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    nevíte, mají v sapě, malešicích, nebo ještě lépe (úplně nejlépe) někde v širším centru "fermented red bean curd" ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak syrečkové natto neprošlo. Verze z pařených bobů se jednoznačně zkazila, verze z vařených bobů smrdí tak normálně po syrečkách a nějak je nafermentovaná, ale nedělá to ty slizké cancoury. Si to dám s rejží a sojovkou, protože to je celkem dobrý, ale jako tudy cesta nevede. Jen teda jsem moc zvědavá, co udělám s nakultivovaným syrečkem na agaru.

    (rozmixovala jsem syreček s vodou a dortovým želé na kaši. To že to sežralo cukr je celkem pochopitelné, ale sežralo to i košenilu - to želé bylo s červeným barvivem a normálně přes noc zbělalo)
    CZTWEETY
    CZTWEETY --- ---
    AUDIAC:
    Tak tohle ted taky koumu, vcera jsem si koupil v Sape Wok a premyslim jak to vymyslet na klasickej sporak. MORA prodava "nozicky" pod Wok za 690,- ale to myslim nic nevyresi a ta cena mi prijde silena.
    Nakonec to ale asi stejne dopadne tak, ze koupim spesl horak na WOK a napojim to na plyn pokud to pujde.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    AUDIAC: ten adapter je imho jen na to aby ti wok nepadal, s distribuci tepla bohuzel nema moc spolecnyho ... na wok je potreba vic okruhu, jeden plamen uprostred a dalsi vetsi okruh okolo "po stranach"
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    máte nějakou vychytávku na plynovej sporák když používáte wok? mám trochu problém s tím, že buďto použiju velkej hořák, ale ten plamen jen olizuje pánev, takže největší teplo je po stranách, nebo to dám na malej, ale tam je málo tepla celkově.
    láhev propanu s hořákem doma mít nechci, novej sporák se speciálním wok hořákem je drahej a velkej. napadlo mě buď koupit ten prstencovej adaptér, ale nevím, jestli to je co k čemu ( http://i.ebayimg.com/t/9-25-TO-7-25-WOK-RING-ADAPTER-FOR-HOME-USE-STOVES-COOK-TOPS-/00/s/NDAwWDQwMA==/$(KGrHqFHJEQFC1Y23KpSBQ1RM!ivrw~~60_12.JPG ), nebo jestli sundat tu čepičku z hořáku, ale to nevím, jestli je dobrej a bezpečnej nápad...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    tak to je šílená kombinace...

    Natto Marinated in Kimchi | Natto...
    http://ilovenatto.com/blog/2011/01/natto-kimchi-uber-food/
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    JUANITA: jj k banh cuon to podávají třeba v tom bistru na dukelských hrdinů.
    LA_PIOVRA: no dobře, sekaná :)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    TIGRE: jednou sem tohle videl podavat v banh cuon misto grilovanyho masa, takze bych rekl, ze bys mohl mit pravdu! :]
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TIGRE: mno...:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam