• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TIGRE: mno...:)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Imho je to cha lua - vietnamská vepřová sekačka http://en.wikipedia.org/wiki/Gi%C3%B2_l%E1%BB%A5a
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GUDRUN: tohle na 99,9999999..% uzeny tofu neni .. myslim ze
    MOIRAIN: ma pravdu, uz jsem to taky videl v sape

jinak uzeny tofu neni zas takovy problem udelat, i kdyz je to furt slozitejsi nez ho koupit hotove :)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GUDRUN: to mi vizuelně připomíná něco, čemu říkáme s kamarády vietnamská sekaná, chutná to tak, že nedokážu na 100 % říct, jestli je to maso, nebo ne
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    JUANITA: Našel jsem to a bylo to tam milý :) Dal jsem si to kachni bun z denni nabidky a bylo to dobry. Díky za tip!
    UWE_WEBER: Tohle je jiná reštyka i když se jmenuje stejně - to co myslíš ty je asi Bong Sen v Řipský ulici. Číňani, co vařej taky Vietnam a sushi. Tahle restaurace se jmenuje jenom Sen a je v Slezský 778/20
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    UWE_WEBER: to bude neco jinyho. tohle je kousek nad mirakem.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    TIGRE: hned vedle restaurace sokolovna (myslim slezska 22).
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    UWE_WEBER: myslíš v řipský, takový zkrekonstruovaný?
    UWE_WEBER
    UWE_WEBER --- ---
    TIGRE: Pokud se nepletu tak je to někde mezi vodárnou a perunovou, mělo by to být snad čínský bistro, ale maj tam tyhle vietnamský parádičky, ještě jsem nezkoušela, ale slyšela jsem samou chválu, v tom úseku snad nic jiného obdobného neni tak se to nedá zaměnit. . .
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    [ STILL_PRIMITIVE @ Varime s LASKOU - vegetariansky jime, pijem, hodujem... Ale hlavne varime NO MASO ]

nevite, jestli to je vegetarianske opravdu nebo ne? Pry to ma byt nejake sojove maso, ale lide ve vege klubu si nejsou jisti. Ja jsem to v Malesicich nikdy nevidela, ale pokud je to nejaka jina podoba soji, tak to rada ozkousim. Jestli jsou to kureci chrupavky, tak to Vietnamcum klidne necham :-)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    JUANITA: kde přesně tam prosím?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    btw. meli dnes jeste zavreno v anglicky, tak jsme nahodou zapadli do novy viet restaurace ve slezsky vedle restaurace sokolovna (web asi nemaji) a bun bo nam bo pripravili skvely. taky se zda, ze maji opravdu velikej vyber viet jidel, co jsem jinde nevidel. urcite zkusim zas , zatim si vedu jako skvelou alternativu londynsky.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    My zase poprvy ochutnali kari z divokejch koz a bylo moc dobry, neco mezi jehnecim a kurecim :-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    chteli jsme na spolecnou vanocni oslavu pred stedrym dnem nejakou rybku asijskym stylem. bohuzel v tescu eden meli jen lososa a kapra a jeste to tomu typkovi za pultem prislo vtipne. vzala jsem lososa, udelala jsem ryzi, namarinovala lososa s 5 flavour spices a zazvorem, jako prilohu udelala hlivu stir fry a cesnekem, ustricovkou a tmavou sojovkou, to bylo takovy krasne hutny, salat z cin zeli s pomerancem a sezam olejem, a lososa upekla na panvi, prelila omackou z rybi omacky, chilli, citronu, obalila v tom rybu a malinko odparila, vyndala rybku, splachla panev cerstvou pomerancovou stavou, zredukovala, malinko dosladila jeste a bylo to fakt nadherne plny chuti a vune, takze urcite nekdy zopaknu. neni to zadnej skutecnej asijskej recept, ale snad to neni ani moc babicovaty. jeste rejzovej desert se skorici, zazvorem a mandlema.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: pardon a diky!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POHODAVOLE: jasně že jo a na té malešické mapce je odkaz!

http://goo.gl/maps/q3rR
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: nevede nekdo neco podobneho v sape? :)

diky!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Curry.pdf | Ulož.to
    http://uloz.to/xRkxQZT/curry-pdf

Curry, A Tale Of Cooks & Conquerors « Rice & Curry
    http://riceandcurry.wordpress.com/2011/01/31/curry-a-tale-of-cooks-conquerors/
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    MILHAUZ: normalni rejzova mouka, asi by sel i jinej skrob, treba sojamyl
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    vetsi mnozstvi soli ti imho nepomuze, rek bych ze tim naopak naleptavas vic strukturu zeli ktery je nachylnejsi k fermentaci; zkus dat spis min a rovnou s tim do chladu .. bude trvat treba krapet delsi dobu nez se to udela ale bude min kysely .. dalsi moznost trochu to zalit prevarenou vystydlou vodou, ono se to trochu naredi (uz na zacatku vyroby)
    jinak souhlasim s MAKROUSEK: co chces od kyselyho zeli aby bylo min kysely? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam