• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    TIGRE: diky tvymu dotazu jsem narazil na tenhle zajimavej recept, jdu shanet praseci nozicky, budem tak moct zuzitkovat tofu co uz nam nejakej rok zahali v lednicce :)
    Chinese Red Cooked Pigs Feet « Asian Food Adventures
    http://friedtigerfrozendragon.wordpress.com/2010/03/07/chinese-red-cooked-pigs-feet/
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    TIGRE: urcite v malesicich, prvni kramek vlevo ... v sape si ted nejsem jistej, prodavaji to v takovych mensich sklenickach s sirokym plastovym vickem, vypada to priblizne takhle, u tech chili dovnitr neni moc videt, ztraci se to za takovou tmve cervenou fermetovanou mlhou :) .. pak maj jeste jiny druhy s ruznymi pridavky

LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TIGRE: tyjo, to jsem neznal, kouknu se po tom, zajima me to.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    nevíte, mají v sapě, malešicích, nebo ještě lépe (úplně nejlépe) někde v širším centru "fermented red bean curd" ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak syrečkové natto neprošlo. Verze z pařených bobů se jednoznačně zkazila, verze z vařených bobů smrdí tak normálně po syrečkách a nějak je nafermentovaná, ale nedělá to ty slizké cancoury. Si to dám s rejží a sojovkou, protože to je celkem dobrý, ale jako tudy cesta nevede. Jen teda jsem moc zvědavá, co udělám s nakultivovaným syrečkem na agaru.

(rozmixovala jsem syreček s vodou a dortovým želé na kaši. To že to sežralo cukr je celkem pochopitelné, ale sežralo to i košenilu - to želé bylo s červeným barvivem a normálně přes noc zbělalo)
    CZTWEETY
    CZTWEETY --- ---
    AUDIAC:
    Tak tohle ted taky koumu, vcera jsem si koupil v Sape Wok a premyslim jak to vymyslet na klasickej sporak. MORA prodava "nozicky" pod Wok za 690,- ale to myslim nic nevyresi a ta cena mi prijde silena.
    Nakonec to ale asi stejne dopadne tak, ze koupim spesl horak na WOK a napojim to na plyn pokud to pujde.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    AUDIAC: ten adapter je imho jen na to aby ti wok nepadal, s distribuci tepla bohuzel nema moc spolecnyho ... na wok je potreba vic okruhu, jeden plamen uprostred a dalsi vetsi okruh okolo "po stranach"
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    máte nějakou vychytávku na plynovej sporák když používáte wok? mám trochu problém s tím, že buďto použiju velkej hořák, ale ten plamen jen olizuje pánev, takže největší teplo je po stranách, nebo to dám na malej, ale tam je málo tepla celkově.
    láhev propanu s hořákem doma mít nechci, novej sporák se speciálním wok hořákem je drahej a velkej. napadlo mě buď koupit ten prstencovej adaptér, ale nevím, jestli to je co k čemu ( http://i.ebayimg.com/t/9-25-TO-7-25-WOK-RING-ADAPTER-FOR-HOME-USE-STOVES-COOK-TOPS-/00/s/NDAwWDQwMA==/$(KGrHqFHJEQFC1Y23KpSBQ1RM!ivrw~~60_12.JPG ), nebo jestli sundat tu čepičku z hořáku, ale to nevím, jestli je dobrej a bezpečnej nápad...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    tak to je šílená kombinace...

Natto Marinated in Kimchi | Natto...
    http://ilovenatto.com/blog/2011/01/natto-kimchi-uber-food/
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    JUANITA: jj k banh cuon to podávají třeba v tom bistru na dukelských hrdinů.
    LA_PIOVRA: no dobře, sekaná :)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    TIGRE: jednou sem tohle videl podavat v banh cuon misto grilovanyho masa, takze bych rekl, ze bys mohl mit pravdu! :]
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TIGRE: mno...:)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Imho je to cha lua - vietnamská vepřová sekačka http://en.wikipedia.org/wiki/Gi%C3%B2_l%E1%BB%A5a
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GUDRUN: tohle na 99,9999999..% uzeny tofu neni .. myslim ze
    MOIRAIN: ma pravdu, uz jsem to taky videl v sape

jinak uzeny tofu neni zas takovy problem udelat, i kdyz je to furt slozitejsi nez ho koupit hotove :)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GUDRUN: to mi vizuelně připomíná něco, čemu říkáme s kamarády vietnamská sekaná, chutná to tak, že nedokážu na 100 % říct, jestli je to maso, nebo ne
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    JUANITA: Našel jsem to a bylo to tam milý :) Dal jsem si to kachni bun z denni nabidky a bylo to dobry. Díky za tip!
    UWE_WEBER: Tohle je jiná reštyka i když se jmenuje stejně - to co myslíš ty je asi Bong Sen v Řipský ulici. Číňani, co vařej taky Vietnam a sushi. Tahle restaurace se jmenuje jenom Sen a je v Slezský 778/20
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    UWE_WEBER: to bude neco jinyho. tohle je kousek nad mirakem.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    TIGRE: hned vedle restaurace sokolovna (myslim slezska 22).
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    UWE_WEBER: myslíš v řipský, takový zkrekonstruovaný?
    UWE_WEBER
    UWE_WEBER --- ---
    TIGRE: Pokud se nepletu tak je to někde mezi vodárnou a perunovou, mělo by to být snad čínský bistro, ale maj tam tyhle vietnamský parádičky, ještě jsem nezkoušela, ale slyšela jsem samou chválu, v tom úseku snad nic jiného obdobného neni tak se to nedá zaměnit. . .
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    [ STILL_PRIMITIVE @ Varime s LASKOU - vegetariansky jime, pijem, hodujem... Ale hlavne varime NO MASO ]

nevite, jestli to je vegetarianske opravdu nebo ne? Pry to ma byt nejake sojove maso, ale lide ve vege klubu si nejsou jisti. Ja jsem to v Malesicich nikdy nevidela, ale pokud je to nejaka jina podoba soji, tak to rada ozkousim. Jestli jsou to kureci chrupavky, tak to Vietnamcum klidne necham :-)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    JUANITA: kde přesně tam prosím?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    btw. meli dnes jeste zavreno v anglicky, tak jsme nahodou zapadli do novy viet restaurace ve slezsky vedle restaurace sokolovna (web asi nemaji) a bun bo nam bo pripravili skvely. taky se zda, ze maji opravdu velikej vyber viet jidel, co jsem jinde nevidel. urcite zkusim zas , zatim si vedu jako skvelou alternativu londynsky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam