• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    konečně zas naložené kimchi, naložila jsem i zbytek perillových listů podle Maangchi, teda se stejnou pastou, jako to beakchu kimchi, vypadalo to dost dobre, doufam, ze nalozena perilla vydrzi aspon do nedele, kdy budu mit navstevu na korejskou veceri.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    tak sem zkousel varit s tim fermentovanym tofu, kupodivu to nakonec nemelo tak silnou chut, dal jsem do jidla k masu dve smradlavy kosticky a cekal jsem nejakou chutovou herdu, ale nakonec to bylo prijemne jemny

    a dneska sem nasel v sape pandanovy listy, zitra zadelavam na zelenou slizkou asijskou babovku :)
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    Netusite nekdo, co jsou ty obri dlouhe zelene cukety nebo dyne, ci co to je, co jsou k videni v Sape? Ma to na delku kolem metru, tvar jako cuketa a je to zelene, lehounce sem tam strupovite. A pokud vite, co to je, co se z toho da delat? Komunikace s pani v kramku se bohuzel nezdarila XD
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---

    hachisu_japanese.farm.food.epub | Ulož.to
    http://uloz.to/x28mzFs/hachisu-japanese-farm-food-epub
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jinak návod na samodomo red bean curd aka fermentované todu zde http://carolynjphillips.blogspot.cz/2012/10/red-fermented-bean-curd-cheese-at-last.html

    (ten web vůbec nevypadá zle)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    já na to právě narážím občas v nějakých receptech, na prasečí nožky si ale netroufám :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    TIGRE: diky tvymu dotazu jsem narazil na tenhle zajimavej recept, jdu shanet praseci nozicky, budem tak moct zuzitkovat tofu co uz nam nejakej rok zahali v lednicce :)
    Chinese Red Cooked Pigs Feet « Asian Food Adventures
    http://friedtigerfrozendragon.wordpress.com/2010/03/07/chinese-red-cooked-pigs-feet/
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    vnitrek pak neco jako tohle, je to celkem sila :)

    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MRMNK: ha děkuju!
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    TIGRE: urcite v malesicich, prvni kramek vlevo ... v sape si ted nejsem jistej, prodavaji to v takovych mensich sklenickach s sirokym plastovym vickem, vypada to priblizne takhle, u tech chili dovnitr neni moc videt, ztraci se to za takovou tmve cervenou fermetovanou mlhou :) .. pak maj jeste jiny druhy s ruznymi pridavky



    TIGRE
    TIGRE --- ---
    LA_PIOVRA: diky!
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TIGRE: tyjo, to jsem neznal, kouknu se po tom, zajima me to.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    nevíte, mají v sapě, malešicích, nebo ještě lépe (úplně nejlépe) někde v širším centru "fermented red bean curd" ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak syrečkové natto neprošlo. Verze z pařených bobů se jednoznačně zkazila, verze z vařených bobů smrdí tak normálně po syrečkách a nějak je nafermentovaná, ale nedělá to ty slizké cancoury. Si to dám s rejží a sojovkou, protože to je celkem dobrý, ale jako tudy cesta nevede. Jen teda jsem moc zvědavá, co udělám s nakultivovaným syrečkem na agaru.

    (rozmixovala jsem syreček s vodou a dortovým želé na kaši. To že to sežralo cukr je celkem pochopitelné, ale sežralo to i košenilu - to želé bylo s červeným barvivem a normálně přes noc zbělalo)
    CZTWEETY
    CZTWEETY --- ---
    AUDIAC:
    Tak tohle ted taky koumu, vcera jsem si koupil v Sape Wok a premyslim jak to vymyslet na klasickej sporak. MORA prodava "nozicky" pod Wok za 690,- ale to myslim nic nevyresi a ta cena mi prijde silena.
    Nakonec to ale asi stejne dopadne tak, ze koupim spesl horak na WOK a napojim to na plyn pokud to pujde.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    AUDIAC: ten adapter je imho jen na to aby ti wok nepadal, s distribuci tepla bohuzel nema moc spolecnyho ... na wok je potreba vic okruhu, jeden plamen uprostred a dalsi vetsi okruh okolo "po stranach"
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    máte nějakou vychytávku na plynovej sporák když používáte wok? mám trochu problém s tím, že buďto použiju velkej hořák, ale ten plamen jen olizuje pánev, takže největší teplo je po stranách, nebo to dám na malej, ale tam je málo tepla celkově.
    láhev propanu s hořákem doma mít nechci, novej sporák se speciálním wok hořákem je drahej a velkej. napadlo mě buď koupit ten prstencovej adaptér, ale nevím, jestli to je co k čemu ( http://i.ebayimg.com/t/9-25-TO-7-25-WOK-RING-ADAPTER-FOR-HOME-USE-STOVES-COOK-TOPS-/00/s/NDAwWDQwMA==/$(KGrHqFHJEQFC1Y23KpSBQ1RM!ivrw~~60_12.JPG ), nebo jestli sundat tu čepičku z hořáku, ale to nevím, jestli je dobrej a bezpečnej nápad...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    tak to je šílená kombinace...

    Natto Marinated in Kimchi | Natto...
    http://ilovenatto.com/blog/2011/01/natto-kimchi-uber-food/
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    JUANITA: jj k banh cuon to podávají třeba v tom bistru na dukelských hrdinů.
    LA_PIOVRA: no dobře, sekaná :)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    TIGRE: jednou sem tohle videl podavat v banh cuon misto grilovanyho masa, takze bych rekl, ze bys mohl mit pravdu! :]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam