• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MONOMO: protože drrahý se po ní může utlouct a je to v podstatě jediný jídlo, za kterym je ochotnej vyrazit do restaurace, neb tvrdí, že všechno ostatní je doma lepší =/ a řikám si, že když jsem se naučila konzumovat jiný dřív nemyslitelný jídla, tak že to třeba půjde, jen nevim, jak na to

    GUDRUN: z fleku mě napadá jen špenát :-D
    MONOMO
    MONOMO --- ---
    LUCIASHECK: nevím jestli má cenu pořád zkoušet jíst něco co mi nechutná. Proč na tom tak lpíš?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    HITOMI: já už tomu dala dost času :-D nějak nevim, jak na to, čim začít a podobně, abych neskončila po prvním soustu :-D
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    LUCIASHECK: rozhodne, dej tomu jeste trochu casu :) nekdo si na to musi navykat delsi dobu, moji mamce to trvalo mozna tak 2-3 roky nez jsem ji naucila jist sushi. A to ma jeste odvahu jen na to, co ji sama udelam. A premyslim, zda na ne zkusit i Indii.

    Ja zas pozoruju opacny problem, porad jim nejaky asijsky srace, az mam problem stravit babiccinu ceskou kuchyni (hutnejsi omacky apod., takova ta klasika) - vari uchvatne, ale je to akorat tak na odpoledniho slofika :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    LUCIASHECK: dá, stejně jako u všech jídel, včetně evropských nebo těch tuzemských. já se postupně projídám do některých pokrmů, které mi dlouhé roky nic neříkali, nebo mi vysloveně nechutnali, stejně tak se mi některá jídla odcizila :]
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Možná to bude trochu zvláštní dotaz, ale vzhledem k tomu, že lepší místo asinení, tak to stejně zkusim... Dá se nějak NAUČIT JÍST asijskou kuchyni? Sem tam jsem schopna pozřít něco indickýho, ale thajsko, vietnam, korea, čína, japonsko, ... to všechno je mi chuťově strašně vzdálený (no, spíš mi to prostě nechutná)... Dá se nějak "postupně" přijít asii na chuť?
    GREVE
    GREVE --- ---
    TIGRE: Já ho běžně kupuju u Vietnamců na Vinohradský, taky tak nějak za 20, ale včera ho překvapivě neměli. Ani nikdo jiný v širokém okolí.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    GREVE: já kupuju koriandr v zelenině u Kamenický na Praze 7, balíček stejně jako u ostatních bylinek 20kč/ks
    VXP
    VXP --- ---
    GREVE: v sape je za 30,- ... to mi nepripada zase jako tak dramatickej rozdil, vzhledem k tomu kolik usetris casu :)
    GREVE
    GREVE --- ---
    Na Tyláku naštěstí měli! Ale teda dost drahej (50 Kč za svazek)...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LA_PIOVRA: hele předevčírem nebyl v celé malešické tržnici. Imho maj nějakej výpadek...
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    GREVE: jj, je to dobrej obchod, druha az treti nejlepsi kamenna zelenina v Praze:)
    GREVE
    GREVE --- ---
    SALVATOR: Kde přesně na Francouzský? u Jana Masaryka?
    LA_PIOVRA: Roh Tyláku je dobrej nápad, ti mají skoro všechno.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    GREVE: Nebo na Francouzský. Dokud sme bydleli ve Vršovicích, měli ho tam pořád.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    GREVE: dost bych se divil, kdyby ho nemeli Vietnamci na rohu Tylaku a Belehradsky, nebo ti naproti Pho na Jiraku.
    GREVE
    GREVE --- ---
    Nevíte prosím někdo zaručeně, kde v Praze by se dal dnes sehnat čerstvý koriandr? Někde v centru/na Vinohradech. Včera jsem oběhl všechny Vietnamce v okolí a s hrůzou zjistil, že ho nikdo nemá.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LA_PIOVRA: um - no jo, sorry - mám okno jen na půl obrazovky a bod se skrýval pod šipkama ;-)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ZUZKAOU: dyt tam (LA_PIOVRA) mas link s mapou a v ni bod:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak spory na tempeh má ekokoza

    Tempeh starter
    http://www.ekokoza.cz/eshop/Vyroba,tempehu,a,tofu/Tempeh,starter.html
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    ZUZKAOU: Natto starter se da objednat treba odsud: http://gemcultures.com/soy_cultures.htm - spory na tempeh mi do CR bez problemu poslali, tak by to nemel byt problem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LA_PIOVRA: jj (jsem tam dneska nechala nehorázné prachy) Natto nemaj a kultury taky ne.

    Hele kde tak zhruba v sapě ti korejci jsou?
    http://goo.gl/maps/q3rR
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ZUZKAOU: jj, je tam obchod s prevazne korejskym jidlem. A zkusila si Korunni?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LA_PIOVRA: v sapě jsou korejci? Hm... Přiznávám, že tam jsem nebyla, mám to přes hodinu cesty a malešice za rohem.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ZUZKAOU: a potrebujes natto nebo nejakou surovinu uzivanou k vyrobe? Natto jsem videl v Sape v korejskych potravinach tady: http://mapy.cz/s/644u
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ad natto - jedinný velký výrobce v ČR byl Sunfood a na dotaz mi napsali toto

    Dobrý večer!
    Bohužel v současné době z technologických důvodů natto nevyrábíme a tudíž jej nedodáváme do žádné prodejny.
    Děkuji za pochopení a přeji Vám příjemný večer.
    Radka Řeháková

    Vypěstovat divoké ze syrečků se ukázalo slepou cestou. Do ČR nikdo nedodává kulturu.

    Koncem ledna si budu někde nějaké kultury objednávat. Pokud byste se někdo chtěl přidat. Našla jsme pouze od jednoho výrobce na různých e-shopech a to tento krabička je zhruba na natto ze dvou a půl kil soji, ještě jsem nehledala nejlevnější zdroj, ale víc jak na cca 300 by to s poděleným poštovným nemuselo vyjít.

    Kdyžtak do pošty.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK naložená perila je skvělá. Ten recept funguje bez problémů
    Korean food photo: Kkaennip kimchi (perilla leaf kimchi) - Maangchi.com
    http://www.maangchi.com/photo/kkaennip-kimchi-2

    A teda teď tu mám krabičku volné variace ze zbylých bylin a stonků a taky fajn. Hodně perilové

    A dá se to zkvasit?: Perila
    http://zkvaseno.blogspot.cz/2013/01/perila.html
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MRMNK: jo ID Mountbatten to zná a dávala někde i recept a snad jsem to od ní někde i ochutnávala.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GUDRUN: dej vedet jak to chutnalo .)

    btw. vcera jsem se bavil s ukrajinskou kolegyni, rikala ze korejci v rusku delaji mrkvovy salat, jakysi mutant rusko-korejske kuchyne .. vypada jednoduse a moc chutne .)

    Russian-Korean Gourmet: Spicy Carrots - Kansas City With The Russian Accent
    http://kcmeesha.com/2009/04/29/russian-korean-gourmet-spicy-carrots/
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    konečně zas naložené kimchi, naložila jsem i zbytek perillových listů podle Maangchi, teda se stejnou pastou, jako to beakchu kimchi, vypadalo to dost dobre, doufam, ze nalozena perilla vydrzi aspon do nedele, kdy budu mit navstevu na korejskou veceri.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    tak sem zkousel varit s tim fermentovanym tofu, kupodivu to nakonec nemelo tak silnou chut, dal jsem do jidla k masu dve smradlavy kosticky a cekal jsem nejakou chutovou herdu, ale nakonec to bylo prijemne jemny

    a dneska sem nasel v sape pandanovy listy, zitra zadelavam na zelenou slizkou asijskou babovku :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam