GUDRUN: v te vrsovicke jsme byli, bohuzel zklamani, jidla stejna jako v ostatnich cinach - ve spouste cinskejch bufetu delaj fastfood a pak menu, ale na menu jsou vicemene stejny veci ..
znamy sinolog mi rikal ze to co tu vsichni vari je kuchyne prevazne tusim z fujianu adaptovana na ceske chute .. + kdyz jsem se nekde ptal jestli do mapo tofu davaj secuansky pepr, rikali ze ho ani nemaji, protoze to lidem nechutna ... doufam ze je jen otazkou casu nez pochopi ze jsou tu lidi ktere bavi autenticky jidla
taky je ale mozny ze si proste neumime objednat, kdyz jsem byl jednou v cine v pasazi metro na narodni, vedle se usadil spolek lidi s cinskou doktorkou Guo Li a na stole se jim objevovaly ruzne veci jako salat z lotosoveho korene, salat z ras, etc .. podobny veci mi rikala pritelkyne kdyz byla na rozlucce s jednim cinanem.. v cine to tak i nekdy funguje, jsou restaurace kde ma kuchar pred sebou stul ingredienci a clovek si ukazujena co ma chut, z tohodlemi udelej polivku, z tohodle palivej stirfry etc.. divil bych se kdyby toho ty kuchari tady nebyli schopny ..