• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MRMNK: já to mám se squid jak píše FLU: na tepelnou úpravu používám na zálivky a na studené použití ale ani náhodou, chuťově mě nesedí.
    FLU
    FLU --- ---
    MRMNK: ano, bez pridavku. mne chutna (po naredeni) i k namaceni, lec mnohym prijde moc vyrazna a slana a preferuji vietnamske znacky.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    velmi dobra zkusenost se squid brand, myslim ze tam ani nejsou zadny extra pridavky, raci se ale vecer mrknu
    FLU
    FLU --- ---
    TIGRE: nevim, chtel jsem si koupit "tri kraby" od viet huong, ale zrovna ji nemeli, tak jsem koupil chin-su (na doporuceni obchode). az doma jsem s pomoci lupy a prekladace zjistil, ze to je "salmon flavour" (pochopitelne umely "salmon") a dalsich ecek je tam pozehnane (enhancery, konzervanty, barviva, bla bla bla). ne ze by nebyla pozivatelna, ale chutna strasne umele.

    takze priste zasadne "tri kraby" :)

    jinak docela dobry manual k nakupu vietnamske rybi omacky je tu
    How to Buy Fish Sauce: A guide - Viet World Kitchen
    http://vietworldkitchen.typepad.com/blog/2008/11/fish-sauce-buying-guide.html
    (a taky tam doporucuji viet huong)

    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Já jsem asi nějakej popletenej, byť osobní zkušenost nemám, měl jsem za to, že tahle firma Chin-Su vyrábí obstojnou rybí omáčku... z toho, co tu píšete mě ale nějak přechází chuť...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FLU: Fuj, presne s touhle jsem se pred par lety spalil. Nikdy vice.
    FLU
    FLU --- ---
    DOUPLE: nic moc, stejne jako ta jejich rybi omacka (mam ji v lednici, ale nejspis skonci v zachode)
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    FLU: jo no, ale rikam si co to jeste ma vlastne spolecnyho se sojovkou krome barvy ..
    ELLISS
    ELLISS --- ---
    Tak jsem dneska zkoušela udělat vepřové se zelenou kari pastou dovezenou z prázdnin přímo z Thajska a teda musím říct, že na to jak je to jednoduché, je to neskutečně dobré :)
    https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/379219_4471909037565_792930154_n.jpg
    FLU
    FLU --- ---
    DOUPLE: no tak ono obecne chin-su dela hodne "chemicke" veci. rybi omacka to same (a to mi ji chlapik taky doporucil jakoze nejlepsi, co tam ma).
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    taky jsem tu chybu jednou udelal, ve verzi bez prichute jsou vsechny tri nejbeznejsi taste enhancery (e621, e627, e631 + acesulfam, aspartam), takze by byl zazrak kdyby chutnala aspon trochu jako kikkoman.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    MONOMO: jednou jsem ji koupil misto kikkomanu a potvrzuju, ze je to vazne spatny, prilis intenzivni a zaroven nejak umele chutnajici.
    FLU
    FLU --- ---
    MONOMO: vyzkousel jsem a odporna bych nerek. zkratka klasicka chemicka sojovka. s kikkomanem (a dalsimi prirodne fermentovanymi sojovkami) se to neda srovnat, ale na vareni v pohode.
    MONOMO
    MONOMO --- ---
    FLU: he, he já ji taky koupila páč sem potřebovala na jednu omáčku ale neměla sem na kikkoman... Tonda v sapě říkal, že je taky dobrá....to bylo poprvé co mě poradil šapatně je uplně odporná. Zase někdo chtěl šetřit :D Já ji koupila bez příchutě
    FLU
    FLU --- ---
    FLU: a jo, tak mela by to fakt byt sojovka (s cesnekem a chilli)
    FLU
    FLU --- ---
    vcera jsem u vietnamcu koupil tohle (chtel jsem nejakou dobrou sojovku, ale pani mi zjevne nerozumela). chapu to spravne, ze je to neco jako maggi? ma to jen vietnamskou etiketu a je tam napsane "NƯỚC TƯƠNG"
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: dik za pripomenuti, jdu planovat menu :)
    KURE
    KURE --- ---
    MUI: ja takovou multifunkci mam. jmenuje se to hrnec a dělá to přesně to co píšeš.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    V neděli začíná rok Hada.

    Chce to alespoň knedlíčky a Budhovo potěšení (Luo Han Zhai ) :-)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    MUI: Udržování teploty mají snad i ty nejobyčejnější rice cookery - tedy já mám model z tržnice, který má čudlík na zapínání varu, ale ohřívá dokud je zapojený do sítě. Podobné modely jsem pozoroval u většiny kamarádů.

    Vaření v páře je fajn (tedy já mám prostě jen děrovaný nástavec, co se dá strčit mezi hrnec a pokličku). Uvítal bych spíš hustou síť menších děr, nějaký aspoň trochu nepřilnavý povrch, a aby ty nástavce byly tak tři (a šly postavit na sebe do pater). V jednopatrovém nástavci se dají udělat knedlíčky (ze zmraženého polotovaru, jsme líný, ale šly by i čerstvé) tak pro dva lidi, nebo pro tři lidi, pokud mají být spíš jako jeden z mnoha chodů. Výhodou je, že můžeš dělat knedlíčky i zatímco se vaří rýže. (Spíš při menším počtu knedlíčků a větším množství rýže, kdyby se nad vařící se rýži naštosovalo víc pater s knedlíčky, nejspíš by se už nestihly dopařit než by byla rýže hotová.)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MUI: jinak já jsem ricecooker vždycky řadil do spotřebičů typu rychlovarná konvice, multifuknce jsem u nich nikdy nehledal. Nicméně tenhle elektrický papiňák mi příjde fajn, funkce ricecookeru jsem uvítal v tom směru, že jsem se původního rýžovaru zbavil, aby mi nezabíral místo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam