• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    KASUMI:
    Ahoj!
    Máš nějaký oblíbený recept na Pad Thai? Rád bych to konečně ochutnal...
    Je tohle alespoň trochu podobný originálu? http://savorysweetlife.com/2009/06/a-favorite-thai-stir-fry-noodle-dish-at-home-pad-thai-recipe/
    Díky :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MRMNK: Nevil proc. Ja mam pad thai rada. Zatim nikde nebylo tak dobry, jak znam. Ani na ulici
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    nejlip vykaslat se na pad thai, zabloudit nekam na trh a nechat se zlakat tim co prijde po nos .)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    LA_PIOVRA: Davaj do nej kecup, stejne jako v Thajsku? :-)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KASUMI: musis jist na ulici, kde ji nejvic mistnich, pak snad kecup nedostanes. Jinak v zasade autenticky padthai je to, co nabizi Modrej Zub v Jindrissky.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Tak pad thai v thajsku zklamani
    Vubec do toho nedavaji tamarind a vcera mi do nich dali kecup:/
    MONOMO
    MONOMO --- ---
    MRMNK: pecka ;)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    pri hledani rozdilu cinsky a korejsky chilli bean pasty (btw. zkousel nekdo porovnavat?) jsem narazil jeste na tenhle BBC serial, jeste sem na to nekoukal ale vypada to zajivame - uvadi to Ken Hom a Ching He Huang - oba BBC hvezdy serialu o cinske kuchyni
    Exploring China: A Culinary Adventure Episode 1 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=gPfoxBhLLuk
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    uz nekolik dni procitam tenhle blog http://showshanti.com/ ... cinanka/americanka navstevuje ruzny rodiny po cine a kouka jak varej .. dostalo me to tim ze jsou tam fotky zakouti ktery se vetsinou moc nefotej, spinavy lokalni bistra, streetfood a hlavne z domaciho talire z primo od lidi, luxus

    LENZIE
    LENZIE --- ---
    ELLISS: Díky. To vypadá skvěle - obratem musím poslat dál :)
    ELLISS
    ELLISS --- ---
    LENZIE: Je to tahle pasta, konkrétně green curry.. Ještě mám doma red curry a směs chili papriček a koření u kterýho musím nejdřív zjistit na co je dobrý :D

    IKA
    IKA --- ---
    MUI: Raw dreamcake tu: http://mynewroots.org/site/2011/01/raw-cashew-dreamcake-2/

    //Sušienky a zmrzlinu neviem, hrnčeková buchta všade po internetoch.:)
    IKA
    IKA --- ---
    MUI: Kamarátka pečie sušienky a vyrába zmrzlinu, oboje je super.:)
    Ja som skúšala pridať matchu do nejakého bežného hrnčekového koláča (buchty), a dosť dobrá bola aj v tomto raw dezerte: [ IKA @ Varime s LASKOU - vegetariansky jime, pijem, hodujem... Ale hlavne varime NO MASO ]
    A občas si ju primiešam do vanilkového tvarohu, ovocného jogurtu, alebo do niečoho podobného.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    ELLISS: Mohu se zeptat, co to bylo za pastu (mám teď kamaráda v Thajsku, tak že bych ho poprosila, zda by mi jeden exemplář nepřivezl) :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MUI: To muselo byt pomerne prekvapive, ze to chutna presne tak, jako to, z ceho to je. My kdyz neco s matchou peceme, tak to rovnou zamichame do testa. Je to pak sice zelene, ale nam to chutna.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MRMNK: já to mám se squid jak píše FLU: na tepelnou úpravu používám na zálivky a na studené použití ale ani náhodou, chuťově mě nesedí.
    FLU
    FLU --- ---
    MRMNK: ano, bez pridavku. mne chutna (po naredeni) i k namaceni, lec mnohym prijde moc vyrazna a slana a preferuji vietnamske znacky.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    velmi dobra zkusenost se squid brand, myslim ze tam ani nejsou zadny extra pridavky, raci se ale vecer mrknu
    FLU
    FLU --- ---
    TIGRE: nevim, chtel jsem si koupit "tri kraby" od viet huong, ale zrovna ji nemeli, tak jsem koupil chin-su (na doporuceni obchode). az doma jsem s pomoci lupy a prekladace zjistil, ze to je "salmon flavour" (pochopitelne umely "salmon") a dalsich ecek je tam pozehnane (enhancery, konzervanty, barviva, bla bla bla). ne ze by nebyla pozivatelna, ale chutna strasne umele.

    takze priste zasadne "tri kraby" :)

    jinak docela dobry manual k nakupu vietnamske rybi omacky je tu
    How to Buy Fish Sauce: A guide - Viet World Kitchen
    http://vietworldkitchen.typepad.com/blog/2008/11/fish-sauce-buying-guide.html
    (a taky tam doporucuji viet huong)

    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Já jsem asi nějakej popletenej, byť osobní zkušenost nemám, měl jsem za to, že tahle firma Chin-Su vyrábí obstojnou rybí omáčku... z toho, co tu píšete mě ale nějak přechází chuť...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam