úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Asijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
* * * Anketa:
Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???
Na nástěnce najdete:
- OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
- RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
- KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
rozbalit záhlaví
DOUPLE
---
---
23:45:01 25.2.2013
MIKATCHOU
: to vypada autenticky :)
MIKATCHOU
---
---
22:38:26 25.2.2013
1 odpověď
+9
pak jsem se taky při té přiležitosti konečně naučila dělat paneer... možná že ho už všichni tady skvěle umí, ale tak si aspoň prohlídněte fotky mého luxusního paneeru :))
Paneer – indický sýr | Mikatchou
http://mikatchou.wordpress.com/2013/02/25/paneer-indicky-syr/
MIKATCHOU
---
---
22:36:40 25.2.2013
+3
nevím, jestli to tu už nebylo, ale začala jsem si na blog dávat své oblíbené a povedené recepty, tak se s vámi mohu podělit:
Malai Kofta | Mikatchou
http://mikatchou.wordpress.com/2013/02/25/malai-kofta/
SCHEJBITCH
---
---
13:42:54 25.2.2013
ZUZKAOU
: Díky, zkusím... Recepty se moc nelišej v ingrediencích, tak možná zkusim oba a uvidíme, která varianta mě zaujme více... :D
ZUZKAOU
---
---
13:37:03 25.2.2013
2 odpovědi
SCHEJBITCH
: až se mi konečně sejdou všechny ingredience, tak zkusím zreplikovat tohle
Pad Thai Recipe (ผัดไทย) – Part Five: Making Pad Thai | SheSimmers
http://shesimmers.com/2011/11/pad-thai-recipe-part-five-making-pad.html
SCHEJBITCH
---
---
13:35:27 25.2.2013
1 odpověď
KASUMI
:
Ahoj!
Máš nějaký oblíbený recept na Pad Thai? Rád bych to konečně ochutnal...
Je tohle alespoň trochu podobný originálu?
http://savorysweetlife.com/2009/06/a-favorite-thai-stir-fry-noodle-dish-at-home-pad-thai-recipe/
Díky :)
KASUMI
---
---
13:25:16 25.2.2013
1 odpověď
MRMNK
: Nevil proc. Ja mam pad thai rada. Zatim nikde nebylo tak dobry, jak znam. Ani na ulici
MRMNK
---
---
13:09:39 25.2.2013
1 odpověď
nejlip vykaslat se na pad thai, zabloudit nekam na trh a nechat se zlakat tim co prijde po nos .)
MAKROUSEK
---
---
21:17:17 24.2.2013
+6
LA_PIOVRA
: Davaj do nej kecup, stejne jako v Thajsku? :-)
LA_PIOVRA
---
---
9:52:02 24.2.2013
1 odpověď
+2
KASUMI
: musis jist na ulici, kde ji nejvic mistnich, pak snad kecup nedostanes. Jinak v zasade autenticky padthai je to, co nabizi Modrej Zub v Jindrissky.
KASUMI
---
---
8:57:31 24.2.2013
1 odpověď
Tak pad thai v thajsku zklamani
Vubec do toho nedavaji tamarind a vcera mi do nich dali kecup:/
MONOMO
---
---
16:20:14 20.2.2013
MRMNK
: pecka ;)
MRMNK
---
---
13:50:28 20.2.2013
1 odpověď
pri hledani rozdilu cinsky a korejsky chilli bean pasty (btw. zkousel nekdo porovnavat?) jsem narazil jeste na tenhle BBC serial, jeste sem na to nekoukal ale vypada to zajivame - uvadi to Ken Hom a Ching He Huang - oba BBC hvezdy serialu o cinske kuchyni
Exploring China: A Culinary Adventure Episode 1 - YouTube
http://www.youtube.com/watch?v=gPfoxBhLLuk
MRMNK
---
---
14:44:31 19.2.2013
+14
uz nekolik dni procitam tenhle blog
http://showshanti.com/
... cinanka/americanka navstevuje ruzny rodiny po cine a kouka jak varej .. dostalo me to tim ze jsou tam fotky zakouti ktery se vetsinou moc nefotej, spinavy lokalni bistra, streetfood a hlavne z domaciho talire z primo od lidi, luxus
LENZIE
---
---
16:41:08 17.2.2013
ELLISS
: Díky. To vypadá skvěle - obratem musím poslat dál :)
ELLISS
---
---
13:47:31 17.2.2013
1 odpověď
LENZIE
: Je to tahle pasta, konkrétně green curry.. Ještě mám doma red curry a směs chili papriček a koření u kterýho musím nejdřív zjistit na co je dobrý :D
IKA
---
---
22:47:48 15.2.2013
+1
MUI
: Raw dreamcake tu:
http://mynewroots.org/site/2011/01/raw-cashew-dreamcake-2/
//Sušienky a zmrzlinu neviem, hrnčeková buchta všade po internetoch.:)
IKA
---
---
22:38:01 15.2.2013
MUI
: Kamarátka pečie sušienky a vyrába zmrzlinu, oboje je super.:)
Ja som skúšala pridať matchu do nejakého bežného hrnčekového koláča (buchty), a dosť dobrá bola aj v tomto raw dezerte:
[ IKA @ Varime s LASKOU - vegetariansky jime, pijem, hodujem... Ale hlavne varime NO MASO ]
A občas si ju primiešam do vanilkového tvarohu, ovocného jogurtu, alebo do niečoho podobného.
LENZIE
---
---
11:28:24 15.2.2013
1 odpověď
ELLISS
: Mohu se zeptat, co to bylo za pastu (mám teď kamaráda v Thajsku, tak že bych ho poprosila, zda by mi jeden exemplář nepřivezl) :)
MAKROUSEK
---
---
9:25:54 13.2.2013
±0
MUI
: To muselo byt pomerne prekvapive, ze to chutna presne tak, jako to, z ceho to je. My kdyz neco s matchou peceme, tak to rovnou zamichame do testa. Je to pak sice zelene, ale nam to chutna.
TIGRE
---
---
20:12:04 12.2.2013
MRMNK
: já to mám se squid jak píše
FLU
: na tepelnou úpravu používám na zálivky a na studené použití ale ani náhodou, chuťově mě nesedí.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam