• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MILHAUZ: nevis jak regionalne africky? Zda bych tam koupil berbere...
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    TIMOTHY: pred casem jsem je videl v takovym podivnym africkym holicstvi ve smeckach, prodavaji tam taky nejake africke potraviny
    FKA82
    FKA82 --- ---
    GUDRUN: Jinak nakupuju už pár let a vždy jsem byla spokojená.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    FKA82: tyvogo sem dement, dik, sem si vubec nevsimla, ze to je web zahradnictvi :-D sem myslela ze proste nejake infostranky.
    FKA82
    FKA82 --- ---
    GUDRUN: já jsem dostala loni semínko, ale zkus napsat email do toho zahradnictví Krulichovi, jestli nebudou zas mít sazenice.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    FKA82: a kde se to pořizuje, nějaký tip?
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    GUDRUN:
    LA_PIOVRA: tak sorry ja jsem myslel ze to opo squash je okra. nekdo mi to rekl kdysi..
    FKA82
    FKA82 --- ---
    GUDRUN: jde, ale roste hodně pomalu :(
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    LADY_CANDAR: 100% je to ono:)
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    GUDRUN: Jsem zapomnela upresnit pojem "obri". Ty jejich mely prumerne metr+ na delku, zelene, lehce strupovite.

LA_PIOVRA: Oh, to by mohlo byt ono. Dik. :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    nevite, jestli se da curry stromek v pohode pestovat doma? ze by to mel clovek jako bylinku a chodil uzdibovat. nemate nekdo?

Murraya koenigii - muraja, kari list, kari koření - Krulichovi - zahradnictví, květinářství, trvalky, skalničky, bylinky a koření
    http://www.zahradnictvikrulichovi.cz/prodej/Murraya-koenigii---muraja--kari-list--kari-koreni
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    LADY_CANDAR: ale prd okra, je to "opo squash":

Opo Squash
    Alternate names: Nam tao, bottle gourd, cucuzza squash, calabash, yugao, long squash, bau, Italian edible gourd, New Guinea bean, Tasmania bean, snake gourd, po gua, kwa kwa, upo, dudi
    Characteristics: This long, smooth-skinned gourd has a mild taste somewhat reminiscent of zucchini. Immature, the flesh is sweet, but it turns more bitter as it ages. Wait too long, and it will dry out and become hollow. This squash may have originated in Africa but it is used in European and Southeast Asian cooking in traditional dishes such as the Vietnamese soup canh bau tom and the Italian cunigghiu (salted cod fish), which relies on dried cucuzza. If you can't find opo squash, use zucchini.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    LOPIN: fakt? ja jsem videla okry tak kolem 15cm bezne. spis to bude nejaka dyne
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    Netusite nekdo, co je zac takova ta obri dlouha zelena cuketa (dyne?), co prodavaji treba v Sape? A pokud vite, tak co se s tim dela? Strasne me laka to koupit, ale pani se se mnou nebyla schopna domluvit a porad rikala okurka a ze varit :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TIMOTHY: vimjak, videl jsem je tuhle v kunraticky stodole a nekdy i (Machalik promine:) v Sape.
    TIMOTHY
    TIMOTHY --- ---
    mám dotaz. kde v praze dostanu plantain, nebo takový ty velký zelený banány. víte jak. díky za tip
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MAKROUSEK: no zrovna ten cinskej hotel nebyl v letovisku, byl to normalni mestskej hotel v pristavnim meste, ktery rozhodne neni turistickou destinaci.. vybirala jsem nejaky dostupny k letisti (tenhle byl ve meste, ale na strane k letisti)
    Wang Tai Hotel (Surat Thani, Thailand) - Hotel Reviews - TripAdvisor
    http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297917-d455334-Reviews-Wang_Tai_Hotel-Surat_Thani_Surat_Thani_Province.html
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MUI: Co to jsou sachry a bilkoviny? Ja nemluvit reci tveho kmene. A podle mych osobnich zkusenosti zase restaurace v hotelich (zejmena v letoviscich) jsou neco jineho, nez restaurace jinde ve meste. Pokud jsi nekde zila, nejspis jsi do hotelovych restauraci na pobrezi moc nechodila. Ale nemohu soudit, treba jsi tam zila jenom v hotelich s bazenem a animacnim programem ;-).
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MAKROUSEK: nechapu
    proc bych nemela na vyber?
    naopak, restaurace byla plna.. ale cinanu.. proste to nebylo pro me
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MAKROUSEK: kam se pujdes najist neni nic nez otazka vlastniho vyberu, jen se clovek nesmi bat jit tam, kde se naji nejlip - coz je castej problem a pak to takhle dopada .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam