• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    TENZO
    TENZO --- ---
    Zdravim nemate nekdo dobrej recept na chutney? Mam doma rebarboru tak me napadlo uvarit ho z toho:)
    FLU
    FLU --- ---
    anebo jeste treba Bulgogi
    Korean beef BBQ (Bulgogi) recipe - Maangchi.com
    http://www.maangchi.com/recipe/bulgogi
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    Ryby /třeba sardinky/ rozemlit s kokosem, citronovou travou, troskou curry pasty a zabalit do banánovýho listu, případně alobalu a grilovat, mnamka .)
    FLU
    FLU --- ---
    SCHEJBITCH: bun cha
    http://www.bepviet.cz/bun-cha/

    popripade cuketkova konverze na bůnček :)
    Bůnček | Cuketka
    http://www.cuketka.cz/?p=2130
    XARGH
    XARGH --- ---
    SCHEJBITCH: kureci sataje? online napr. http://www.labuznik.cz/recept/kureci-sataj-na-grilu/
    my si je delame v horkovzdusne troube navlecene na jehlach
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    Někdo nějaký zajímavý tip na asijskou grilovačku? Recepty sem! :D
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MRMNK: hele tady jsem nasel primo tu, co shanti doporucuje: http://www.japafoods.cz/mezinarodni-kuchyne/lee-kum-kee-chili-bean-sauce-368g
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    zkus, takhle okurka ziskava uplne jinej rozmer :)
    ad pasta - nahrazuju ji nekdy korejskou fermentovanou pastou Gochujang, neni to presne to samy ale je to dost blizko - tu prodavaj korejci v Arirangu nebo v sape, je to v krabicce tmave zeleny barvy, pozor takova vyblite zelena je Ssamjang sauce ktera je neco podobnyho, ale jeste prichucena a pouziva se na takovy wrappers v listovy zelenine
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MRMNK: diky! s tou okurkou uvidime. zkousim to porad uz cely zivot a porad nechutna.

    proc jsi otocil poradi toho kurete?

    a nevis kde jinde nez v malesicich sehnat tu fermentovanou sojovou pastu?

    ta showshanti je bezvadna.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MILHAUZ: covece skoro bych rek ze v tomhle receptu je okurka nenahraditelna, svezi, stavnata, krupava.. budes se muset naucit je jist :)
    to kure vicemene variace tohodle http://showshanti.com/recipe-gongbao-jiding-kung-pao-chicken-spicy/ , jen kure jsem smazil zvlast smotny predem (a vratil ho az na konci), zacinal cibuli ktera vedla funkci zeleniny a pak pokracoval +/- dle receptu
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MRMNK: vypada to skvele. mam dva dotazy:

    1/ nemam rad salatove okurky - co bys tam dal misto nich?
    2/ jak jsi delal gongpao?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tempura z jarního listí (pampelišky, jitrocel, medvědí česnek a mladý listí stromů) je naprosto super. Vřele doporučuju. Konkrétní recept bude součást ublognutí, co mi vyjde snad na neděli, ale prostě klasické těsto + omáčka.
    FRANCINE
    FRANCINE --- ---
    Nová afgánská restaurace v Praze na obzoru. Jmenuje se Palaw a sídlí nad Tandoorem na Břevnově. Vyzkoušeli jsme s přítelem - dali jsme si Palaw (rýže s kořením, rozinkami, mrkví a kuřecím) a Mantoo (plněné taštičky s jogurtem), jídlo bylo dobré, jen Palaw se zdál trochu mastnější. A výborné placky mají.
    PALAW-Afganská Restaurace
    http://www.palaw.cz
    IORETH
    IORETH --- ---
    MACHALIK: Díky, to je slušná reference :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    IORETH: U mě vede Pad Thai: http://www.padthairestaurace.cz/
    Je to dcera Sabaidy, ale vaří tam víc do thajska než do laosu a jsou za div že ne poloviční ceny v mnohem hezčím prostředí. Taky mají sezónní jídla, obměňujou lístek, já su z tama celkem nadšenej. Už jsme tam byli čtyřikrát za poslední tři týdny.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Tak jsem v makru koupila tamarind. Nekdo ozkouseny recept, jak z toho udelat pouzitelnou pastu? Na netu ctu - vyndat ze slupky, namocit do vlazne vody na cca 20 min, potom z toho oddelit pecky a vlakna a precedit. A pak se to lisi. Nekdo rika svarit, nekdo ze je uz pouzitelny takto. Mam v planu to pak zamrazit a pouzit i pozdeji. Diky
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---
    Zkoušel už někdo prosím korejskou restauraci na rohu ulice Plzeňská a Mozartova na Praze 5?
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---
    LENGYANG: Já tam doporučuju všechno, vždycky odcházím jak koule:) Sladkokyselá polívka je něco, žádná glutamátovo škrobová kejda, ale základ z poctivýho vývaru. A taštičky je nemožný dojíst:))
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    TIGRE: jj, sojovka + skrob (bez ecek), maj treba na sumavsky...
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    TIGRE: :)

    btw. zkouseli jsme okurkovy appetizer dle receptu od shanti


    rozpali se olej, do nej se vhodi secuansky pepr a susene chilli, to cele se chrstne na nakrajenou salatovou okurku (ja to delam obracene aby nebylo potreba tolik oleje, nahazim okurku do woku s olejem, rychle promicham a stahnu z ohne) .. pak se to lehce osoli, vymacka se na to jedna cela limetka a da na chvili vychladit do lednice, konzumovat k vybuzeni chutovych bunek ... je to easy predkrm a prekvapive dobry :)

    po dlouhy dobe se mi podarilo dostat ke kvalitnimu secuanskemu pepri takze pak samozrejme nasledovalo kure gongpao .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam