• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    MOIRAIN: ona je pak jeste i neco primo nad vstupem do metra, ale tam jsem zatim nebyla..a tady to podle me neni spatny:o)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    LEENVECKA: dobré vědět, někdy v budoucnu otestuju, to je zatím nejblíž, kde nějací vietnamci jsou
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Jenom mensi tip na asijsou restauraci: v pasazi ladvi vedle Raiffeisenbank je od minuleho roku otevrena restauracka, kde delaji dle meno dobre Pho bo, cinskou kuchyni (ruzne smazene nudle, ryzi, polivky, zavitky, fakt dobry) a taky sushi (jeste jsem nemela). Docela bych uvitala nazor nekoho zkuseneho kdo by to tam zkusil, pze me prijde, ze je to tam dobry a to hodne, ale zas nejak nemam s cim poradne porovnat.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Doporucil byste mi nekdo prosim recept na Pad Thai vcetne mist,kde sehnat ingredience v sirsim centru Prahy? Jde mi hlavne o to kde sehnat cinskou pazitku,turin a tamarindovou pastu... Budu to delat poprve,tak si rad necham poradit. Blizko mam asian obchod ve Francouzsky. Diky!
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    ZUZKAOU: Tak to je fajn :) Heled a ty to delas v kynarne?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LADY_CANDAR: kdepak, dneska mi pár bobů ze včerejška vyrobilo novou várku. (rozmíchat v trošce vody s melasou, nechat hodinku, dvě stát a pak zamíchat do horkých bobů)

    Čerstvé už smrdí, ale teda dobře uleželé syrečky jsou mnohem horší. Jsem si představovala něco jak hadovku, či co. Zítra začnu experimentovat s jinejma luštěninama.
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    ZUZKAOU: Heled, pokud natto vubec nesmrdi, tak je dost velka sance, ze bylo osetrene zabitim bakterii. :(
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak jsem si konečně koupila natto z toho mrazáku v Korunní a snědla jsem balíček s rýží, cibulkou a vejcem. Ale teda velmi mě zklamalo, že vlastně nesmrdí. Druhej balíček budu používat jako startér na novou várku, tak doufám že čerstvě narostlý bacillus subtilis bude produkovat nějaký ten slibovaný smrad z vitamínu K.
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    "Očekávaná sapamapa.cz, na kterou jste se ptali, bude už brzy spuštěna. Součástí projektu bude mimo jiné slovník se surovinami, který vám poslouží jako šikovný pomocník při nákupu."

    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Teď jsem pořádně opekl hovězí naložené v korejské marinádě bulgogi (normálně ve flašce koupené u Modrého slona, nic komplikovaného) a lidi, to je tak strašně dobrý! Já to snad všechno sežeru dřív, než se mi k tomu udělá zeleninka s houbama... ;D
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    no a ty knedliky jsou kde? :)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    SAMOUT: závitkárnu ano, knedlíkáren je tam víc
    http://goo.gl/maps/j8Jmd záviky vpravo dole jak jsou vedle sebe příbory a "domeček" měli jsme, nenadchlo
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    SAMOUT: to by me taky zajimalo ?!? :)
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    ZUZKAOU:
    RUTHLESS: vali se to na youtubu s eng tit

    A bite of China English subtitles 舌尖上的中國 EP1 The Gift of the Nature - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=FRHNa9qdtlw
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Byli jsme v SAPA s šéfkuchařem SaSaZu. Prohlédněte si pražskou Hanoj očima Shahafa Shabtaye | life.ihned.cz - Jídlo
    http://life.ihned.cz/jidlo/c1-59903830-sapa-ocima-sefkuchare-sasazu-shahafa-shabtaye

    Tušíte někdo, kde je ta závitkárna a knedlíkárna?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: ano. Namuveno krásně srozumitelných britem. Z http://eztv.it/ mám nějakou variantu co je i s titulkama (anglickejma)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: je to anglicky...? :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Na torrentech se válí sedmidílný dokument A bite of China http://en.wikipedia.org/wiki/A_Bite_of_China

    Zatím jsem viděla část prvního dílu a jako mám nový večerníček.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    TENZO: s rebarborou jsem to nedelal, ale napisu ti priblizne jak delam angrestove chutney. ty pomery jsou naprosto od oka, ale hodne cibule, hodne pepre, hodne octa. jde o to, aby to bylo prilis ostre dochucene, posleze ve sklenicce si chut hodne sedne. udelat to proste hodne, hodne ostre. muzes tam pridat cerstve chilli, susene chilli, zazvor, kysela jablka...

    Angrestove chutney

    par cibuli
    hodne angrestu
    neco rozinek
    hodne cerstve a hrube mleteho pepre
    sul
    hnedy cukr
    jablecny / sladovy ocet

    Hnedy cukr zkaramelizujeme, zalijeme zbytkem ingredienci a POMALU varime za temer STALEHO michani do zhoustnuti a zhnednuti hmoty. Jeste vrouci nalijeme do sterilizovanych sklenicek.
    TENZO
    TENZO --- ---
    Zdravim nemate nekdo dobrej recept na chutney? Mam doma rebarboru tak me napadlo uvarit ho z toho:)
    FLU
    FLU --- ---
    anebo jeste treba Bulgogi
    Korean beef BBQ (Bulgogi) recipe - Maangchi.com
    http://www.maangchi.com/recipe/bulgogi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam