• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    TENZO: s rebarborou jsem to nedelal, ale napisu ti priblizne jak delam angrestove chutney. ty pomery jsou naprosto od oka, ale hodne cibule, hodne pepre, hodne octa. jde o to, aby to bylo prilis ostre dochucene, posleze ve sklenicce si chut hodne sedne. udelat to proste hodne, hodne ostre. muzes tam pridat cerstve chilli, susene chilli, zazvor, kysela jablka...

    Angrestove chutney

    par cibuli
    hodne angrestu
    neco rozinek
    hodne cerstve a hrube mleteho pepre
    sul
    hnedy cukr
    jablecny / sladovy ocet

    Hnedy cukr zkaramelizujeme, zalijeme zbytkem ingredienci a POMALU varime za temer STALEHO michani do zhoustnuti a zhnednuti hmoty. Jeste vrouci nalijeme do sterilizovanych sklenicek.
    TENZO
    TENZO --- ---
    Zdravim nemate nekdo dobrej recept na chutney? Mam doma rebarboru tak me napadlo uvarit ho z toho:)
    FLU
    FLU --- ---
    anebo jeste treba Bulgogi
    Korean beef BBQ (Bulgogi) recipe - Maangchi.com
    http://www.maangchi.com/recipe/bulgogi
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    Ryby /třeba sardinky/ rozemlit s kokosem, citronovou travou, troskou curry pasty a zabalit do banánovýho listu, případně alobalu a grilovat, mnamka .)
    FLU
    FLU --- ---
    SCHEJBITCH: bun cha
    http://www.bepviet.cz/bun-cha/

    popripade cuketkova konverze na bůnček :)
    Bůnček | Cuketka
    http://www.cuketka.cz/?p=2130
    XARGH
    XARGH --- ---
    SCHEJBITCH: kureci sataje? online napr. http://www.labuznik.cz/recept/kureci-sataj-na-grilu/
    my si je delame v horkovzdusne troube navlecene na jehlach
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    Někdo nějaký zajímavý tip na asijskou grilovačku? Recepty sem! :D
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MRMNK: hele tady jsem nasel primo tu, co shanti doporucuje: http://www.japafoods.cz/mezinarodni-kuchyne/lee-kum-kee-chili-bean-sauce-368g
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    zkus, takhle okurka ziskava uplne jinej rozmer :)
    ad pasta - nahrazuju ji nekdy korejskou fermentovanou pastou Gochujang, neni to presne to samy ale je to dost blizko - tu prodavaj korejci v Arirangu nebo v sape, je to v krabicce tmave zeleny barvy, pozor takova vyblite zelena je Ssamjang sauce ktera je neco podobnyho, ale jeste prichucena a pouziva se na takovy wrappers v listovy zelenine
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MRMNK: diky! s tou okurkou uvidime. zkousim to porad uz cely zivot a porad nechutna.

    proc jsi otocil poradi toho kurete?

    a nevis kde jinde nez v malesicich sehnat tu fermentovanou sojovou pastu?

    ta showshanti je bezvadna.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MILHAUZ: covece skoro bych rek ze v tomhle receptu je okurka nenahraditelna, svezi, stavnata, krupava.. budes se muset naucit je jist :)
    to kure vicemene variace tohodle http://showshanti.com/recipe-gongbao-jiding-kung-pao-chicken-spicy/ , jen kure jsem smazil zvlast smotny predem (a vratil ho az na konci), zacinal cibuli ktera vedla funkci zeleniny a pak pokracoval +/- dle receptu
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MRMNK: vypada to skvele. mam dva dotazy:

    1/ nemam rad salatove okurky - co bys tam dal misto nich?
    2/ jak jsi delal gongpao?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tempura z jarního listí (pampelišky, jitrocel, medvědí česnek a mladý listí stromů) je naprosto super. Vřele doporučuju. Konkrétní recept bude součást ublognutí, co mi vyjde snad na neděli, ale prostě klasické těsto + omáčka.
    FRANCINE
    FRANCINE --- ---
    Nová afgánská restaurace v Praze na obzoru. Jmenuje se Palaw a sídlí nad Tandoorem na Břevnově. Vyzkoušeli jsme s přítelem - dali jsme si Palaw (rýže s kořením, rozinkami, mrkví a kuřecím) a Mantoo (plněné taštičky s jogurtem), jídlo bylo dobré, jen Palaw se zdál trochu mastnější. A výborné placky mají.
    PALAW-Afganská Restaurace
    http://www.palaw.cz
    IORETH
    IORETH --- ---
    MACHALIK: Díky, to je slušná reference :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    IORETH: U mě vede Pad Thai: http://www.padthairestaurace.cz/
    Je to dcera Sabaidy, ale vaří tam víc do thajska než do laosu a jsou za div že ne poloviční ceny v mnohem hezčím prostředí. Taky mají sezónní jídla, obměňujou lístek, já su z tama celkem nadšenej. Už jsme tam byli čtyřikrát za poslední tři týdny.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Tak jsem v makru koupila tamarind. Nekdo ozkouseny recept, jak z toho udelat pouzitelnou pastu? Na netu ctu - vyndat ze slupky, namocit do vlazne vody na cca 20 min, potom z toho oddelit pecky a vlakna a precedit. A pak se to lisi. Nekdo rika svarit, nekdo ze je uz pouzitelny takto. Mam v planu to pak zamrazit a pouzit i pozdeji. Diky
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---
    Zkoušel už někdo prosím korejskou restauraci na rohu ulice Plzeňská a Mozartova na Praze 5?
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---
    LENGYANG: Já tam doporučuju všechno, vždycky odcházím jak koule:) Sladkokyselá polívka je něco, žádná glutamátovo škrobová kejda, ale základ z poctivýho vývaru. A taštičky je nemožný dojíst:))
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    TIGRE: jj, sojovka + skrob (bez ecek), maj treba na sumavsky...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam