• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    PASKVIL_ONE
    PASKVIL_ONE --- ---
    ZUZKAOU: Super článek!
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: dobry, i cely ten web, spousta zajimavych veci
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: ha, tak jen co se zeptám, tak se mi to povede objevit.

zde http://czech.cri.cn/321/2010/11/18/1s117168.htm
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    pěkně prosím, asi tak před půl rokem jsem někam na nyx házela odkaz na článek z čínské ambasády, nebo odkud o tom, jak se číňani smějou českému kungpau a žvejžužu. Jen to nejsem schopná dohledat. Nepamatujete si čirou náhodou někdo, kde to vlastně bylo?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    LEENVECKA: přímo u metra je snad klasická čína, zkusila jsem jednou, neurazilo, nenadchlo
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    MOIRAIN: ona je pak jeste i neco primo nad vstupem do metra, ale tam jsem zatim nebyla..a tady to podle me neni spatny:o)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    LEENVECKA: dobré vědět, někdy v budoucnu otestuju, to je zatím nejblíž, kde nějací vietnamci jsou
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Jenom mensi tip na asijsou restauraci: v pasazi ladvi vedle Raiffeisenbank je od minuleho roku otevrena restauracka, kde delaji dle meno dobre Pho bo, cinskou kuchyni (ruzne smazene nudle, ryzi, polivky, zavitky, fakt dobry) a taky sushi (jeste jsem nemela). Docela bych uvitala nazor nekoho zkuseneho kdo by to tam zkusil, pze me prijde, ze je to tam dobry a to hodne, ale zas nejak nemam s cim poradne porovnat.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Doporucil byste mi nekdo prosim recept na Pad Thai vcetne mist,kde sehnat ingredience v sirsim centru Prahy? Jde mi hlavne o to kde sehnat cinskou pazitku,turin a tamarindovou pastu... Budu to delat poprve,tak si rad necham poradit. Blizko mam asian obchod ve Francouzsky. Diky!
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    ZUZKAOU: Tak to je fajn :) Heled a ty to delas v kynarne?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LADY_CANDAR: kdepak, dneska mi pár bobů ze včerejška vyrobilo novou várku. (rozmíchat v trošce vody s melasou, nechat hodinku, dvě stát a pak zamíchat do horkých bobů)

Čerstvé už smrdí, ale teda dobře uleželé syrečky jsou mnohem horší. Jsem si představovala něco jak hadovku, či co. Zítra začnu experimentovat s jinejma luštěninama.
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    ZUZKAOU: Heled, pokud natto vubec nesmrdi, tak je dost velka sance, ze bylo osetrene zabitim bakterii. :(
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak jsem si konečně koupila natto z toho mrazáku v Korunní a snědla jsem balíček s rýží, cibulkou a vejcem. Ale teda velmi mě zklamalo, že vlastně nesmrdí. Druhej balíček budu používat jako startér na novou várku, tak doufám že čerstvě narostlý bacillus subtilis bude produkovat nějaký ten slibovaný smrad z vitamínu K.
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    "Očekávaná sapamapa.cz, na kterou jste se ptali, bude už brzy spuštěna. Součástí projektu bude mimo jiné slovník se surovinami, který vám poslouží jako šikovný pomocník při nákupu."

ALDARION
    ALDARION --- ---
    Teď jsem pořádně opekl hovězí naložené v korejské marinádě bulgogi (normálně ve flašce koupené u Modrého slona, nic komplikovaného) a lidi, to je tak strašně dobrý! Já to snad všechno sežeru dřív, než se mi k tomu udělá zeleninka s houbama... ;D
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    no a ty knedliky jsou kde? :)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    SAMOUT: závitkárnu ano, knedlíkáren je tam víc
    http://goo.gl/maps/j8Jmd záviky vpravo dole jak jsou vedle sebe příbory a "domeček" měli jsme, nenadchlo
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    SAMOUT: to by me taky zajimalo ?!? :)
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    ZUZKAOU:
    RUTHLESS: vali se to na youtubu s eng tit

A bite of China English subtitles 舌尖上的中國 EP1 The Gift of the Nature - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=FRHNa9qdtlw
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Byli jsme v SAPA s šéfkuchařem SaSaZu. Prohlédněte si pražskou Hanoj očima Shahafa Shabtaye | life.ihned.cz - Jídlo
    http://life.ihned.cz/jidlo/c1-59903830-sapa-ocima-sefkuchare-sasazu-shahafa-shabtaye

Tušíte někdo, kde je ta závitkárna a knedlíkárna?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: ano. Namuveno krásně srozumitelných britem. Z http://eztv.it/ mám nějakou variantu co je i s titulkama (anglickejma)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: je to anglicky...? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam