• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    KORA: co jsem tak koukal, tak na českejch webech jsou často babicoviny stylem když nemáte tamarind, tak tam dejte ocet...
    nevím, co si představuješ pod pojmem srozumitelný, ale třeba thaitable má recepty imho přehledný a logický: http://www.thaitable.com/thai/recipe/pad-thai

    anebo zkus tohle: http://goo.gl/e8icS
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KORA: dobre srozumitelnej je tenhle :)

    Vegan Black Metal Chef Episode 1 Pad Thai - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=CeZlih4DDNg
    KORA
    KORA --- ---
    prosim pěkně, máte někdo srozumitelný recept na pad thai, ideálně v češtině?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    RUTHLESS: urco vyzkousim!

    Musim podekovat tomu, kdo sem dal referenci na Pho Family. Jim tam skoro kazdy tyden a nemuzu se nabazit :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JUANITA: ale je tam kousek kudrnky! (takhle si tu fusion nepředstavuju)
    UWE_WEBER
    UWE_WEBER --- ---
    RUTHLESS: tahle vietnamská je výborná++++++:-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    JUANITA: to je dobrej argument :-) s nim se ztotoznuju. to mas pravdu...
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    RUTHLESS: ja jsem zklamanej, kdyz k bun bo nepridaji perillu a koriandr.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Bun bo nam bo na Žižkově. Plus, plus, plus.... Pho nem in prague se to tu jmenuje konevova 89

    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    KATCHABABA: Například u vietnamců na Hradčanské je mají stopro. A nejen to, vyplatí se tam jít i třeba pro citronovou trávu, houby, čerstvý koriandr, chilli papričky, rýži, omáčky a pasty...
    KATCHABABA
    KATCHABABA --- ---
    Takze po vcerejsim litani po praze (vesmes centrum a vinohrady) jsem stihla navstivit pet vecerek. Ve ctyrech nevedeli co chci ( slovni spojeni krevetove chipsy se neujalo), v jednom obchode me pochopili ale "uz" meli vyprodane, ze zitra. Tim ze bydlim za prahou pro me zitra nefunguje. Takze prosim nez budete tvrdit ze v "kazde vecerce" radsi prosim napiste konkretne kde, dekuji :)

    ZANNA: Albert jsem stihla taky jeden, ale asi to byla mensi verze a neuspela jsem, nebo teda minimalne v orientalnim koutku nebylo... a mimo to jinde take ne...
    ZANNA
    ZANNA --- ---
    KATCHABABA: Albert prave v akci, krabicku za 21,-
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    KATCHABABA: naprosto všude, snad každá večererka je má.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KATCHABABA: v zásadě v každé sámošce s orientálním koutkem
    KATCHABABA
    KATCHABABA --- ---
    VXP: Ok sapa me mohla napadnout, no kdyby mel spis nekdo tip na vecerku bliz centru:) dneska jich asi par prolezu:)
    VXP
    VXP --- ---
    KATCHABABA: 100% tady... http://tamda.eu/

    ale urcite i v nejake vietnamske vecerce :)
    KATCHABABA
    KATCHABABA --- ---
    Snazila jsem se trosku filtrovat ale nic, nemáte tip kde v praze sehnat prawn crackers s usmazeni doma?
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    PEDRO: nechystá se náhodou i app do telefonu?
    CZTWEETY
    CZTWEETY --- ---
    PEDRO:
    Aha, chtelo to obnovit stranku :D Ctrl+F5 tak uz vime kde je chyba :)))
    Diiiikas ;)
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    CZTWEETY: to ja vim ze znate, taky se na to dlouho cekalo. Vcera odpoledne byla konecne spustena. U me funguje bez problemu, problem bych videl nekde na tvem prijimaci :)
    CZTWEETY
    CZTWEETY --- ---
    PEDRO:
    jj zname, jen bohuzel stale nefunkcni :(
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    CZTWEETY
    CZTWEETY --- ---
    Caues,
    nemate nekdo zajimavy recept na "zelene kraby" ci larvy bource morusoveho ? ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SALVATOR: aha- tak jestli to bylo na uzeném/marinovaném tempehu, tak to asi fakt bylo kdoví co. Teda pokud se ti v lednici neusídlil Rhizopus ;-)

    Tepelné opracování, které je i u toho uzeného pochopitelně plíseň vraždí, ovšem antibiotický efekt zůstává, je celkem termostabilní.

    Je to poměrně úzkoprofilové antibiotikum - žere některé grampozitivní bakterie.
    https://www.jstage.jst.go.jp/article/bbb1992/56/1/56_1_94/_article
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ZUZKAOU: Nevěřil, protože poslední dobou nám v lednici plesniví všechno, tou samou plísní. Už se na ledničku chystám s octovou vodou.

    Mimochodem, netušíš(-te někdo), jestli ta plísňová kultura je živá i v uzeným tempehu?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SALVATOR: to imho stejně byla jen ta vlastní plíseň, moc si neumím představit, že by se tam uchytilo něco nového. (takový ty klasický chundelky mi to dělá ze začátku a pak tam, kde nejsou zrna dostatečně namačkaný.)

    Ale tak jestli si tomu nevěřil, tak co holt s tím, že.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ZUZKAOU: Tmavý fleky bych neřešil, mluvim o bílejch chundelatejch.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SALVATOR: jak plesnivej tempeh? Jako že se ti tam začaly objevovat tmavé fleky? To není plesnivý, to je zralý - jsou to spory. Když to ještě necháš v teple dozrát (v tomhle počasí stačí na stole), posléze usuší a nameleš, tak získáš startér pro domácí tempeh.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ZUZKAOU: Sakra a já včera vyhodil načatej plesnivej balíček, měl sem ho schovat, bylo by dvakrát antibiotický :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ha - tak tempeh má asi fakt antibiotické vlastnosti. Zapomněla jsem v lednici krabičku se zbylým tempehovým kari a po deseti dnech ji našla v nezměněném stavu...

    Odolné tempehové kari

    na kokosovém oleji opékat cibulku, zázvor, galgán, česnek, chilli, kurkumu a lžičku krevetové pasty. Přidat k tomu plátky tempehu a nechat je opéct, pak nakostičky nakrájené sladké brambory. Tamaridovou pastu rozmíchat s kokosový mlékem, nalít do opečených věci a přidat koriandrové kořeny a citronovou trávu. Uvařit doměkka, podávat s rýží a posypané koriandrem.
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CHESUS: Sanšo http://en.wikipedia.org/wiki/Zanthoxylum_piperitum

    (sečuánský je nejčastěji Zanthoxylum schinifolium )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam