• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    HATOR
    HATOR --- ---
    MILHAUZ: My je zcela západoevropsky zapíkáme s masem. Pravda, lepší jsou ty malý červený trpčí :)
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    jo a nemate nekdo nejake navrhy na to co udelat zajimaveho s nadurodou broskvi? slana orientalni uprava vitana!
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    vzhledem k nutnosti zpracovani angrestu ze zahrady jsem letos krome chutney (anglicky model s cibuli a octem) udelal taky indicky angrestovy amla pickle, vice mene podle tohohle receptu: http://www.jeyashriskitchen.com/2013/02/gooseberry-pickle-nellikai-oorugai.html akorat jsem to jen nechal projit varem ve vode se soli a kurkumou, protoze angrest byl uz dost zraly, netreba ho moc varit.

a je to skvele! jim to s ryzi, s bilym jogurtem a koriandrem.

jinak nasel jsem velice zajimave recepty na indicke angrestove chutney, treba tu: http://www.gruhinii.com/chutneys-and-pickles/usirikaya-chutney-amla-chutney nebo tu: http://www.divinetaste.com/archives/indian-gooseberry-amla-chutney/ coz lze asi jen z hodne nezralych plodu
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    PSYCHOPATICK: Já to asi nevydržim a jdu tam dnes, stejně jsem teď línej vařit:)
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    SALAMAN: nápodobně, vypadá to lákavě a skvěle...:)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    GUDRUN: Doufám no, mám to tam jinak moc rád...

PSYCHOPATICK: Jo! Tam musím co nejdřív zajít!
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SALAMAN: chodim tam na ne dvakrat tydne a maso jine nez krevety tam davaji, ale oschle ani igelitove jsem je nikdy nemela. Snad to byl jen vykyv.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Tak jsem si včera dával letní závitky ve Pho na Jiřáku. Jako horší jsem nikdy nejedl. Krom krevet tam bylo ještě kuřecí, co chutnalo jako kebab (což jsem teda v závitkách ještě neměl), málo koriandru, ale za to hodně perilly (škoda že jí nenasekali a neutrhali stonky, to se nedá ukousnout). Rýžový papír místy tak, oschlý, že se nedal užvýkat. Vrcholem bylo to, když jsem z pusy vyndal kus igelitu. Nechápu to, vždycky mi tam závitky chutnaly, o to jsem byl zklamanější.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: um - má první zkušenost s černou solí... Na druhé straně trávicí soustavy je dost cítit.
    E42
    E42 --- ---
    AUDIAC: K tomu bych jenom upřesnil, že jejich Laab Kai je FAKT velkej provar.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak tedy jal jeera - tamaridová limonáda s kumínem je vcelku svérázná, ale ve vedru fakt bodne.

1 díly máty
    1 díly koriandru
    2 díl tamaridové pasty
    kousek zázvoru
    rozmixovat na kaši, přidat opražený, namletý kumín (tak lžičku na 50 g tamaridu) a něco černé soli. Často se tma dává ještě čertovo lejno.

Část kaše pak naředit dle chuti vodou a vychladit.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    All Mongolian Recipes - The Food of the Nomads
    http://www.mongolfood.info/en/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SALAMAN: francouzská Thajci.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    VXP:
    MRMNK:
    LA_PIOVRA: Děkuju
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    tamarind a koriandr taky mivaji pakistanci v lipansky, klicky mivaj vietnamci primo na zastavce
    VXP
    VXP --- ---
    SALAMAN: vietnamci na lipanske obcas maji... minimalne ten koriandr ;)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Prosím poraďíte někdo, kam pro čerstvý koriandr, klíčky, tamarindovou pastu atp. v Praze na Žižkově, Vinohradech, popř. v centrálu někde? Děkuji
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: nasli jsme aspon nepalskou, asi vecer otestujeme, pokud nekdo mate reference, sem s tim
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    nemate tip na nejakou slusnou vietnamskou restauraci v Olomouci, jestli je? Google nevedel, Dik.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam