• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    tamarind a koriandr taky mivaji pakistanci v lipansky, klicky mivaj vietnamci primo na zastavce
    VXP
    VXP --- ---
    SALAMAN: vietnamci na lipanske obcas maji... minimalne ten koriandr ;)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Prosím poraďíte někdo, kam pro čerstvý koriandr, klíčky, tamarindovou pastu atp. v Praze na Žižkově, Vinohradech, popř. v centrálu někde? Děkuji
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: nasli jsme aspon nepalskou, asi vecer otestujeme, pokud nekdo mate reference, sem s tim
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    nemate tip na nejakou slusnou vietnamskou restauraci v Olomouci, jestli je? Google nevedel, Dik.
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    AUDIAC: Jasny. . Diky
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    JANDIS_01: Vysehradskej
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    AUDIAC: Vysehradskej nebo Dejvickej nebo jinej ??
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    bude to asi delší, ale tohle sem imho patří - dnešní zkušenost v Yam Yam.

měli jsme rezervaci na zahrádce. přišli jsme včas, chvilku stáli ve dveřích, jako že se nás někdo ujme. po chvilce přišla slečna, zjistila kde máme být a že prý pánové na tom místě akorát zaplatili, tak jestli můžeme minutku počkat. z minutky bylo deset, mezitím si tam sedla nějaká paní, kterou přesadila, když jsme řekli, že opravdu chceme ven a ne dovnitř. objenali jsme pití, když během chvíle dorazilo, tak i jídlo. čekáme, kouříme, ale trvá to nějak dlouho. ptáme se servírky, jak dlouho to ještě potrvá (lidi co přišli po nás už jedli) - že prý cobydup, pořád to kontrolujou. po 45 minutách velím odchod, nicméně přítelkyně se jde zeptat. zapomněly to objednat, ale hnedka běží za náma, že to objedná a bude to přednostně a se slevou. okej tedy.
    hnedka trvalo 7 minut. znovu objednala, ale místo slevy (za tohle bych čekal tak 50%) prý dezerty na podnik, nicméně během okamžiku to tam máme. no byli jsme hladoví jak šakali, tak jsme to vzali. rychlejší, než jít do nejbližšího meka.
    ale po dalších 25 minutách jsme se zvedli a nasrat. když za náma cupitala, že už to brzo bude, tak viděla akorát prostředníček. no křídla v kfc taky ušly :)

štve mě to, protože poslední dobou mi YamYam několik lidí doporučilo, že mají super Laab Kai a obecně výborný jídla. jako limču mají naprosto úžasnou, to jo, ale po tomhle zážitku mě tam nenalákají snad ani na nudle ručně válený na stehně thajskou princeznou.
    LENGYANG
    LENGYANG --- ---
    Tak nám otevírají novou indickou restauraci na Jugoslávská 15, vedle IPáku, ....
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: zalejt startér trochou horký vody (vyeliminujou se tak jiné kultury, než subtilis natto), přidat ještě horké, ale oschlé, do měkka uvařené boby, zamíchat. Přendat do vyvařené nádoby v jedné vrstvě, aby tam bylo dost vzduchu, dát do inkubátoru s 35 stupni a vysokou vlhkostí, nechat 24 hodin a občas promíchat vyvařenou lžící.

Fakt si nemyslím, že by tentokrát byla chyba v procesu. Ostatně dělala jsem i kontrolní vzorky ;-)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: jak to vyrabis? nemuze byt chyba nekde v procesu/skladovani?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: a zase prd. První generace z mraženého natto byla tentokrá výborná, protože jsem si velmi úzkostlivě hlídala hygienu, teplotu a vlhkost. Druhá voněla a chutnala jako natto, ale už chyběl sliz a v třetí generaci nic nefermentovalo.

A to ten japonec v yahoogroups na natto tvrdí, že z mraženýho to jde líp, než z čistejch kultur.

Rezignuju na pokusy oživit mražené natto a jdu objednat ty předražené kultury s nehorázným poštovným.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    slysel jsem nejakou chvalu na cinany v masarykove nadrazi (primo v arealu), muze to tu nekdo potvrdit?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    CUNESK8: delala jsem tam 5,5 roku a nikdy jsem v ni nebyla :D
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    Při poslední návštěvě Prahy jsem se docela nasral. Strašně rád jsem chodil cca 15 let do činské restaurace DOBRÝ DEN (Soukenická ulice - v centru). Měli tam výborné tofu osmi pokladu, perfektní zeleninovou polévku atd. Asi nej čínská restaurace v jaké jsem kdy byl. Vše bylo za dobrý peníz a ted ZRUŠENO. Znali jste někdo tu restauraci? Můžete doporučit něco podobného?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak jsem měla k večeři natto A kimči (v takovém tom stir fry z mletého hovězího s cibulkou a zázvorem a tak). A jako dobrý - respektive kimči přerazí chuť natto.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Japonský automat na čerstvé natto (via pinterest)

Jinak u Korejců v Korunní mají čerstvou zásilku tří balíčků za 90 kč a podařilo se mi z ni rozkvasit zatím druhou generaci, uvidíme, jestli to půjde dál. U toho předchozího to přežilo tři generace, ale to jsem ještě netušila, jaké je natto citlivka a moc se nedrbala s výrobním postupem.

POkud to půjde dobře, tak ublognu...
    KORA
    KORA --- ---
    DOCKINEZ:
    AUDIAC: díky! .)
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MILHAUZ: tak jsem postupoval priblizne podle tohohle receptu - http://huyenchi.hubpages.com/hub/dau-sot-ca-chua-tomato-tofu - rajcata byla z plechu a dal jsem tam koriandr. bylo to skvele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam