• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak tedy jal jeera - tamaridová limonáda s kumínem je vcelku svérázná, ale ve vedru fakt bodne.

    1 díly máty
    1 díly koriandru
    2 díl tamaridové pasty
    kousek zázvoru
    rozmixovat na kaši, přidat opražený, namletý kumín (tak lžičku na 50 g tamaridu) a něco černé soli. Často se tma dává ještě čertovo lejno.

    Část kaše pak naředit dle chuti vodou a vychladit.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    All Mongolian Recipes - The Food of the Nomads
    http://www.mongolfood.info/en/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SALAMAN: francouzská Thajci.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    VXP:
    MRMNK:
    LA_PIOVRA: Děkuju
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    tamarind a koriandr taky mivaji pakistanci v lipansky, klicky mivaj vietnamci primo na zastavce
    VXP
    VXP --- ---
    SALAMAN: vietnamci na lipanske obcas maji... minimalne ten koriandr ;)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Prosím poraďíte někdo, kam pro čerstvý koriandr, klíčky, tamarindovou pastu atp. v Praze na Žižkově, Vinohradech, popř. v centrálu někde? Děkuji
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: nasli jsme aspon nepalskou, asi vecer otestujeme, pokud nekdo mate reference, sem s tim
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    nemate tip na nejakou slusnou vietnamskou restauraci v Olomouci, jestli je? Google nevedel, Dik.
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    AUDIAC: Jasny. . Diky
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    JANDIS_01: Vysehradskej
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    AUDIAC: Vysehradskej nebo Dejvickej nebo jinej ??
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    bude to asi delší, ale tohle sem imho patří - dnešní zkušenost v Yam Yam.

    měli jsme rezervaci na zahrádce. přišli jsme včas, chvilku stáli ve dveřích, jako že se nás někdo ujme. po chvilce přišla slečna, zjistila kde máme být a že prý pánové na tom místě akorát zaplatili, tak jestli můžeme minutku počkat. z minutky bylo deset, mezitím si tam sedla nějaká paní, kterou přesadila, když jsme řekli, že opravdu chceme ven a ne dovnitř. objenali jsme pití, když během chvíle dorazilo, tak i jídlo. čekáme, kouříme, ale trvá to nějak dlouho. ptáme se servírky, jak dlouho to ještě potrvá (lidi co přišli po nás už jedli) - že prý cobydup, pořád to kontrolujou. po 45 minutách velím odchod, nicméně přítelkyně se jde zeptat. zapomněly to objednat, ale hnedka běží za náma, že to objedná a bude to přednostně a se slevou. okej tedy.
    hnedka trvalo 7 minut. znovu objednala, ale místo slevy (za tohle bych čekal tak 50%) prý dezerty na podnik, nicméně během okamžiku to tam máme. no byli jsme hladoví jak šakali, tak jsme to vzali. rychlejší, než jít do nejbližšího meka.
    ale po dalších 25 minutách jsme se zvedli a nasrat. když za náma cupitala, že už to brzo bude, tak viděla akorát prostředníček. no křídla v kfc taky ušly :)

    štve mě to, protože poslední dobou mi YamYam několik lidí doporučilo, že mají super Laab Kai a obecně výborný jídla. jako limču mají naprosto úžasnou, to jo, ale po tomhle zážitku mě tam nenalákají snad ani na nudle ručně válený na stehně thajskou princeznou.
    LENGYANG
    LENGYANG --- ---
    Tak nám otevírají novou indickou restauraci na Jugoslávská 15, vedle IPáku, ....
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: zalejt startér trochou horký vody (vyeliminujou se tak jiné kultury, než subtilis natto), přidat ještě horké, ale oschlé, do měkka uvařené boby, zamíchat. Přendat do vyvařené nádoby v jedné vrstvě, aby tam bylo dost vzduchu, dát do inkubátoru s 35 stupni a vysokou vlhkostí, nechat 24 hodin a občas promíchat vyvařenou lžící.

    Fakt si nemyslím, že by tentokrát byla chyba v procesu. Ostatně dělala jsem i kontrolní vzorky ;-)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: jak to vyrabis? nemuze byt chyba nekde v procesu/skladovani?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: a zase prd. První generace z mraženého natto byla tentokrá výborná, protože jsem si velmi úzkostlivě hlídala hygienu, teplotu a vlhkost. Druhá voněla a chutnala jako natto, ale už chyběl sliz a v třetí generaci nic nefermentovalo.

    A to ten japonec v yahoogroups na natto tvrdí, že z mraženýho to jde líp, než z čistejch kultur.

    Rezignuju na pokusy oživit mražené natto a jdu objednat ty předražené kultury s nehorázným poštovným.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    slysel jsem nejakou chvalu na cinany v masarykove nadrazi (primo v arealu), muze to tu nekdo potvrdit?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    CUNESK8: delala jsem tam 5,5 roku a nikdy jsem v ni nebyla :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam