úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Asijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
* * * Anketa:
Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???
Na nástěnce najdete:
- OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
- RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
- KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
rozbalit záhlaví
MRMNK
---
---
16:23:39 3.1.2014
+4
GULDUR
: viz to co psala
ZUZKAOU
: jeste doplnim timto:
na knizku Mastering the art of chinese kitchen od Eileen YinFei jsem tu hazel odkaz ke stazeni ale stejne jsem si ji poridil na papire a je to fakt pecka, ale ma asi 2,5kg .) .. od vylozenych zakladu po slozitejsi veci
z videi jeste tohle -
http://www.bbc.co.uk/programmes/b00cjxzp
- jeste popularnejsi styl nez culinary adventure, jeden z autoru je stejny
a nemuzu nedoporucit tohle
http://www.amazon.co.uk/Why-Chinese-Dont-Count-Calories/dp/184529842X
neni to vlastne kucharka ale je to presne to o cem podle me cinska kuchyne je, o kombinovani chuti, konzistenci a barev - dobre vysvetleno jak jit na intuitivni vareni v cinskym stylu
dalsi moje oblibena kucharka je tohle
http://www.amazon.co.uk/...=books&ie=UTF8&qid=1388762054&sr=1-1&keywords=how+to+eat+and+cook+chinese
cisty text bez obrazku
a prihodim jeste par slusnych blogu:
Traditional Chinese Recipes
http://traditionalchineserecipes.blogspot.cz/
http://showshanti.com/
(spis reportaze z ruznych rodinych vareni, nekdy i recepty, genialni web pro inspiraci)
Hong Kong Food Blog
http://hongkongfoodblog.blogspot.cz/
ZUZKAOU
---
---
12:52:29 3.1.2014
3 odpovědi
+6
GULDUR
: v češtině - ne.
Další otázka je co myslíš tou čínskou kuchyní ;-) Pro základní orientaci v čínských kuchyních je fajn seriál bbc
BBC Two - Exploring China: A Culinary Adventure
http://www.bbc.co.uk/programmes/b01lybfj
někde tady a nebo v Ano šéfe jsou odkazy ke stažení.
Na sečuanskou a "současnou" - tedy postmao kuchyni určitě Fuchsia Dunlop
Books | Fuchsia Dunlop
http://www.fuchsiadunlop.com/books/
Další zajímavou autorkou je
Amazon.com: Eileen Yin-Fei Lo: Books, Biography, Blog, Audiobooks, Kindle
http://www.amazon.com/Eileen-Yin-Fei-Lo/e/B000APFVL8
a mě hodně baví blog
http://www.tinyurbankitchen.com/
(učím se podle ní dělat nudle. Rozhodně mi dost pomohla zlepšit těsto na knedlíčky)
GULDUR
---
---
12:07:49 3.1.2014
2 odpovědi
máte někdo zkušenosti s nějakou skutečnou autoritou co se týče kuchařky čínského jídla (kanton, sečuan, to je skoro jedno)? Hledám nějakého čínského Vaňka, kde bych našel dobré recepty a technologie bez tuny nesmyslů..
DOLCE_INONESTA
---
---
12:07:28 3.1.2014
Tohle jsem myslela
Vietnamese Pho with Fish Balls | Crispy Duck Diary
http://crispyduckdiary.wordpress.com/2009/11/25/vietnamese-pho-with-fish-balls/
DOLCE_INONESTA
---
---
12:04:41 3.1.2014
LA_PIOVRA
: hele fakt knedlicky ;)
DOLCE_INONESTA
---
---
12:01:52 3.1.2014
MRMNK
: jj presne, v Sape si to dáváme. Tak díky moc, jdu guglit ;)
MRMNK
---
---
11:45:50 3.1.2014
1 odpověď
DOLCE_INONESTA
: ja myslim ze myslis fish balls - nevim jak cesky, rybi knedlicky?:)
pokud mluvis o tom co vetsinou v praze do polivek nedavaj a v sape jo tak je to ono, takovy sedivy kulicky
daji se bud koupit zmrazeny ale imho vyjde o dost levneji si je udelat doma
AUDIAC
---
---
11:42:43 3.1.2014
+1
kdybyste náhodou jako já nevěděli co s přebytkem koriandru, tak můžu doporučit tuhle dobrotu:
Easy Recipe: Cilantro-Mint Chutney | The Kitchn
http://www.thekitchn.com/cilantromint-chutney-going-bey-100832
JUANITA
---
---
23:11:02 2.1.2014
DOLCE_INONESTA
: taky netusim, ale treba pho ca (kapri pho) obcas delaji ve forme kulatejch knedlicku, kde je smiseny kapri maso s necim (ryzovou moukou?)...
LA_PIOVRA
---
---
19:34:08 2.1.2014
1 odpověď
DOLCE_INONESTA
: at koukam jak koukam na vsechny pho obrazky, tak "nadejchany klendlicky" nevidim.
Nemyslis toto?
DOLCE_INONESTA
---
---
19:07:09 2.1.2014
3 odpovědi
Prosim vás, nevíte nekdo náhodou jak se jmenujou takovy ty nadychany knedlicky co bývají v Pho? Popr jak je vyrobit?
ZUZKAOU
---
---
15:23:41 1.1.2014
MUI
: a ty jsi v Praze a nebo někde v cizině? Pokud v Praze, tak bych se vydala do Sapy ke korejcům.
GULDUR
---
---
13:09:22 28.12.2013
+4
ZUZKAOU
: nejlepší je tady i s videem:
Canh Chua Cá - Vietnamese Sweet & Sour Fish Soup - YouTube
http://www.youtube.com/watch?v=vO81lQvYodI
Jak ta holčina říká, dá se koupit všechno zmražené, tak jsem to taky zkusil a stojí to za prd. Lepší všechno čestvý. Ty bylinky rostou ve Vietnamu celej rok, takže není problém u nás koupit a místo sumce funguje kapr.
ZUZKAOU
---
---
10:08:54 28.12.2013
1 odpověď
MILHAUZ
: hnědý jsem to měla tak normálně, zejména když jsem tam přidala to tare se sojovkou. Vývar byl naprosto skvostný, ta trocha uzeného vývaru udělala fakt kouzlo. Respektive ještě mám tak na 3- 4 porce vývar v mrazáku a spoustu zamraženého tare.
Sádlo tam nebylo jednak proto, že jsem neměla kus hřbetního a hlavně teda se objedu bez hodně mastných polívek.
GULDUR
: recept, recept, recept.
MILHAUZ
---
---
1:00:28 28.12.2013
1 odpověď
ZUZKAOU
: super! tady zajimave pokracovani:
http://www.seriouseats.com/...d-lab-miso-ramen-crispy-pork-black-garlic-sesame-oil.html?ref=obinsite
a jak ti dopadl ten vyvar? melas ho hnedy? a proc ne sadlo? to vypada jako ultimatni trik!
GULDUR
---
---
11:51:32 27.12.2013
1 odpověď
+5
tak jsem o Vánocích zkusil využít množství prodávaných kaprů na experiment s Canh Chua Ca (vietnamská rybí polévka) kdy místo sumce zkusím kapří filet a musím říci, že to fakt dobrý..dokonce i máti s bratrem, kteří skutečnou asijskou kuchyni prakticky neznají to šmakovalo. Přikládám ilustrační foto:
ZUZKAOU
---
---
10:52:06 24.12.2013
HAPPY DONABE LIFE - Mrs. Donabe's Rustic Japanese Kitchen
http://naokomoore.com/
RED_KOMUSO
: super video! Rozhodně v blízké době shlédnu celé!
Koji – history and process — Nordic Food Lab
http://nordicfoodlab.org/blog/2013/8/koji-history-and-process
RED_KOMUSO
---
---
0:09:31 24.12.2013
1 odpověď
+1
Koji: The Mother of Japanese Cuisine - YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=9ctgj-DJxDI
STRANGERD
---
---
20:50:20 23.12.2013
ZUZKAOU
: koukam ramen ja opravdu Projekt s velkym p, dik za link, moc zajimavy!
ZUZKAOU
---
---
20:17:57 23.12.2013
2 odpovědi
+5
Tak prosím tento recept na ramen dává lepší výsledky, než ten Changův (jakoliv to říkám nerada). Respektive dělala jsem to bez toho sádla, kosti jsem nespařovala, ale zapekla a ještě jsem k nim dodala ještě zbytek uzených kostí, byť už jednou vyvařených.
A teda smícháním vývaru z pošírovaného bůčku v sojovce/mirinu/sake a Changova tare vznikne naprosto dokonalé tare.
The Food Lab: How to Make Tonkotsu Ramen Broth at Home | Serious Eats
http://www.seriouseats.com/2012/02/how-to-make-tonkotsu-ramen-broth-at-home-recipe.html
GULDUR
---
---
15:50:40 23.12.2013
MAKROUSEK
: no to je ta u kung fu centra koukám....super, díky za tip.
MAKROUSEK
---
---
15:49:25 23.12.2013
1 odpověď
GULDUR
: Rumunska, knedlickarna. Neni to jako uplne jako v Cine, ale v Praglu je nejlepsi.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam