• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GULDUR: viz to co psala ZUZKAOU: jeste doplnim timto:
    na knizku Mastering the art of chinese kitchen od Eileen YinFei jsem tu hazel odkaz ke stazeni ale stejne jsem si ji poridil na papire a je to fakt pecka, ale ma asi 2,5kg .) .. od vylozenych zakladu po slozitejsi veci

    z videi jeste tohle - http://www.bbc.co.uk/programmes/b00cjxzp - jeste popularnejsi styl nez culinary adventure, jeden z autoru je stejny

    a nemuzu nedoporucit tohle http://www.amazon.co.uk/Why-Chinese-Dont-Count-Calories/dp/184529842X neni to vlastne kucharka ale je to presne to o cem podle me cinska kuchyne je, o kombinovani chuti, konzistenci a barev - dobre vysvetleno jak jit na intuitivni vareni v cinskym stylu

    dalsi moje oblibena kucharka je tohle http://www.amazon.co.uk/...=books&ie=UTF8&qid=1388762054&sr=1-1&keywords=how+to+eat+and+cook+chinese cisty text bez obrazku

    a prihodim jeste par slusnych blogu:
    Traditional Chinese Recipes
    http://traditionalchineserecipes.blogspot.cz/
    http://showshanti.com/ (spis reportaze z ruznych rodinych vareni, nekdy i recepty, genialni web pro inspiraci)
    Hong Kong Food Blog
    http://hongkongfoodblog.blogspot.cz/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GULDUR: v češtině - ne.


    Další otázka je co myslíš tou čínskou kuchyní ;-) Pro základní orientaci v čínských kuchyních je fajn seriál bbc

    BBC Two - Exploring China: A Culinary Adventure
    http://www.bbc.co.uk/programmes/b01lybfj

    někde tady a nebo v Ano šéfe jsou odkazy ke stažení.

    Na sečuanskou a "současnou" - tedy postmao kuchyni určitě Fuchsia Dunlop

    Books | Fuchsia Dunlop
    http://www.fuchsiadunlop.com/books/

    Další zajímavou autorkou je

    Amazon.com: Eileen Yin-Fei Lo: Books, Biography, Blog, Audiobooks, Kindle
    http://www.amazon.com/Eileen-Yin-Fei-Lo/e/B000APFVL8


    a mě hodně baví blog http://www.tinyurbankitchen.com/ (učím se podle ní dělat nudle. Rozhodně mi dost pomohla zlepšit těsto na knedlíčky)
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    máte někdo zkušenosti s nějakou skutečnou autoritou co se týče kuchařky čínského jídla (kanton, sečuan, to je skoro jedno)? Hledám nějakého čínského Vaňka, kde bych našel dobré recepty a technologie bez tuny nesmyslů..
    DOLCE_INONESTA
    DOLCE_INONESTA --- ---
    Tohle jsem myslela
    Vietnamese Pho with Fish Balls | Crispy Duck Diary
    http://crispyduckdiary.wordpress.com/2009/11/25/vietnamese-pho-with-fish-balls/
    DOLCE_INONESTA
    DOLCE_INONESTA --- ---
    LA_PIOVRA: hele fakt knedlicky ;)
    DOLCE_INONESTA
    DOLCE_INONESTA --- ---
    MRMNK: jj presne, v Sape si to dáváme. Tak díky moc, jdu guglit ;)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    DOLCE_INONESTA: ja myslim ze myslis fish balls - nevim jak cesky, rybi knedlicky?:)

    pokud mluvis o tom co vetsinou v praze do polivek nedavaj a v sape jo tak je to ono, takovy sedivy kulicky

    daji se bud koupit zmrazeny ale imho vyjde o dost levneji si je udelat doma
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    kdybyste náhodou jako já nevěděli co s přebytkem koriandru, tak můžu doporučit tuhle dobrotu:
    Easy Recipe: Cilantro-Mint Chutney | The Kitchn
    http://www.thekitchn.com/cilantromint-chutney-going-bey-100832
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    DOLCE_INONESTA: taky netusim, ale treba pho ca (kapri pho) obcas delaji ve forme kulatejch knedlicku, kde je smiseny kapri maso s necim (ryzovou moukou?)...
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    DOLCE_INONESTA: at koukam jak koukam na vsechny pho obrazky, tak "nadejchany klendlicky" nevidim.

    Nemyslis toto?
    DOLCE_INONESTA
    DOLCE_INONESTA --- ---
    Prosim vás, nevíte nekdo náhodou jak se jmenujou takovy ty nadychany knedlicky co bývají v Pho? Popr jak je vyrobit?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MUI: a ty jsi v Praze a nebo někde v cizině? Pokud v Praze, tak bych se vydala do Sapy ke korejcům.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    ZUZKAOU: nejlepší je tady i s videem:

    Canh Chua Cá - Vietnamese Sweet & Sour Fish Soup - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=vO81lQvYodI


    Jak ta holčina říká, dá se koupit všechno zmražené, tak jsem to taky zkusil a stojí to za prd. Lepší všechno čestvý. Ty bylinky rostou ve Vietnamu celej rok, takže není problém u nás koupit a místo sumce funguje kapr.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MILHAUZ: hnědý jsem to měla tak normálně, zejména když jsem tam přidala to tare se sojovkou. Vývar byl naprosto skvostný, ta trocha uzeného vývaru udělala fakt kouzlo. Respektive ještě mám tak na 3- 4 porce vývar v mrazáku a spoustu zamraženého tare.

    Sádlo tam nebylo jednak proto, že jsem neměla kus hřbetního a hlavně teda se objedu bez hodně mastných polívek.


    GULDUR: recept, recept, recept.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    ZUZKAOU: super! tady zajimave pokracovani: http://www.seriouseats.com/...d-lab-miso-ramen-crispy-pork-black-garlic-sesame-oil.html?ref=obinsite

    a jak ti dopadl ten vyvar? melas ho hnedy? a proc ne sadlo? to vypada jako ultimatni trik!
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    tak jsem o Vánocích zkusil využít množství prodávaných kaprů na experiment s Canh Chua Ca (vietnamská rybí polévka) kdy místo sumce zkusím kapří filet a musím říci, že to fakt dobrý..dokonce i máti s bratrem, kteří skutečnou asijskou kuchyni prakticky neznají to šmakovalo. Přikládám ilustrační foto:

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HAPPY DONABE LIFE - Mrs. Donabe's Rustic Japanese Kitchen
    http://naokomoore.com/



    RED_KOMUSO: super video! Rozhodně v blízké době shlédnu celé!

    Koji – history and process — Nordic Food Lab
    http://nordicfoodlab.org/blog/2013/8/koji-history-and-process
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    Koji: The Mother of Japanese Cuisine - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=9ctgj-DJxDI
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    ZUZKAOU: koukam ramen ja opravdu Projekt s velkym p, dik za link, moc zajimavy!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak prosím tento recept na ramen dává lepší výsledky, než ten Changův (jakoliv to říkám nerada). Respektive dělala jsem to bez toho sádla, kosti jsem nespařovala, ale zapekla a ještě jsem k nim dodala ještě zbytek uzených kostí, byť už jednou vyvařených.

    A teda smícháním vývaru z pošírovaného bůčku v sojovce/mirinu/sake a Changova tare vznikne naprosto dokonalé tare.

    The Food Lab: How to Make Tonkotsu Ramen Broth at Home | Serious Eats
    http://www.seriouseats.com/2012/02/how-to-make-tonkotsu-ramen-broth-at-home-recipe.html
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    MAKROUSEK: no to je ta u kung fu centra koukám....super, díky za tip.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    GULDUR: Rumunska, knedlickarna. Neni to jako uplne jako v Cine, ale v Praglu je nejlepsi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam