• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: poloha čínského bistra přidána do mapy http://goo.gl/maps/NLivO

A je super - je teda dost ušmudlané, ale základní nabídka je miska rýže a bufet kde měli červenej bůček (moc dobrej) a nějaké smažené tofu v omáčce, smažený krevety (gumové), moc dobrý míchaný vejce se zeleninou, dušený bok čoi a květák s brokolicí. Základní chutě jsou jemné, na stole pak je na dochucení sojovka, rýžové víno, sladkokyselá namáčecí omáčka s chilli (jemně pálivé) a mleté chilli se solí a sezamem. System - dostaneš misku rýže a na talířek (ne moc velký), si nabereš na co máš chuť. Za 90 Kč.

Obsluha umí tak jen velmi decentně, ale příště se zkusím domluvit, protože tam pak dalším hostům nesli nějakou klasičtější smaženou rýži, ale především moc pěkně vypadající mísu polévky s nudlema a velké, asijské nudlové polívky já můžu naprosto jakékoliv.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    GUDRUN: pamatuji li si to dobře, tak od vchodu do Malešické tržnice rovně až na konec, následně doprava a pak projít do průchodu mezi dvěma obchody s jídlem....bistro má okna i do hlavní ulice, takže se spíš nepřehlédne..
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GULDUR: specifikuj polohu čínského bistra pls
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    DEIKSAC: jo přesně ten. Zvláštní, mě se ani nezdálo...potřeboval jsem cca 3 záležitosti, a ty mají datum spotřeby v pohodě...zbytek věcí jsem teda koupil v tom velkym krámu uprostřed, to je pravda..
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    GULDUR: u vchodu nalevo? taky jsme nakukli, ale mel dost veci znacne starejch a proslejch
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    tak jsme byli nakupovat konečně v Malešicích, bo to máme o dost blíže než do Písnice...potěšil obchůdek na čínské speciality, což jsem v Sapě nenašel, takže good nicméně kdyby se někomu zachtělo Indie související kuchyně, tak v Sapě mají v tomto lepší výběr, nicméně jeli jsme po Čínu, takže spokojenost..

btw zkusili jsme pro zajímovost takovýto čínský bistro, co tam je v jídelní části a docela zajímavý chutě...podle mě už se tohle začíná blížit něčemu jako je běžná gastronomie v na pobřeží žlutého moře, nebo se mi to zdá?
    TRAMVAJ_22
    TRAMVAJ_22 --- ---
    protože jsem našla x různejch variant receptů na samosy (zeleninový), disponujete prosím někdo nějakým osvědčeným? díky
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    co se malesic tyce, tak jsme byli v nedeli na obed, restaurace a bistra jely, vybrali jsme si cinsky, mila obsluha, na vyber asi osm 'ingredienci' z bufetu, ktery se prubezne obmenoval. s ryzi a obyc polevkou za 90 a chutnalo
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    v ramci vetsi vecere jsem pripravoval "bucek na cerveno" (neznam cesky preklad, proste 'red cooked pork belly") ... bucek v celku se da do vody se sojovkou, cukrem a ryzovym vinem, vari se cca 5 hodin, pak se necha odstat a druhy den se nakraji na platky, zaleje tim vybornym sosem ktery se z nej uvaril a necha jeste pul hodiny dodelat v pare... no a vysledek je excelentni! tuk se pretransformoval na takovy zele ktere se jen rozplyva na jazyku, maso mekoucky, chutove je to taky vyborny .. :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZIPA: jsem ho prolustrovala a mám naložené kuře na birjání ;-)
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    TIGRE: Hmmm díky hned jsem prolustrovala a už dlouho jsem přemýšlela co se zbytkem květáku a brambor a Aloo Gobi je na talíři;)
    KAAKA
    KAAKA --- ---
    "retweet" od cuketky a lucky peach
    Dropbox - DimSumGuideMobile.pdf
    https://www.dropbox.com/s/owg65zyv0llen5q/DimSumGuideMobile.pdf
    FLU
    FLU --- ---
    dneska jsem delal "Kimchi Gamjajeon" plus minus podle tohoto receptu a mohu jen doporucit.

Kimchi and potato pancake | Anh's Food Blog
    http://anhsfoodblog.com/2011/11/kimchi-and-potato-pancake.html/
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    ja podle nej jedu taky :) akorat to kure65 mi porad vychazi takovy jalovy..
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    VECTOR: já jsem v tomhle auditku dostal jednou tip na http://www.vahrehvah.com/ a nemůžu si vynachválit, ať už vege nebo nevege recepty.

Teda jel jsem ty jeho videa, ty recepty od čtenářů ne.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Tak se snazim googlit, ale kyzenej cil porad nenalezam, tech odkazu je zkratka moc.

Nemate nekdo tip na kureci/indicke curry? Nebo madras? Kureci/rybi.

Diky!
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    PETRA_CHATEAU: myslim, ze jo
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    LA_PIOVRA: to je naložený všechno stejně?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MILHAUZ: 500g to je. Za 4 baleni a litrovku Kikoman sojovky jsem platil neco jako 550,-, takze cena imho nekde kousek nad 100,-.

HITOMI: me paradoxne chutna mnohem vic, nez to z korunni, ktery je na muj vkus nasladly. (a jdu do lednicky dat si kus redkve:)
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    LOPIN: diky za info! taky s tim chci casem zacit sam
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam