• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    FLU
    FLU --- ---
    FLU: tady je dobre videt, jak se to ma spravne delat
    Roti Paratha/Roti Canai for RasaMalaysia.com
    http://www.youtube.com/watch?v=uJW1i5xg3tQ

    (predpoklada to ovsem, ze clovek ma k dispozici prefektne vykynute a vlacne testo, coz byl v mem pripade dalsi kamen urazu)
    FLU
    FLU --- ---
    MUI: svym zpusobem ano a jsou i verze s vajickem. viz
    http://rasamalaysia.com/images/Roti%20Paratha.pdf
    hlavni rozdil bude myslim v pouziti ghi namisto generickeho rostlineho tuku, ktery se standardne dava do listoveho testa.

    jinak teda ja jsem roti canai zkousel doma delat dvakrat a nepovedlo se to ani jednou. bez potrebneho knowhow to proste nejde. a taky by to chtelo mit dispozici onen velky rozpaleny plech, na kterem to pecou. vychazel jsem z tohoto malajskeho receptu:
    How to make Malaysian Roti Canai Recipe | Singaporean Roti Prata | Roti Recipes | Chef In You
    http://chefinyou.com/2009/11/roti-canai-recipe/

    pokud se jedna o dip, delal jsem neco podobneho jako tady:
    Kumar's Recipes: Roti Canai Curry Sauce
    http://kumarsrecipes.blogspot.cz/2010/09/roti-canai-curry-sauce.html
    a pak jsem jeste zkousel varit lusteninovy dip z loupaneho puleneho munga (takhle jsem to jedl na Borneu) a ten byl taky dobry. zkratka omacky se povedly, placky pokazde putovaly do kose :)

    pokud do toho pujdes, drzim palce a dej vedet, jak to dopadlo.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MUI: mno .) kdyby se hodne primhourilo ocko ... :) ... pozorovat tamily jak to testo vytacej me vzdycky fascinovalo, rad bych to zkusil ale jeste jsem se neodvazil, tak dej pak vedet
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MUI: ty umis delat roti canai? :)
    MLIKOSGRANKEM
    MLIKOSGRANKEM --- ---
    EXCITE: FIVUZA .. vietnamci na Ujezdě
    RIGLAJ
    RIGLAJ --- ---
    EXCITE: Nebo nove otevreny Julius Meinl. Je to na Mustku. V dolni casti Vaclavaku zabocis doleva do ulice 28. rijna a hned po prave strane.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    EXCITE: videl jsem v utery velmi peknou v takove te zelenine v Prujezdu ve Vitezne ulici.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Nevíte, kde bych sehnal v centrální Praze papayu?
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    MUI: Taky tipuju fenykl. Větvičky, co čouhají z tý bulvy, jsou kopru nápadně podobný.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MUI: taky si myslim, ze to nebyl kopr, ale fenykl (nebo neco jinyho), kopr ma takovej svetlej kůlovitej koren a la tenka korenova mrkev.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MUI: neco "vonavyho, co vypada jako cibule" je fenykl.
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    BLUE_BERRY: ja si naopak myslim ze chlad a temno nic nezkazi... zkazenou rybi omacku jsem videl mnohokrat, cim je starsi, tim je tmavsi a hnusnejsi a ve finale se zakali, stane se opravdu odpornou a zplesnivi... plati to samozrejme pro ty prirodni, pruhledny, klasicky typy... za nezkazitelnou zatim pokladam jen ustricovou omacku "Maekrua", spis bych ji ale tipoval tunu konzervantu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BLUE_BERRY: klidně na poličce - je tam spousta soli, plísně se do ní neodváží.
    BLUE_BERRY
    BLUE_BERRY --- ---
    prosim vas,muzu skladovat rybi omacku jen tak na policce nebo je lepsi mit tyto suroviny v chladu?..dekuji
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    MUTHA: jo recept v pohodě..brokolici teda moc nemusim, tak jsem si udělal variaci s přidáním jemnejch zelenejch chilly paprik na závěr a kousek pórku na poslední minutu a spokojenost..k tomu sladokyselou pikantní polívku a za hodinu a půl byl komplet oběd...
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    MUTHA: zrovna jsem přemýšlela, co uvařím svému chlapci :) jsem zachráněna!
    VOY
    VOY --- ---
    Zdravim, kamos se se mnou prihlasil na kurz Viet Food Friends - tradicni vietnamska kuchyne II. Bohuzel je nemocny a nemuze se zucastnit, takze by rad nekomu odsud svoje misto nabidnul. Puvodni cena je 1400 a kona se to zitra od 12 do 16ti hodin v Holesovicich. Mista na tyhe kurzy byvaji vetsinou rychle pryc, takze je to dobra prilezitost pokud vas nekoho vietnamska kuchyne bavi. Z puvodni ceny se samozrejme muzeme domluvit na nejake mensi sleve.

    VIET FOOD FRIENDS: Kurz vaření - Vietnamská tradiční kuchyně II
    http://www.vietfoodfriends.cz/2013/11/kurz-vareni-vietnamska-tradicni-kuchyne_19.html
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    ZUZKAOU: Akorát musím doplnit, že je to Javánka (muž - Javánec). Přídavné jméno javánský, jávský (nikoli jávanský, Jávanka, Jávanec).
    Jinak potvrzuju, jsou moc milí, snaží se, majitelka většinou poletuje po prostoru, jídlo samotné by klidně sneslo i výraznější okořenění, polévka soto ayam sytá (snad 950 ml, uf) a OK, ale teda na tuk bohatá až snad příliš a opět, ochucená jen velmi decentně. U sladkostí jsem posledně měla štěstí na samé čokoládové dorty a na to jsem nějak neměla chuť, jinak dělají i klasickou máčenku, jako v bývalé Medúze.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    jinak se snažím vyťukat recept na sladkokyselou pikantní polévku..za dva víkendy jsem se propracoval k verzi 0.6 - už je docela chutná, ale ještě to chce vytříbit poměr surovin, asi jsem jich tam dal pořád hodně, holdt jak je člověk zvyklej z Viet kuchyně to tam sypat po kilech, tak v Číně to zjevně nefunguje...až se dopracuju k verzi 1.0, tak to sem pástnu, třeba to společnými silami dovedeme do ještě lepších kvalit..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam