• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    FLU
    FLU --- ---
    MUI: rekl bych, ze

    1)
    predevsim testo, ktere nemelo ony spravne vlastnosti, takze s nim ani nahodou neslo provest to, co s nim predvadi pan na mem poslednim prispevku (tohle si myslim, ze je naprosto klicova polozka. pokud nemas kvalitne udelane testo, uz s tim nenadelas nic).

    2)
    dulezite je, aby se pri tom toceni, placani ci roztahovani a naslednem skladani testa vytvorily vzduchove kapsicky, ktere to pak pri peceni paradne nafouknou. to se mi take nepovedlo.

    3)
    peceni na teflonove panvicce na sporaku taky nebude to prave orechove.

    vysledkem byla pokazde zdrcla palacinka, ktera byla na povrchu skoro spalena, uvnitr syrova :)
    FLU
    FLU --- ---
    FLU: tady je dobre videt, jak se to ma spravne delat
    Roti Paratha/Roti Canai for RasaMalaysia.com
    http://www.youtube.com/watch?v=uJW1i5xg3tQ

    (predpoklada to ovsem, ze clovek ma k dispozici prefektne vykynute a vlacne testo, coz byl v mem pripade dalsi kamen urazu)
    FLU
    FLU --- ---
    MUI: svym zpusobem ano a jsou i verze s vajickem. viz
    http://rasamalaysia.com/images/Roti%20Paratha.pdf
    hlavni rozdil bude myslim v pouziti ghi namisto generickeho rostlineho tuku, ktery se standardne dava do listoveho testa.

    jinak teda ja jsem roti canai zkousel doma delat dvakrat a nepovedlo se to ani jednou. bez potrebneho knowhow to proste nejde. a taky by to chtelo mit dispozici onen velky rozpaleny plech, na kterem to pecou. vychazel jsem z tohoto malajskeho receptu:
    How to make Malaysian Roti Canai Recipe | Singaporean Roti Prata | Roti Recipes | Chef In You
    http://chefinyou.com/2009/11/roti-canai-recipe/

    pokud se jedna o dip, delal jsem neco podobneho jako tady:
    Kumar's Recipes: Roti Canai Curry Sauce
    http://kumarsrecipes.blogspot.cz/2010/09/roti-canai-curry-sauce.html
    a pak jsem jeste zkousel varit lusteninovy dip z loupaneho puleneho munga (takhle jsem to jedl na Borneu) a ten byl taky dobry. zkratka omacky se povedly, placky pokazde putovaly do kose :)

    pokud do toho pujdes, drzim palce a dej vedet, jak to dopadlo.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MUI: mno .) kdyby se hodne primhourilo ocko ... :) ... pozorovat tamily jak to testo vytacej me vzdycky fascinovalo, rad bych to zkusil ale jeste jsem se neodvazil, tak dej pak vedet
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MUI: ty umis delat roti canai? :)
    MLIKOSGRANKEM
    MLIKOSGRANKEM --- ---
    EXCITE: FIVUZA .. vietnamci na Ujezdě
    RIGLAJ
    RIGLAJ --- ---
    EXCITE: Nebo nove otevreny Julius Meinl. Je to na Mustku. V dolni casti Vaclavaku zabocis doleva do ulice 28. rijna a hned po prave strane.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    EXCITE: videl jsem v utery velmi peknou v takove te zelenine v Prujezdu ve Vitezne ulici.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Nevíte, kde bych sehnal v centrální Praze papayu?
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    MUI: Taky tipuju fenykl. Větvičky, co čouhají z tý bulvy, jsou kopru nápadně podobný.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MUI: taky si myslim, ze to nebyl kopr, ale fenykl (nebo neco jinyho), kopr ma takovej svetlej kůlovitej koren a la tenka korenova mrkev.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MUI: neco "vonavyho, co vypada jako cibule" je fenykl.
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    BLUE_BERRY: ja si naopak myslim ze chlad a temno nic nezkazi... zkazenou rybi omacku jsem videl mnohokrat, cim je starsi, tim je tmavsi a hnusnejsi a ve finale se zakali, stane se opravdu odpornou a zplesnivi... plati to samozrejme pro ty prirodni, pruhledny, klasicky typy... za nezkazitelnou zatim pokladam jen ustricovou omacku "Maekrua", spis bych ji ale tipoval tunu konzervantu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BLUE_BERRY: klidně na poličce - je tam spousta soli, plísně se do ní neodváží.
    BLUE_BERRY
    BLUE_BERRY --- ---
    prosim vas,muzu skladovat rybi omacku jen tak na policce nebo je lepsi mit tyto suroviny v chladu?..dekuji
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    MUTHA: jo recept v pohodě..brokolici teda moc nemusim, tak jsem si udělal variaci s přidáním jemnejch zelenejch chilly paprik na závěr a kousek pórku na poslední minutu a spokojenost..k tomu sladokyselou pikantní polívku a za hodinu a půl byl komplet oběd...
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    MUTHA: zrovna jsem přemýšlela, co uvařím svému chlapci :) jsem zachráněna!
    VOY
    VOY --- ---
    Zdravim, kamos se se mnou prihlasil na kurz Viet Food Friends - tradicni vietnamska kuchyne II. Bohuzel je nemocny a nemuze se zucastnit, takze by rad nekomu odsud svoje misto nabidnul. Puvodni cena je 1400 a kona se to zitra od 12 do 16ti hodin v Holesovicich. Mista na tyhe kurzy byvaji vetsinou rychle pryc, takze je to dobra prilezitost pokud vas nekoho vietnamska kuchyne bavi. Z puvodni ceny se samozrejme muzeme domluvit na nejake mensi sleve.

    VIET FOOD FRIENDS: Kurz vaření - Vietnamská tradiční kuchyně II
    http://www.vietfoodfriends.cz/2013/11/kurz-vareni-vietnamska-tradicni-kuchyne_19.html
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    ZUZKAOU: Akorát musím doplnit, že je to Javánka (muž - Javánec). Přídavné jméno javánský, jávský (nikoli jávanský, Jávanka, Jávanec).
    Jinak potvrzuju, jsou moc milí, snaží se, majitelka většinou poletuje po prostoru, jídlo samotné by klidně sneslo i výraznější okořenění, polévka soto ayam sytá (snad 950 ml, uf) a OK, ale teda na tuk bohatá až snad příliš a opět, ochucená jen velmi decentně. U sladkostí jsem posledně měla štěstí na samé čokoládové dorty a na to jsem nějak neměla chuť, jinak dělají i klasickou máčenku, jako v bývalé Medúze.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam