• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    LA_PIOVRA: abych pripadne nekomu dalsimu usetrila utfg, tak je to tohle a maji do 19.30. Diky za tip. http://www.capati.cz/contact.asp
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ZUZKAOU: mivaj tam nekdy i cerstvy. + je maj 100% indove v Budecsky u Pavilonu.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ZUZKAOU: to me nenapadlo, ale pravda, vietnamske to uplne neni. dekuju.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: čerstvý určitě ne. Sušený jsem kupovala u viet/thajců na Francouzské.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    prosim, koupim v Malesicich curry leaves / lístky kari? jak dlouho to vydrzi pouzitelne? dekuji
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    To těsto na videu bude z nějaké vysokolepkové mouky ( v čr pizza mouka), hodně dobře uhnětené a nejspíš poměrně dlouho odležené do lednice.

    Tady nedává máslo, ale kondenzované mléko

    Roti Canai Recipe by Chef Jeff Ghazali of Bentara Restaurant
    https://www.youtube.com/watch?v=I-wA0HLNnmY
    FLU
    FLU --- ---
    MUI: rekl bych, ze

    1)
    predevsim testo, ktere nemelo ony spravne vlastnosti, takze s nim ani nahodou neslo provest to, co s nim predvadi pan na mem poslednim prispevku (tohle si myslim, ze je naprosto klicova polozka. pokud nemas kvalitne udelane testo, uz s tim nenadelas nic).

    2)
    dulezite je, aby se pri tom toceni, placani ci roztahovani a naslednem skladani testa vytvorily vzduchove kapsicky, ktere to pak pri peceni paradne nafouknou. to se mi take nepovedlo.

    3)
    peceni na teflonove panvicce na sporaku taky nebude to prave orechove.

    vysledkem byla pokazde zdrcla palacinka, ktera byla na povrchu skoro spalena, uvnitr syrova :)
    FLU
    FLU --- ---
    FLU: tady je dobre videt, jak se to ma spravne delat
    Roti Paratha/Roti Canai for RasaMalaysia.com
    http://www.youtube.com/watch?v=uJW1i5xg3tQ

    (predpoklada to ovsem, ze clovek ma k dispozici prefektne vykynute a vlacne testo, coz byl v mem pripade dalsi kamen urazu)
    FLU
    FLU --- ---
    MUI: svym zpusobem ano a jsou i verze s vajickem. viz
    http://rasamalaysia.com/images/Roti%20Paratha.pdf
    hlavni rozdil bude myslim v pouziti ghi namisto generickeho rostlineho tuku, ktery se standardne dava do listoveho testa.

    jinak teda ja jsem roti canai zkousel doma delat dvakrat a nepovedlo se to ani jednou. bez potrebneho knowhow to proste nejde. a taky by to chtelo mit dispozici onen velky rozpaleny plech, na kterem to pecou. vychazel jsem z tohoto malajskeho receptu:
    How to make Malaysian Roti Canai Recipe | Singaporean Roti Prata | Roti Recipes | Chef In You
    http://chefinyou.com/2009/11/roti-canai-recipe/

    pokud se jedna o dip, delal jsem neco podobneho jako tady:
    Kumar's Recipes: Roti Canai Curry Sauce
    http://kumarsrecipes.blogspot.cz/2010/09/roti-canai-curry-sauce.html
    a pak jsem jeste zkousel varit lusteninovy dip z loupaneho puleneho munga (takhle jsem to jedl na Borneu) a ten byl taky dobry. zkratka omacky se povedly, placky pokazde putovaly do kose :)

    pokud do toho pujdes, drzim palce a dej vedet, jak to dopadlo.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MUI: mno .) kdyby se hodne primhourilo ocko ... :) ... pozorovat tamily jak to testo vytacej me vzdycky fascinovalo, rad bych to zkusil ale jeste jsem se neodvazil, tak dej pak vedet
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MUI: ty umis delat roti canai? :)
    MLIKOSGRANKEM
    MLIKOSGRANKEM --- ---
    EXCITE: FIVUZA .. vietnamci na Ujezdě
    RIGLAJ
    RIGLAJ --- ---
    EXCITE: Nebo nove otevreny Julius Meinl. Je to na Mustku. V dolni casti Vaclavaku zabocis doleva do ulice 28. rijna a hned po prave strane.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    EXCITE: videl jsem v utery velmi peknou v takove te zelenine v Prujezdu ve Vitezne ulici.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Nevíte, kde bych sehnal v centrální Praze papayu?
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    MUI: Taky tipuju fenykl. Větvičky, co čouhají z tý bulvy, jsou kopru nápadně podobný.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MUI: taky si myslim, ze to nebyl kopr, ale fenykl (nebo neco jinyho), kopr ma takovej svetlej kůlovitej koren a la tenka korenova mrkev.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MUI: neco "vonavyho, co vypada jako cibule" je fenykl.
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    BLUE_BERRY: ja si naopak myslim ze chlad a temno nic nezkazi... zkazenou rybi omacku jsem videl mnohokrat, cim je starsi, tim je tmavsi a hnusnejsi a ve finale se zakali, stane se opravdu odpornou a zplesnivi... plati to samozrejme pro ty prirodni, pruhledny, klasicky typy... za nezkazitelnou zatim pokladam jen ustricovou omacku "Maekrua", spis bych ji ale tipoval tunu konzervantu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BLUE_BERRY: klidně na poličce - je tam spousta soli, plísně se do ní neodváží.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam