• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GULDUR: horak je rozhodne dobra investice, maximalni teplota je dulezita :)
    na nastence jsu kdyztak tipy jak wok "zajet" .. ale pocitej ze to stejne bude chtit nejaky cas nez bude uplne neprilnavy
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    Slyšeli jste někdo o Canh Chua s mušlemi místo ryby? Dneska mi v Sapě prodavačka doporučila tenhle recept a prodala vše potřebné, já si to s radostí zapsal, ale až doma mi došlo, že vlastně nevím, jak má polévka vypadat...samo, že to uděláme nějak podle sebe, ale vzor by se hodil, nemáte někdo tušení o co může jít?

V téhle verzi totiž není ananas ani okra, takže těžko to asi připodobňovat k Canh Chua Ca...

Jinak jsme dnes zainvestovali do velkého Wok pánevníka i s hořákem, takže jakmile vyjedeme na chatu, zkusim se podělit o typy jak na "dech Woku"...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    GUDRUN: Super :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SALVATOR: dik, povedlo se to a bylo to vyborny...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    My to před časem dělali podle tohodle: http://thaifood.about.com/od/thaidesserts/r/mangoricepuddin.htm
    Vyšlo to super, bylo to fakt dobrý, ale bylo toho hrozně moc na to, jak hrozně moc to bylo sladký. To množství, který z toho vyšlo by stačilo snad i pro pět až šest lidí.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: mysleno jako dezert tedy
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    nemate nejaky ozkouseny navod na thajskou kokosovou ryzi? je to pro navstevu, tak by se to melo povest.
    MATT
    MATT --- ---
    STEAK9: dik zkusim, tamto byl takovej ten klasickej tesco produkt z anglie..
    STEAK9
    STEAK9 --- ---
    MATT:
    Pickles a Chutney | Česnek v Kořeněném nálevu (330g) | littleindia |indian food store| indické potraviny | bezlepková dieta|
    http://www.littleindia.cz/...-cz/eshop/19-1-Pickles-a-Chutney/0/5/166-Cesnek-v-Korenenem-nalevu-330g
    MATT
    MATT --- ---
    u nas na skalce v tescu jsem kupoval nakládanej česnek v nějaký chilly pastě ale už to tam nemaj a nikde to nemužu sehnat. netušíte kde a co vlastně? ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: jo -takhle to vypadá.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    i=he shou wu ... aha no to sem nevedel ze ho davaj taky do polivek
    cerny datle teda vidim prvne, ale proc ne .)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    to je yi yi ren - slzovka ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    cha a kontrola skříňky s divnejma věcma ukázala, že ten pytlíček s kořením co jsem vzala s tím, vono se ukáže, na co by to mohlo být je přesně tahle směs - ještě v tom mám nějaké bílé zrníčka jakési obiloviny. Asi loupaný čirok.

Jdu pro žebra!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    tak google praví, že jde o
    黑棗 - černá datle - tedy jujube/cicimek

a. 川芎 Ligusticum chuanxiong Hort.
    b. 杞子 goji
    c. 黃芪 Děhel/andělika
    d. 淮山 jám
    e. 肉桂 skořice
    f. 黑棗 černý cicimek
    g. 玉竹 kokořík (Polygonati Odorati)
    h. 紅棗 červená jujube
    i. 何首烏 Serenoa plazivá/ Fallopia multiflora
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: muzou byt az 1 cm, ale asi mas pravdu, jeste dalsi moznost ze jsou to umebosky, nic dalsiho co by odpovidalo uz nenenapada .)
    na 7 je 100% goji tos napsala dobre

EXTREME: nemas jeste pytlicek od tech bylin? at to muzem rozseknout ?.)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: dřínky jsou celkem malé a červené - takže leda to co považuju za goji.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    uprostred je shanyao - jam cinsky (neco jako vyzivna brambora),na 10 je duzhong - kura z gumojilmu ... na 12 nevim, ale vypada to spis jako korinek nez ta lilie, na 8 mozna shu di huang (rehmanie - na krev), na 2 bych to tipoval na chao bai zhu (atraktilis), cerny dole netusim, datle jsem nikdy nevidel takhle zuhelnately, mozna by jeste pripadal v uvahu longan ale to taky moc nevypada, takze mozna plody drinu lekarskeho - celkove bych to videl na polivku na posileni ledvin .)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EXTREME: co všechno vidím? Poznám goji na sedmé hodině, anděliku/děhel uprostřed. Na dvanácte jsou liliová poupata?
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    MRMNK: my sme varili kuraciu polievku asi pred mesiacom. nemozem povedat, ze to bolo dobre ale zase nebolo to spatne. bolo to dost hor(~)ke...

GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    dneska jsem v malesicich nesehnala soba nudle, nekupujete je tam nekdo nekde? Dik. :-/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam