• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    ZUZKAOU: :)) oukej, zkusim ji to navrhnout.. jinak ma nekdo zkusenosti s restauraci Cinske zatisi v Celakovicich? bylo ji to doporuceny od mistnich cinanu tady u nas, ze je to v "chengdu" stylu..
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    TIGRE: Ahá, Arirang znám, nevěděl sem, že se přejmenoval. Hrozně dlouho sme tam nebyli.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    SALVATOR: Shinfood (dříve Arirang) je korejský velko a maloobchod v Korunní ulici 47 v Praze.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    TIGRE: Co je Shin, prosím?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TIGRE: nevim, ja to beru stylem "je, tyhle jsem jeste nemel":)
    Nejlepsi mi prijdou ty kimchiovy, ale videl jsem min dva druhy a nevim ktery:)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    LA_PIOVRA: chci detailnější report! jinak v shinu mají ještě od samlip ještě kimchi knedle + tam mají další typy knedlů, ale cenově dost přepálený (a s masem).
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TIGRE: V SAPA maj jeste jiny druhy nez v Shinu:)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Počítám, že s polotovary mě pošlete do hajzlu, ale mám momentální zásek na těhle vege mraženejch knedlíkách z Shinu :)



    650 g za 94 vočí, výborný jak na páru tak na pánev.
    FLU
    FLU --- ---
    MRMNK: ona k tomu je i docela vtipna legenda, kterou se vysvetluje ten nazev, ktery doslova znamena "imam omdlel" :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    FLU: tenhle recept pro hladoveho imama je moc dobrej!
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    MRMNK: jak jsou v tržnici ty dva velký shopy na potraviny, tak mezi nimi v tom průchodu jsou číňani...
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    pasaz metro bych za dobrou restauraci nepovazoval, v sichuanu jsem byl a jejich jidlo tak rozhodne nechutna i kdyz si das nejakou specialitu, navic celkove to jidlo mi neprijde zas tak dobry, zkuste to a napis jak ji chutnalo, ale myslim ze bude zklamana ... bud nejaka jina restaurace s kuchyni z jineho kraje .. nebo ji vyzvedtlit ze jestli chce dobre sichuanske jidlo at si ho da doma...
    z ostatnich kraju doporucuju knedlickarnu v rumunsky a shanghai v anglicky


    GULDUR: kde je pliz to cinsky bistro v malesicich? koukam ze mam mezeru .)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    kdyz se domluvis u nas v cine, na veletrzni (rohak s janovskeho), ze chces neco extra, tak ti klidne v salonku udelaj hostinu, ze se pomejes :-) nam to delaji cas od casu. ale nic nevybirame, nerozumime tomu olik. takze proste si nechavame nosit nekolik druhu jidla. a dobry. nekdy se zkuste domluvit... ac to neni lehke :-) musite doufat v syna ci dceru. ty to cesky daj.
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    ZUZKAOU: v pasáži Metro naproti tomu viet bistru
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NOIZER: no jestli je tu nějak dlouhodobě, tak ať kouká udělat nějaké kurzy vaření. Se hlásím!
    Jinak jak už tu padlo - knedlíčkárna a nebo Malešice. A pak teda kdesi v Platýsovi, nebo tam někde okolo Můstku v pasáži (se můžu kdyžtak doptat), ale je potřeba se domluvit s obsluhou že chceš jídlo jako pro číňana, ne jako pro čechy, co potřebují moc sojovky a škrobové omáčky, jinak to nepovažují za čínu.
    FLU
    FLU --- ---
    LADY_CANDAR: je to sice na hranici, ale puvodem je to turecky recept, takze snad nebudu offtopic.

    Imam baildi

    Pro 6 lidí (anebo jednoho imáma)

    6 středně velkých lilků
    1/4 šálku olivového oleje (postačí bežný olej z pokrutin)
    4-5 středně velkých cibulí (na plátky)
    1 zelená tlustostěnná paprika (na plátky)
    1 plechovka nakládaných rajčátek (lehce podrcených podrcených rukou)
    2 lžičky sušeného oregana
    1 lžička čerstvého tymiánu
    1/2 šálku čerstvě nasekané petrželky
    10 stroužků česneku (nakrájeného na plátky)
    5-6 kuliček nového koření
    Sůl a pepř na dochucení
    Tenoučké plátky rajčat a cibule
    panenský olivový olej na dochucení

    Z omytých lilků odstraníš stopky a rozkrojíš je podélně na polovic. Pomocí lžíce vydlabeš dužninu tak, aby stěny se slupkou byly asi 0,5 cm tlusté (pozor na to, aby nedošlo k proděravění slupky). Vydlabané slupky posolíš a necháš chvíli dnem vzhůru „vypotit“. Vydlabanou dužninu pokrájíš, posolíš a taktéž necháš v sítku či v odkapávači „vypotit“.

    Mezitím rozehřeješ v hrnci olivový olej a orestuješ cibuli, papriku a nové koření. Ztlumíš plamen a necháš podusit tak 10-15 minut do změknutí, posléze posolíš a opepříš. Odkapanou, omytou a osušenou dužninu přidáš do hrnce společně s nadrcenými rajčaty, oreganem a tymiánem a za občasného míchání podusíš tak půl hoďky do zhoustnutí. Přidáš česnek a petržel a vše promícháš.

    Připravenou směs naplníš do vydlabaných slupek, které posléze nakladeš vedle sebe do pekáčku. Plněné půlky lilků pokladeš plátky cibule a rajčat a zaliješ vodou tak, aby byla zhruba do poloviny lilků. Vše mohutně zakapeš olivovým olejem a necháš zapéct v troubě asi 45 až 60 minut na 220°C (anebo do doby, kdy se většina vody vypaří a lilky jsou zvrchnu pěkně zlatohnědé).

    Upečený lilek ještě zlehka zakápneš zbytkem oleje a servíruješ s fetou a čerstvým pšeničným chlebem. Řeci to rádi horké, Turci studené, až posléze, na svačinku.

    ---

    a kdyz uz jsme u toho Turecka tak rozhodne karniyarik (neboli "rozparane bricho"):
    Emanuele Ridi - Karniyarik, Bulgur Pilavi
    http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Karniyarik-Bulgur-Pilavi
    IKA
    IKA --- ---
    LADY_CANDAR: baba ghanoush?:)
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    LADY_CANDAR: ja varim tieto najcastejsie:

    3 hungry tummies: Yu Xiang Qie Zi 魚香茄子 Fish Fragrant Eggplants
    http://3hungrytummies.blogspot.cz/2010/02/fish-fragrant-eggplants.html
    3 hungry tummies: Silky Eggplant With Spicy Mince Sauce 香辣肉碎茄子
    http://3hungrytummies.blogspot.cz/2013/07/silky-eggplant-with-spicy-mince-sauce.html
    3 hungry tummies: Spicy Kerela Eggplant
    http://3hungrytummies.blogspot.cz/2013/08/spicy-kerela-eggplant.html
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    Nemate nekdo nejaky uzasny, osvedceny recept na lilek? :) Mam tu jeste hromadu krasnych lilku, bohuzel muj pokus o cinsky lilek na cesneku a zazvoru nebyl moc oslnivy. :(
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MAKROUSEK: tam chodime casto a radi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam