• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VECTOR: V Sapě či Malešicích určitě, ale vono to půjde i se slepičíma. A prodávají se ze dvora na farmách.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    ZUZKAOU: ted jen sehnat kachni vejce... :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Making 1000 Year Eggs - The Silk Road Gourmet
    http://www.silkroadgourmet.com/making-1000-year-eggs/

    Homemade 1000-Year Eggs Unveiled | The Silk Road Gourmet
    http://www.silkroadgourmet.com/eating-1000-year-eggs/
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MUI: Hele, my máme tohle

    ETA 0131.90000, tlakový | Alza.cz
    http://www.alza.cz/...vy-hrnec-3v1-d252450.htm?kampan=adw1_dsa-alza&gclid=CP680s23ur4CFTBk7AodqAkAQQ

    Označení jako pomalý hrnec je od výrobce bohapustá lež, ale jako rýžovar a papiňák je to fajn. Dá se v tom péct i korpus dortu třeba, ale nikdy jsem to nezkoušel. Ale vnitřek je teda teflon.
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    Jo ještě mě napadá: kdo dlouho nebyl v Sapě v Tamdě, tak teď tam mají odlišný systém - na tu lepší cenu dosáhnete jen s "tamda kartou", kterou dostanete na základě živnosťáku (věřím, že na jakoukoliv činnost). Takže kdo má, vemte si ho s sebou.
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    POHODAVOLE: To mnohdy dokonce i cena za 5 kg je stejná jako za 5 x 1 kg.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: samo sazba za kg..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CALCULON: ono to chce koukat, my ted byli v sape a jasminova vysla draz v 5 kg baleni nez 3 kg..
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    VECTOR: Lepší - věřím; levnější - určitě? Protože soudě podle Sapy šly ceny rýže dost nahoru, kupovával jsem tam jasmínovou kolem 42,- za kilo, teď tam mají skoro za 60,-. Tahle basmati vychází na 44,-.

    - konec důchodcovského okénka -

    Na vaření rýže používám cca tohle http://www.cleanzone.cz/avair-ida-elektricky-tlakovy-hrnec . Asi trošku overkill, protože se v tom dá dělat spousta jiných věcí, ale my to používáme v 95% na rýži. Výhoda: je to fakt rychlé a rýže dobrá, ale nevýhoda je, že je to velkej krám a spousta umývání nádobí...
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    VECTOR: rýžovar nevedeme a co se procesu vaření týče-přesně jak je v odkazu. Propláchnout rýži, dát odkapat. Opražím cibulku (koření) v pánvi, do toho dám rýži, zarestuju, zaliju vývarem/vodou, dosolím, chvíli vařím teda bez poklice, dokud není na skus uvnitř tvrdá a na povrchu měkká a jak je tekutiny minimum, vypnu a nechám dojít pod poklicí..taky dost záleží na poměru rýže:tekutina. Občas se stane, že to přepísknu a pak je z toho kaše, nebo je moc měkká. Další věc je, že rýže, o které se bavíme, je zatím jediná, která mi fakt chutná a vždy se mi povedla. S jinýma zkušenost mám, ale jsou to spíše klasické rýže alá dlouhozrnná, kulatozrnná. Basmati a jasmínová jsou mi zatím nejblíže.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    YOCCI: co se tyce zkusu a chuti, by me zajimalo jak to delas :) ja ted googlim nakej proper navod, nemuzu ho najit, ale tohle je tomu nejblizs: http://www.wikihow.com/Cook-Basmati-Rice
    zkratka vari 10 minut a pak vypnout a nechat deset minut dojit. kdyz mas pruhlednou poklici, je to snazsi, ale stejne, kdyz ji kdykoli behem procesu odstranis, tak je rejze zkazena.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    CALCULON: nevim jestli jsi z prahy, ale u pakistancu z minni manni market je lepsi a levnejsi. jsou na ipaku a v revolucni, mozna jeste jinde.
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    CALCULON: njn..já dělám rýži podle skusu a chuti, né podle hodinek...jsem zvědavá :)
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    YOCCI: No tak když ji dáš do tlakáče, tak i dřív ;). Zítra koupím a dám vědět, jak to myslí.
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    YOCCI: teď jsem si všimla, že na balíku té 4kilové je nápis hotové za 10 minut? není to nějaká blbost?
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    CALCULON: jako mě chutná moc, nemám s ní problém..tady ji zrovna Vaněk propaguje
    Jak správně připravit rýži - Stream
    http://www.stream.cz/peklonataliri/10000719-jak-spravne-pripravit-ryzi
    FLU
    FLU --- ---
    CALCULON: mel jsem tuhle v mensim baleni a prisla mi v pohode (ale nejsem si jist, jestli bych treba pri slepem testu dokazal basmati odlisit od jinch premiovych druhu dlouhozrnne ryze:)
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    BRUKEV: No víme, jak to chodí s kamarádšofty těchto osobností s různými obchodními řetezci, ale zas na té rýži se toho snad tolik zkazit nedá....
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    CALCULON: snad prej byla i chválena v nových pořadech mývala Vaňka:)
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    Máte někdo zkušenost s basmati rýží z Lidlu? Protože ta cena za 4,5 kg není marná.... http://www.lidl.cz/...ID-34A3FE7F-BD1630F0/www_lidl_cz/hs.xsl/nabidka.htm?action=showDetail&id=10493
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    MUI: Gůgl vyhodil nějaké americké návody, které říkají, že se má miska strčit do studené trouby a péct na 200 nebo 250°, ale nepíšou, jak dlouho to trvá...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam