• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    MRMNK: pripomina to vodni extrakt, ktery dostanes tradicnim postupem z listu... slozeni je voda, pandan a trochu barvy (tu pak jeste pridavam, kdyz chci extra chemicky originalni vzhled)... samozrejme nesmysl kupovat juice, pokud maji cerstve listy... ale je to 10x lepsi nez nez to bezny synteticky 2-Acetyl-1-pyrroline ochucovadlo v mini lahvickach... ktery tam maj taky, a ktery je opravdu priserny, spatna kvalita, mel jsem od ID MUI 2 jiny typy privezeny z malajsie a ty byly celkem OK... priznavam, ze ted v sape spis nakupuju mezi tamdou a reznictvim/rybarnou pod ni, dolu uz moc nechodim... mrknu...



    MRMNK
    MRMNK --- ---
    F0B1C: ten juice je jako vylozene juice nebo je to extrakt ktery se da pouzit na vareni?
    k dostupnosti pandanovych listu v sape - nevim jak v tamde, ale v sekci potravinovejch kramku u druhyho vjezdu je najdu vzdycky, respektive nestalo se mi za posledni rok ze bych je tam nekdy nevidel -casto je miva ten kramek zhruba uprostred, navic tam dela vietnamec co umi obstojne cesky
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    GUDRUN: ja totalne ulitavam na pandan chiffon cake... nedavno zacali prodavat v Tamda pandanovy juice v konzerve... cerstve pandanove listy mivaji v sape jen velmi sporadicky.... doporucuju procist research na http://ieatishootipost.sg/2010/05/how-to-make-pandan-chiffon-cake-almost.html

    krom toho ted maji v sape pandanove a durianove nanuky, wow :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GUDRUN: nedelal jsem, ale tohle vypada dobre, urcite by se to dalo podavat i vychlazeny - http://www.sbs.com.au/food/recipes/banana-and-coconut-soup

    jinak tady je zasoba nejruznejsich receptu, vypada do krasne, zkouseli jsme nejake deserty delane v pare i nejake pecene, ale bylo to dost pracne a vysledek nejisty :)
    KitchenTigress: SWEETS
    http://kitchentigress.blogspot.sg/p/sweets.html
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    rada bych si nechala poradit nejaky asijsky desert, ktery se hodi do tohohle pocasi a povede se mi na poprve. Nejde mi tolik o autenticnost, jako o ladeni k vietnamske / kambodzske kuchyni, ze ktere je zbytek menu. Idealne by se mi libilo neco mrazeneho z bananu a kokosoveho mlika, ale nevim uplne, jak na to.

    koukam na neco takovyho, ale uz jsem jednou zkousela a mela jsem z toho kus ledu, sice chutnej, ale nic co bych nabidla hostum...
    Banana-Coconut Ice Cream Recipe | MyRecipes.com
    http://www.myrecipes.com/recipe/banana-coconut-ice-cream-10000000300294/

    pripadne diky. Na kombinaci netrvam, klidne melouny nebo neco takoveho :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NENUFER: mají je všichni. Předevčírem jsem to kupovala v krámku za rohem
    http://goo.gl/maps/VoEbK

    Mají jak zelenou, tak fialovou perilu.
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    netusite niekto v ktotej bude v Malesiciach zozeniem koriender a perilu? Zial nebudem mat vela casu na to aby som sa tam pomotala tak by som radsej sla na isto
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: rychle jim to koluje. Pokud máš nějaký čtyřlitrový kvašák, v tom tak 2 kg zeleniny, řekněme že tří členná rodinna sní něakých 150 g denně (3 lžíce na osobu), tak ty dvě kila zkrmíš za dva týdny. V hotovém nálevu je to provkašené do 4-5 dní a ty dva týdny to vydrží. Ta vysoká dávka soli taky pomáhá aby to kvasilo pomaleji.

    Jinak ta kořalka se promění na ocet.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: mivam to pres zimu ve sklepe v zelaku, ted kdyz je teplo tak normalne v lednici, venku by to hnilo presne jak pises .. nevim jak to delaj oni, v sichuanu je vlhky horky podnebi, pise ze to jeste cas od casu dolevaji koralkou prave aby se to trochu desinfikovalo
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    FI_CZECH: ja ho delam takhle a jsem s nim moc pokojenej, na dyni je mozna ale jeste brzo
    [ MRMNK @ Asijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy.. ]

    pravy massaman curry je nesmysl, stejne jako u naseho gulase ho kazdej dela jinak a existuje nekonecne variant, nekomu chutna vic takhle a jinej zas preferuje onakhle:)
    FI_CZECH
    FI_CZECH --- ---
    Ma nekdo zarucene dokonalej recept na Massaman Curry? Privezl jsem si massaman pastu z Thai. Zatim sem ji nechal doma odpocivat,ale uz to je par tydnu a zacinam dostavat chut. Nemam ji zas tolik,abych si to mohl dovolit zkazit, tak jestli ma nekdo neco vyzkousenyho. Receptu jsem nasel hodne - stejne jako sem ochutnal po celym Thai a Malajsii massamanu,ale ktery bude ten pravy a nejlepsi ? :)

    Mam toto:
    Massaman Curry Paste | Food Intolerance Blog
    http://www.fussyfoodie.co.uk/foodie/1746/massaman-curry-paste/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: doporučuju to dělat v nějakém menším množství, protože pokud je to už prozrálé při pokojové teplotě, tak to pak začíná hnít, takže to fakt chce nechat maximálně měsíc. A teda mít nádobu ve které to jde zatížit a nebo takovou tu pružinu s reproplastu.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: ja jsem ho taky zkousel, mozna jen trochu jiny pomery koreni a soli protoze jsem delal mensi mnozstvi .. je to fajn ale musim priznat ze na chut sem si musel chvili zvykat :)
    doted jsem kysal hlavne prevazne kimchi, a tohle cinsky ma teda docela vyaznou chut
    chci ted zkouset ten model co popisuje Fuchsia Dunlop, jak maj doma proste jar se zeleninou ze ktery se nepretrzite vyndava a dodava a jen se cas od casu doleje voda a dokoreni nalev, kterej se tim padem vyviji leta
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: pao cai podle madame huang je neskutečně dobrý. ARomatický a zelí je naprosto dokonale křupavý. Vřele doporučuju.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZUZKAOU: Fuchsia Dunlop? To je jméno za trest :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Every Grain of Rice: Simple Chinese Home Cooking: Fuchsia Dunlop: 9780393089042: Amazon.com: Books
    http://www.amazon.com/Every-Grain-Rice-Chinese-Cooking/dp/0393089045


    0393089045-SoftArchive.net.epub | Ulož.to
    http://uloz.to/xWG5VUQT/0393089045-softarchive-net-epub
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    no zalezi co pak s nima, pokud delam pad thai (budou se jeste dal smazit) tak jen namacim, jinak je varim... a zalezi taky na druhu, treba nektery druhy staci fakt jen namocit do varici vody
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    vy ty ryzovy nudle vsichni varite? ja jen namacim do teply vody... (v jakykoli restauraci jsme to tak delali) nekdo??
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MRMNK: presne jak pises, nechce to uplne vymachat. Taky jsem s tim mel problem..
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MUI: ten ryzovej papir by mel byt porad trosku tuhej uz kdyz se zavitek bali - ta voda na nem porad maka takze potom jeste trochu zmekne ... mozna bych tay zkusil jinou znacku tech papiru, mozna je problem tam

    imo napln muze byt klidne mdla, poskytyje hlavne konzistenci, krupavost a nejake ty svezi chute, proto je k tomu pak ten dip
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MOIRAIN: omáčku dělám dle webu níže a přijde mi že chutná totozne jako v restauracích..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam