• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    pro priznivce Vahrehvah jedno video ktery je nutno videt :)
    Palm Wine Chicken - Toddy Chicken - kallu - By Vahchef @ vahrehvah.com
    https://www.youtube.com/watch?v=6skjbVDVEg4
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MRMNK: hele dik za tip, do koko mlika jsem dala dve lzicky ryzove mouky a povarila, takze vznikl krem, bylo to jednoduchy a ucel to splnilo.
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    MRMNK: pripomina to vodni extrakt, ktery dostanes tradicnim postupem z listu... slozeni je voda, pandan a trochu barvy (tu pak jeste pridavam, kdyz chci extra chemicky originalni vzhled)... samozrejme nesmysl kupovat juice, pokud maji cerstve listy... ale je to 10x lepsi nez nez to bezny synteticky 2-Acetyl-1-pyrroline ochucovadlo v mini lahvickach... ktery tam maj taky, a ktery je opravdu priserny, spatna kvalita, mel jsem od ID MUI 2 jiny typy privezeny z malajsie a ty byly celkem OK... priznavam, ze ted v sape spis nakupuju mezi tamdou a reznictvim/rybarnou pod ni, dolu uz moc nechodim... mrknu...



    MRMNK
    MRMNK --- ---
    F0B1C: ten juice je jako vylozene juice nebo je to extrakt ktery se da pouzit na vareni?
    k dostupnosti pandanovych listu v sape - nevim jak v tamde, ale v sekci potravinovejch kramku u druhyho vjezdu je najdu vzdycky, respektive nestalo se mi za posledni rok ze bych je tam nekdy nevidel -casto je miva ten kramek zhruba uprostred, navic tam dela vietnamec co umi obstojne cesky
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    GUDRUN: ja totalne ulitavam na pandan chiffon cake... nedavno zacali prodavat v Tamda pandanovy juice v konzerve... cerstve pandanove listy mivaji v sape jen velmi sporadicky.... doporucuju procist research na http://ieatishootipost.sg/2010/05/how-to-make-pandan-chiffon-cake-almost.html

    krom toho ted maji v sape pandanove a durianove nanuky, wow :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GUDRUN: nedelal jsem, ale tohle vypada dobre, urcite by se to dalo podavat i vychlazeny - http://www.sbs.com.au/food/recipes/banana-and-coconut-soup

    jinak tady je zasoba nejruznejsich receptu, vypada do krasne, zkouseli jsme nejake deserty delane v pare i nejake pecene, ale bylo to dost pracne a vysledek nejisty :)
    KitchenTigress: SWEETS
    http://kitchentigress.blogspot.sg/p/sweets.html
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    rada bych si nechala poradit nejaky asijsky desert, ktery se hodi do tohohle pocasi a povede se mi na poprve. Nejde mi tolik o autenticnost, jako o ladeni k vietnamske / kambodzske kuchyni, ze ktere je zbytek menu. Idealne by se mi libilo neco mrazeneho z bananu a kokosoveho mlika, ale nevim uplne, jak na to.

    koukam na neco takovyho, ale uz jsem jednou zkousela a mela jsem z toho kus ledu, sice chutnej, ale nic co bych nabidla hostum...
    Banana-Coconut Ice Cream Recipe | MyRecipes.com
    http://www.myrecipes.com/recipe/banana-coconut-ice-cream-10000000300294/

    pripadne diky. Na kombinaci netrvam, klidne melouny nebo neco takoveho :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NENUFER: mají je všichni. Předevčírem jsem to kupovala v krámku za rohem
    http://goo.gl/maps/VoEbK

    Mají jak zelenou, tak fialovou perilu.
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    netusite niekto v ktotej bude v Malesiciach zozeniem koriender a perilu? Zial nebudem mat vela casu na to aby som sa tam pomotala tak by som radsej sla na isto
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: rychle jim to koluje. Pokud máš nějaký čtyřlitrový kvašák, v tom tak 2 kg zeleniny, řekněme že tří členná rodinna sní něakých 150 g denně (3 lžíce na osobu), tak ty dvě kila zkrmíš za dva týdny. V hotovém nálevu je to provkašené do 4-5 dní a ty dva týdny to vydrží. Ta vysoká dávka soli taky pomáhá aby to kvasilo pomaleji.

    Jinak ta kořalka se promění na ocet.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: mivam to pres zimu ve sklepe v zelaku, ted kdyz je teplo tak normalne v lednici, venku by to hnilo presne jak pises .. nevim jak to delaj oni, v sichuanu je vlhky horky podnebi, pise ze to jeste cas od casu dolevaji koralkou prave aby se to trochu desinfikovalo
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    FI_CZECH: ja ho delam takhle a jsem s nim moc pokojenej, na dyni je mozna ale jeste brzo
    [ MRMNK @ Asijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy.. ]

    pravy massaman curry je nesmysl, stejne jako u naseho gulase ho kazdej dela jinak a existuje nekonecne variant, nekomu chutna vic takhle a jinej zas preferuje onakhle:)
    FI_CZECH
    FI_CZECH --- ---
    Ma nekdo zarucene dokonalej recept na Massaman Curry? Privezl jsem si massaman pastu z Thai. Zatim sem ji nechal doma odpocivat,ale uz to je par tydnu a zacinam dostavat chut. Nemam ji zas tolik,abych si to mohl dovolit zkazit, tak jestli ma nekdo neco vyzkousenyho. Receptu jsem nasel hodne - stejne jako sem ochutnal po celym Thai a Malajsii massamanu,ale ktery bude ten pravy a nejlepsi ? :)

    Mam toto:
    Massaman Curry Paste | Food Intolerance Blog
    http://www.fussyfoodie.co.uk/foodie/1746/massaman-curry-paste/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: doporučuju to dělat v nějakém menším množství, protože pokud je to už prozrálé při pokojové teplotě, tak to pak začíná hnít, takže to fakt chce nechat maximálně měsíc. A teda mít nádobu ve které to jde zatížit a nebo takovou tu pružinu s reproplastu.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: ja jsem ho taky zkousel, mozna jen trochu jiny pomery koreni a soli protoze jsem delal mensi mnozstvi .. je to fajn ale musim priznat ze na chut sem si musel chvili zvykat :)
    doted jsem kysal hlavne prevazne kimchi, a tohle cinsky ma teda docela vyaznou chut
    chci ted zkouset ten model co popisuje Fuchsia Dunlop, jak maj doma proste jar se zeleninou ze ktery se nepretrzite vyndava a dodava a jen se cas od casu doleje voda a dokoreni nalev, kterej se tim padem vyviji leta
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: pao cai podle madame huang je neskutečně dobrý. ARomatický a zelí je naprosto dokonale křupavý. Vřele doporučuju.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZUZKAOU: Fuchsia Dunlop? To je jméno za trest :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Every Grain of Rice: Simple Chinese Home Cooking: Fuchsia Dunlop: 9780393089042: Amazon.com: Books
    http://www.amazon.com/Every-Grain-Rice-Chinese-Cooking/dp/0393089045


    0393089045-SoftArchive.net.epub | Ulož.to
    http://uloz.to/xWG5VUQT/0393089045-softarchive-net-epub
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    no zalezi co pak s nima, pokud delam pad thai (budou se jeste dal smazit) tak jen namacim, jinak je varim... a zalezi taky na druhu, treba nektery druhy staci fakt jen namocit do varici vody
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    vy ty ryzovy nudle vsichni varite? ja jen namacim do teply vody... (v jakykoli restauraci jsme to tak delali) nekdo??
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam