• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    FLU
    FLU --- ---
    LA_PIOVRA: to vypada jako dobry tip na darek :)
    LEA1
    LEA1 --- ---
    STEAK9: Jsou na Budečské naproti Vinohradskému pavilonu.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FLU: mam takovou bajecnou malou knizecku, ktera mi hodne pomohla:
    The Indian Grocery Store Demystified (Take It with You Guides): Linda Bladholm, Neela Paniz: 9781580631433: Amazon.com: Books
    http://www.amazon.com/Indian-Grocery-Store-Demystified-Guides/dp/1580631436
    FLU
    FLU --- ---
    STEAK9: no prave, ze je to docela matouci. chana dal (loupana a pulena cizrna, pokud mozno cerna anebo kabuli) neni hrach a toor dal (pigeon pea?) neni cocka a takovych veci tam maji povicero. takze na nakupy je treba se slovnikem anebo aspon s wikipedii :)
    STEAK9
    STEAK9 --- ---
    FLU: JJ hrách žlutý a čočka loupaná nemaj hezke nahledy obalu jako ostatni, ale popis channa dal a toor dal je celkem srozumitelny, moudra v popisu bych ignoroval. Jiny eshop jsem nenasel. Netusite nekdo co se stalo capati(.cz)? Byl to muj oblibenej obchod dlouhe roky, pak se prestehoval z prazskeho povstani na vinohrady. Funguje jeste?
    FLU
    FLU --- ---
    STEAK9: dobre, ale treba sekce lusteniny je prelozena tak zbesile, ze pokud clovek nezna originalni nazvy, nepozna vubec nic. kliknes treba na cizrnu (chana) a dozvis se toto:

    Hrách žlutý (500g) / Chana Dall (500g)
    Chana Dall / Čanna dál
    Vlastnosti: Studený, suchý, lehký, kyselý, vytváří plynatost a horečku. Snižuje kaf zvyšuje pitt.

    :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MRMNK: taky to tak vidim:)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    BRUKEV: imho budes muset vyrazit do mesta nebo objednat z ciziny :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Nástěnka mlčí:
    tip na nějaký eshop se surovinami na indická jídla? Chci "dárkový koš" pro jednu veganskou rodinku, tak plánuju namixovat koření, luštěniny, atd., nejlíp z jednoho shopu, at to nesháním všude možně.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    LA_PIOVRA: děkuju!
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TIGRE:
    Restaurant El Emir
    http://koruna.elemir.cz/
    ?
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Nemáte někdo tip na nějakou dobrou blízkovýchodní restauraci.. praha nebo okolí prahy? :]
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    pro priznivce Vahrehvah jedno video ktery je nutno videt :)
    Palm Wine Chicken - Toddy Chicken - kallu - By Vahchef @ vahrehvah.com
    https://www.youtube.com/watch?v=6skjbVDVEg4
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MRMNK: hele dik za tip, do koko mlika jsem dala dve lzicky ryzove mouky a povarila, takze vznikl krem, bylo to jednoduchy a ucel to splnilo.
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    MRMNK: pripomina to vodni extrakt, ktery dostanes tradicnim postupem z listu... slozeni je voda, pandan a trochu barvy (tu pak jeste pridavam, kdyz chci extra chemicky originalni vzhled)... samozrejme nesmysl kupovat juice, pokud maji cerstve listy... ale je to 10x lepsi nez nez to bezny synteticky 2-Acetyl-1-pyrroline ochucovadlo v mini lahvickach... ktery tam maj taky, a ktery je opravdu priserny, spatna kvalita, mel jsem od ID MUI 2 jiny typy privezeny z malajsie a ty byly celkem OK... priznavam, ze ted v sape spis nakupuju mezi tamdou a reznictvim/rybarnou pod ni, dolu uz moc nechodim... mrknu...



    MRMNK
    MRMNK --- ---
    F0B1C: ten juice je jako vylozene juice nebo je to extrakt ktery se da pouzit na vareni?
    k dostupnosti pandanovych listu v sape - nevim jak v tamde, ale v sekci potravinovejch kramku u druhyho vjezdu je najdu vzdycky, respektive nestalo se mi za posledni rok ze bych je tam nekdy nevidel -casto je miva ten kramek zhruba uprostred, navic tam dela vietnamec co umi obstojne cesky
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    GUDRUN: ja totalne ulitavam na pandan chiffon cake... nedavno zacali prodavat v Tamda pandanovy juice v konzerve... cerstve pandanove listy mivaji v sape jen velmi sporadicky.... doporucuju procist research na http://ieatishootipost.sg/2010/05/how-to-make-pandan-chiffon-cake-almost.html

    krom toho ted maji v sape pandanove a durianove nanuky, wow :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GUDRUN: nedelal jsem, ale tohle vypada dobre, urcite by se to dalo podavat i vychlazeny - http://www.sbs.com.au/food/recipes/banana-and-coconut-soup

    jinak tady je zasoba nejruznejsich receptu, vypada do krasne, zkouseli jsme nejake deserty delane v pare i nejake pecene, ale bylo to dost pracne a vysledek nejisty :)
    KitchenTigress: SWEETS
    http://kitchentigress.blogspot.sg/p/sweets.html
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    rada bych si nechala poradit nejaky asijsky desert, ktery se hodi do tohohle pocasi a povede se mi na poprve. Nejde mi tolik o autenticnost, jako o ladeni k vietnamske / kambodzske kuchyni, ze ktere je zbytek menu. Idealne by se mi libilo neco mrazeneho z bananu a kokosoveho mlika, ale nevim uplne, jak na to.

    koukam na neco takovyho, ale uz jsem jednou zkousela a mela jsem z toho kus ledu, sice chutnej, ale nic co bych nabidla hostum...
    Banana-Coconut Ice Cream Recipe | MyRecipes.com
    http://www.myrecipes.com/recipe/banana-coconut-ice-cream-10000000300294/

    pripadne diky. Na kombinaci netrvam, klidne melouny nebo neco takoveho :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam