• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SMOKY:
    SMOKY:
    Tak jsem se jeste nedostal k tomu to otevrit. Porad to je nafoukly balonek, ale neco z toho uz vyteklo. Best before je nekdy 10/2014. Mam se porad odvazovat to komzumovat ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SMOKY: to znamená že máš pořádné, živé kimči a ne sterilizovanou mrtvolku. A že bylo v teple, takže se bakterie zase rozjely.

    Jsem v pokušení napsat, že když to bude smrdět, tak to nejez. Ale vono je to kimči, to má smrad tak nějak v popisu práce.

    Takže pokud to nebude smrdět tak nakysle, ale shnile, tak to nejez ;-)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SMOKY: Nevim jestli nafouklost může bejt ukazatelem něčeho. Nepokračuje tam prostě jen kvašení?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SMOKY: Ja osobne bych to nezral.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Koupil sem v krame korejsky kimchi v platovim obale. Ted koukam, ze se obal uplne nafouk, je z toho takovej balon :) . Je to jeste jedly ? Jeste mi to nikdy neudelalo.
    UWE_WEBER
    UWE_WEBER --- ---
    ZUZKAOU: Zrovna si dávám k snídani jejich bagetku a moc dobrá
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    https://www.facebook.com/vietbanhmy

    Banh mi bistro ve Spálené
    JESTERENKA
    JESTERENKA --- ---
    FLU: no kamarad rikal, ze sami indove pletou/pouzivaji anglicke nazvy surovin jak se jim zrovna namane a myslim ze po cca 5 dlouhodobych navstevach indie a pulkou rodiny v Indii (jeho otec je ind) o tom neco vi
    FLU
    FLU --- ---
    LA_PIOVRA: to vypada jako dobry tip na darek :)
    LEA1
    LEA1 --- ---
    STEAK9: Jsou na Budečské naproti Vinohradskému pavilonu.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FLU: mam takovou bajecnou malou knizecku, ktera mi hodne pomohla:
    The Indian Grocery Store Demystified (Take It with You Guides): Linda Bladholm, Neela Paniz: 9781580631433: Amazon.com: Books
    http://www.amazon.com/Indian-Grocery-Store-Demystified-Guides/dp/1580631436
    FLU
    FLU --- ---
    STEAK9: no prave, ze je to docela matouci. chana dal (loupana a pulena cizrna, pokud mozno cerna anebo kabuli) neni hrach a toor dal (pigeon pea?) neni cocka a takovych veci tam maji povicero. takze na nakupy je treba se slovnikem anebo aspon s wikipedii :)
    STEAK9
    STEAK9 --- ---
    FLU: JJ hrách žlutý a čočka loupaná nemaj hezke nahledy obalu jako ostatni, ale popis channa dal a toor dal je celkem srozumitelny, moudra v popisu bych ignoroval. Jiny eshop jsem nenasel. Netusite nekdo co se stalo capati(.cz)? Byl to muj oblibenej obchod dlouhe roky, pak se prestehoval z prazskeho povstani na vinohrady. Funguje jeste?
    FLU
    FLU --- ---
    STEAK9: dobre, ale treba sekce lusteniny je prelozena tak zbesile, ze pokud clovek nezna originalni nazvy, nepozna vubec nic. kliknes treba na cizrnu (chana) a dozvis se toto:

    Hrách žlutý (500g) / Chana Dall (500g)
    Chana Dall / Čanna dál
    Vlastnosti: Studený, suchý, lehký, kyselý, vytváří plynatost a horečku. Snižuje kaf zvyšuje pitt.

    :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MRMNK: taky to tak vidim:)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    BRUKEV: imho budes muset vyrazit do mesta nebo objednat z ciziny :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Nástěnka mlčí:
    tip na nějaký eshop se surovinami na indická jídla? Chci "dárkový koš" pro jednu veganskou rodinku, tak plánuju namixovat koření, luštěniny, atd., nejlíp z jednoho shopu, at to nesháním všude možně.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    LA_PIOVRA: děkuju!
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TIGRE:
    Restaurant El Emir
    http://koruna.elemir.cz/
    ?
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Nemáte někdo tip na nějakou dobrou blízkovýchodní restauraci.. praha nebo okolí prahy? :]
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    pro priznivce Vahrehvah jedno video ktery je nutno videt :)
    Palm Wine Chicken - Toddy Chicken - kallu - By Vahchef @ vahrehvah.com
    https://www.youtube.com/watch?v=6skjbVDVEg4
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MRMNK: hele dik za tip, do koko mlika jsem dala dve lzicky ryzove mouky a povarila, takze vznikl krem, bylo to jednoduchy a ucel to splnilo.
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    MRMNK: pripomina to vodni extrakt, ktery dostanes tradicnim postupem z listu... slozeni je voda, pandan a trochu barvy (tu pak jeste pridavam, kdyz chci extra chemicky originalni vzhled)... samozrejme nesmysl kupovat juice, pokud maji cerstve listy... ale je to 10x lepsi nez nez to bezny synteticky 2-Acetyl-1-pyrroline ochucovadlo v mini lahvickach... ktery tam maj taky, a ktery je opravdu priserny, spatna kvalita, mel jsem od ID MUI 2 jiny typy privezeny z malajsie a ty byly celkem OK... priznavam, ze ted v sape spis nakupuju mezi tamdou a reznictvim/rybarnou pod ni, dolu uz moc nechodim... mrknu...



    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam