• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    ZUZKAOU: moje zkusenosti se surstrommingem rikaji, ze je dobry napd to otevrit pod vodou, protoze mas jistotu ze ti to nic doma neohodi, takovyhle obaly dokazou kolikrat zadrzet prekvapivy tlak...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SMOKY: stačí propíchnout špendlíkem :-)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SALVATOR: Jasne, ja jen, ze se mi to jeste nestalo.
    ZUZKAOU: Zkusim to otevrit a uvidim, bojim se, ze mi to brzo exploduje v lednicce :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SMOKY: to znamená že máš pořádné, živé kimči a ne sterilizovanou mrtvolku. A že bylo v teple, takže se bakterie zase rozjely.

    Jsem v pokušení napsat, že když to bude smrdět, tak to nejez. Ale vono je to kimči, to má smrad tak nějak v popisu práce.

    Takže pokud to nebude smrdět tak nakysle, ale shnile, tak to nejez ;-)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SMOKY: Nevim jestli nafouklost může bejt ukazatelem něčeho. Nepokračuje tam prostě jen kvašení?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SMOKY: Ja osobne bych to nezral.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Koupil sem v krame korejsky kimchi v platovim obale. Ted koukam, ze se obal uplne nafouk, je z toho takovej balon :) . Je to jeste jedly ? Jeste mi to nikdy neudelalo.
    UWE_WEBER
    UWE_WEBER --- ---
    ZUZKAOU: Zrovna si dávám k snídani jejich bagetku a moc dobrá
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    https://www.facebook.com/vietbanhmy

    Banh mi bistro ve Spálené
    JESTERENKA
    JESTERENKA --- ---
    FLU: no kamarad rikal, ze sami indove pletou/pouzivaji anglicke nazvy surovin jak se jim zrovna namane a myslim ze po cca 5 dlouhodobych navstevach indie a pulkou rodiny v Indii (jeho otec je ind) o tom neco vi
    FLU
    FLU --- ---
    LA_PIOVRA: to vypada jako dobry tip na darek :)
    LEA1
    LEA1 --- ---
    STEAK9: Jsou na Budečské naproti Vinohradskému pavilonu.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FLU: mam takovou bajecnou malou knizecku, ktera mi hodne pomohla:
    The Indian Grocery Store Demystified (Take It with You Guides): Linda Bladholm, Neela Paniz: 9781580631433: Amazon.com: Books
    http://www.amazon.com/Indian-Grocery-Store-Demystified-Guides/dp/1580631436
    FLU
    FLU --- ---
    STEAK9: no prave, ze je to docela matouci. chana dal (loupana a pulena cizrna, pokud mozno cerna anebo kabuli) neni hrach a toor dal (pigeon pea?) neni cocka a takovych veci tam maji povicero. takze na nakupy je treba se slovnikem anebo aspon s wikipedii :)
    STEAK9
    STEAK9 --- ---
    FLU: JJ hrách žlutý a čočka loupaná nemaj hezke nahledy obalu jako ostatni, ale popis channa dal a toor dal je celkem srozumitelny, moudra v popisu bych ignoroval. Jiny eshop jsem nenasel. Netusite nekdo co se stalo capati(.cz)? Byl to muj oblibenej obchod dlouhe roky, pak se prestehoval z prazskeho povstani na vinohrady. Funguje jeste?
    FLU
    FLU --- ---
    STEAK9: dobre, ale treba sekce lusteniny je prelozena tak zbesile, ze pokud clovek nezna originalni nazvy, nepozna vubec nic. kliknes treba na cizrnu (chana) a dozvis se toto:

    Hrách žlutý (500g) / Chana Dall (500g)
    Chana Dall / Čanna dál
    Vlastnosti: Studený, suchý, lehký, kyselý, vytváří plynatost a horečku. Snižuje kaf zvyšuje pitt.

    :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MRMNK: taky to tak vidim:)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    BRUKEV: imho budes muset vyrazit do mesta nebo objednat z ciziny :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Nástěnka mlčí:
    tip na nějaký eshop se surovinami na indická jídla? Chci "dárkový koš" pro jednu veganskou rodinku, tak plánuju namixovat koření, luštěniny, atd., nejlíp z jednoho shopu, at to nesháním všude možně.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    LA_PIOVRA: děkuju!
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TIGRE:
    Restaurant El Emir
    http://koruna.elemir.cz/
    ?
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Nemáte někdo tip na nějakou dobrou blízkovýchodní restauraci.. praha nebo okolí prahy? :]
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    pro priznivce Vahrehvah jedno video ktery je nutno videt :)
    Palm Wine Chicken - Toddy Chicken - kallu - By Vahchef @ vahrehvah.com
    https://www.youtube.com/watch?v=6skjbVDVEg4
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MRMNK: hele dik za tip, do koko mlika jsem dala dve lzicky ryzove mouky a povarila, takze vznikl krem, bylo to jednoduchy a ucel to splnilo.
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    MRMNK: pripomina to vodni extrakt, ktery dostanes tradicnim postupem z listu... slozeni je voda, pandan a trochu barvy (tu pak jeste pridavam, kdyz chci extra chemicky originalni vzhled)... samozrejme nesmysl kupovat juice, pokud maji cerstve listy... ale je to 10x lepsi nez nez to bezny synteticky 2-Acetyl-1-pyrroline ochucovadlo v mini lahvickach... ktery tam maj taky, a ktery je opravdu priserny, spatna kvalita, mel jsem od ID MUI 2 jiny typy privezeny z malajsie a ty byly celkem OK... priznavam, ze ted v sape spis nakupuju mezi tamdou a reznictvim/rybarnou pod ni, dolu uz moc nechodim... mrknu...



    MRMNK
    MRMNK --- ---
    F0B1C: ten juice je jako vylozene juice nebo je to extrakt ktery se da pouzit na vareni?
    k dostupnosti pandanovych listu v sape - nevim jak v tamde, ale v sekci potravinovejch kramku u druhyho vjezdu je najdu vzdycky, respektive nestalo se mi za posledni rok ze bych je tam nekdy nevidel -casto je miva ten kramek zhruba uprostred, navic tam dela vietnamec co umi obstojne cesky
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    GUDRUN: ja totalne ulitavam na pandan chiffon cake... nedavno zacali prodavat v Tamda pandanovy juice v konzerve... cerstve pandanove listy mivaji v sape jen velmi sporadicky.... doporucuju procist research na http://ieatishootipost.sg/2010/05/how-to-make-pandan-chiffon-cake-almost.html

    krom toho ted maji v sape pandanove a durianove nanuky, wow :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GUDRUN: nedelal jsem, ale tohle vypada dobre, urcite by se to dalo podavat i vychlazeny - http://www.sbs.com.au/food/recipes/banana-and-coconut-soup

    jinak tady je zasoba nejruznejsich receptu, vypada do krasne, zkouseli jsme nejake deserty delane v pare i nejake pecene, ale bylo to dost pracne a vysledek nejisty :)
    KitchenTigress: SWEETS
    http://kitchentigress.blogspot.sg/p/sweets.html
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    rada bych si nechala poradit nejaky asijsky desert, ktery se hodi do tohohle pocasi a povede se mi na poprve. Nejde mi tolik o autenticnost, jako o ladeni k vietnamske / kambodzske kuchyni, ze ktere je zbytek menu. Idealne by se mi libilo neco mrazeneho z bananu a kokosoveho mlika, ale nevim uplne, jak na to.

    koukam na neco takovyho, ale uz jsem jednou zkousela a mela jsem z toho kus ledu, sice chutnej, ale nic co bych nabidla hostum...
    Banana-Coconut Ice Cream Recipe | MyRecipes.com
    http://www.myrecipes.com/recipe/banana-coconut-ice-cream-10000000300294/

    pripadne diky. Na kombinaci netrvam, klidne melouny nebo neco takoveho :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NENUFER: mají je všichni. Předevčírem jsem to kupovala v krámku za rohem
    http://goo.gl/maps/VoEbK

    Mají jak zelenou, tak fialovou perilu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam