• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    ZUZKAOU: moje zkusenosti se surstrommingem rikaji, ze je dobry napd to otevrit pod vodou, protoze mas jistotu ze ti to nic doma neohodi, takovyhle obaly dokazou kolikrat zadrzet prekvapivy tlak...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DOCKINEZ: ale houbelec. Ať to nechá na stole třeba ve vyhřátém obýváku a v klidu ráno odejde do práce.... :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SMOKY: to je v pohode. Supni ho na nejakou dobu do lednice, at kvaseni zpomalis. Pak to klidne muzes otevrit a zbastit. Nic tomu neni.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Zkus si někdy udělat domácí a pak ho nacpat ještě kvasící do zavařovačky. Úplně těsně pod víčko nejlíp. To je teprv zábava :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SMOKY: stačí propíchnout špendlíkem :-)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SALVATOR: Jasne, ja jen, ze se mi to jeste nestalo.
    ZUZKAOU: Zkusim to otevrit a uvidim, bojim se, ze mi to brzo exploduje v lednicce :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SMOKY: to znamená že máš pořádné, živé kimči a ne sterilizovanou mrtvolku. A že bylo v teple, takže se bakterie zase rozjely.

    Jsem v pokušení napsat, že když to bude smrdět, tak to nejez. Ale vono je to kimči, to má smrad tak nějak v popisu práce.

    Takže pokud to nebude smrdět tak nakysle, ale shnile, tak to nejez ;-)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SMOKY: Nevim jestli nafouklost může bejt ukazatelem něčeho. Nepokračuje tam prostě jen kvašení?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SMOKY: Ja osobne bych to nezral.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Koupil sem v krame korejsky kimchi v platovim obale. Ted koukam, ze se obal uplne nafouk, je z toho takovej balon :) . Je to jeste jedly ? Jeste mi to nikdy neudelalo.
    UWE_WEBER
    UWE_WEBER --- ---
    ZUZKAOU: Zrovna si dávám k snídani jejich bagetku a moc dobrá
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    https://www.facebook.com/vietbanhmy

    Banh mi bistro ve Spálené
    JESTERENKA
    JESTERENKA --- ---
    FLU: no kamarad rikal, ze sami indove pletou/pouzivaji anglicke nazvy surovin jak se jim zrovna namane a myslim ze po cca 5 dlouhodobych navstevach indie a pulkou rodiny v Indii (jeho otec je ind) o tom neco vi
    FLU
    FLU --- ---
    LA_PIOVRA: to vypada jako dobry tip na darek :)
    LEA1
    LEA1 --- ---
    STEAK9: Jsou na Budečské naproti Vinohradskému pavilonu.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FLU: mam takovou bajecnou malou knizecku, ktera mi hodne pomohla:
    The Indian Grocery Store Demystified (Take It with You Guides): Linda Bladholm, Neela Paniz: 9781580631433: Amazon.com: Books
    http://www.amazon.com/Indian-Grocery-Store-Demystified-Guides/dp/1580631436
    FLU
    FLU --- ---
    STEAK9: no prave, ze je to docela matouci. chana dal (loupana a pulena cizrna, pokud mozno cerna anebo kabuli) neni hrach a toor dal (pigeon pea?) neni cocka a takovych veci tam maji povicero. takze na nakupy je treba se slovnikem anebo aspon s wikipedii :)
    STEAK9
    STEAK9 --- ---
    FLU: JJ hrách žlutý a čočka loupaná nemaj hezke nahledy obalu jako ostatni, ale popis channa dal a toor dal je celkem srozumitelny, moudra v popisu bych ignoroval. Jiny eshop jsem nenasel. Netusite nekdo co se stalo capati(.cz)? Byl to muj oblibenej obchod dlouhe roky, pak se prestehoval z prazskeho povstani na vinohrady. Funguje jeste?
    FLU
    FLU --- ---
    STEAK9: dobre, ale treba sekce lusteniny je prelozena tak zbesile, ze pokud clovek nezna originalni nazvy, nepozna vubec nic. kliknes treba na cizrnu (chana) a dozvis se toto:

    Hrách žlutý (500g) / Chana Dall (500g)
    Chana Dall / Čanna dál
    Vlastnosti: Studený, suchý, lehký, kyselý, vytváří plynatost a horečku. Snižuje kaf zvyšuje pitt.

    :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam