• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    MAESTRO_MLK: fakt? bych cekal ze se pres ne nic nedostane.
    MAESTRO_MLK
    MAESTRO_MLK --- ---
    AUDIAC: Krom časový úspory, která na rozdíl od ohřevu na plotýnce je i při jednom zamíchnutí jasná tam vidim hlavně úsporu energií, jak mejch při mytí dalšího nádobí, tak energií přírodních (voda, elektřina). Tim ale nechci říct, že ohříváním v kastrolu marníš svůj život. Na chatě vařim na dřeve, je to fjan, pěkně to voní, práce se dřevem je milá, člověk má takovej pocit zadostiučinění po všem tom sekání řezání a skládání. Ale když si tam večer uvařim polívku, druhej den v poledne si ji ohřeju v mikro, než abych rozdělával oheň. Stejně tak doma v Praze nebudu kvůli ohřátí knedla vepřa rozjíždět tři plotýnky, ale omáčku jednou míchnu a knedl strčim do pytliku...styl easy as fuck.

    abych nebyl úplně OT dneska jdu zkusit tohle: http://adelineandlumiere.com/2012/02/29/homemade-sweet-chilli-sauce/

    btw: při krájení a od semínkovávání většího množství chilli papriček doporučuju silné gumové rukavice, měl jsem jen ty doktorské a přešlo to i přes ně a pálí to jak k**va...
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    MAESTRO_MLK: Takže konečná časová úspora veškerá žádná pokud se to musí vyndavat a míchat... No nic, nechci rozjíždět flame, každopádně diky za potvrzení, že ohříváním v kastrolu nemarním svůj život :)
    MAESTRO_MLK
    MAESTRO_MLK --- ---
    AUDIAC: omáčky, polévky a jiné tekuté roztodivosti je dobré ohřívat na několikrát a vždy pořádně promíchat. a věci typu příloh, masa...atd. tam dáš v mikrotenovém sáčku a chutná to jak z toho pařáčku, protože se pára udělá uvnitř toho sáčku...easy as fuck
    DADULKA
    DADULKA --- ---
    Diky :-)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    DADULKA: sapa.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MRMNK: Exploze se nebojím, ale před časem mi to teklo kolem uzávěru... Dík, naplnim flašky trochu míň.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    DADULKA: o zeleny nevim, pokud to chces na somtam tak tam ho vcelku uspesne nahrazujeme kedlubnou :)

    SALVATOR: ono to porad trochu kvasi dal takze plyn to bude produkovat porad, ale ta tekutina navic se tvori hlavne na zacatku takze od ty by mel byt pokoj ... kazdopadne nemusis se bat, vybouchnout by to nemelo, maximalne neco ufoukne
    DADULKA
    DADULKA --- ---
    Da se koupit zelena papaja nekde v praze? Diky
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Mám dotaz na kimči. Chystám se to po 14 dnech kvasení v teple přednat na 14 dní do chladu. Předpokládám správně, že to už nebude mít nějakej bouřlivej průběh a můžu to tudíž bez obav přendat do zavařovaček?
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    VOY: pokud ti to z mikrovlnky chutna, tak jsi stastny clovek. ja na spravnou vibraci caker kaslu a stejne mi prijde, ze to z mikrovlnky chutna jak z prdele...
    VOY
    VOY --- ---
    MRMNK: Prosim drzme se tematu, mikrovlnka je jeden ze zpusobu jak neco ohrat, o nic vetsi nebo mensi zverstvo nez paracek nad vodou. Je to proste normalni spotrebic a rozhodne tu nechci cist debatu jak rozvibruje molekuly a pokazi ti cakry, dik ;-).
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    dal bych to radsi na tu paru, mikrovlnka je strasny zverstvo :)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Donesla jsem si domu Bánh chưng. V potravinach, kde mi ho prodavali, mi rekli:
    nakrajet a ohrat
    nakrajet-jasny
    ohrat - v mikrovlnce (?!?!), na pare
    zkousela jsem to s kouskem v mikrovlnce, a az na to, ze ten bucek chutnal jak lunchmeat to bylo fajn.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MUI: vyborna je i na popijeni, zalit horkou vodou, vypit a snist
    HANABI
    HANABI --- ---
    MUI: Ja dost casto prihodim hrst kustovnice k rejzi do rice cookeru.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    VOY: Dík, nakonec sem to stih bejt tam kolem 19:00 :)
    VOY
    VOY --- ---
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Nevíte někdo, do kolika maj na Francouzský? Našel sem na netu jak do 20:00, tal do 21:00, ale rád bych měl jistotu.
    HANK_WILLIAMS
    HANK_WILLIAMS --- ---
    F0B1C:
    V pondělí jsem ho bral v Gorazdovce, za 2,5kg něco lehce pod 600,-...měli i kilový a půlkilový...
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    LOPIN: aha to je ta gorazdova")
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam