• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Mám dotaz na kimči. Chystám se to po 14 dnech kvasení v teple přednat na 14 dní do chladu. Předpokládám správně, že to už nebude mít nějakej bouřlivej průběh a můžu to tudíž bez obav přendat do zavařovaček?
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    VOY: pokud ti to z mikrovlnky chutna, tak jsi stastny clovek. ja na spravnou vibraci caker kaslu a stejne mi prijde, ze to z mikrovlnky chutna jak z prdele...
    VOY
    VOY --- ---
    MRMNK: Prosim drzme se tematu, mikrovlnka je jeden ze zpusobu jak neco ohrat, o nic vetsi nebo mensi zverstvo nez paracek nad vodou. Je to proste normalni spotrebic a rozhodne tu nechci cist debatu jak rozvibruje molekuly a pokazi ti cakry, dik ;-).
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    dal bych to radsi na tu paru, mikrovlnka je strasny zverstvo :)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Donesla jsem si domu Bánh chưng. V potravinach, kde mi ho prodavali, mi rekli:
    nakrajet a ohrat
    nakrajet-jasny
    ohrat - v mikrovlnce (?!?!), na pare
    zkousela jsem to s kouskem v mikrovlnce, a az na to, ze ten bucek chutnal jak lunchmeat to bylo fajn.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MUI: vyborna je i na popijeni, zalit horkou vodou, vypit a snist
    HANABI
    HANABI --- ---
    MUI: Ja dost casto prihodim hrst kustovnice k rejzi do rice cookeru.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    VOY: Dík, nakonec sem to stih bejt tam kolem 19:00 :)
    VOY
    VOY --- ---
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Nevíte někdo, do kolika maj na Francouzský? Našel sem na netu jak do 20:00, tal do 21:00, ale rád bych měl jistotu.
    HANK_WILLIAMS
    HANK_WILLIAMS --- ---
    F0B1C:
    V pondělí jsem ho bral v Gorazdovce, za 2,5kg něco lehce pod 600,-...měli i kilový a půlkilový...
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    LOPIN: aha to je ta gorazdova")
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    F0B1C: ma j to taky u palacaku v korejskym shopu
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    DOCKINEZ: jj zkusim, bliz nez sapa i korunni
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    F0B1C: v sape nevim, ale pokud mas cestu okolo gorazdovky, tak v tamnim korea marketu ho mas za primereny prachy vzdycky.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    jj ten, ale je mozny ze ho nemaji (i kdyz bych ho tam cekal), bezne ho kupuju v arirang/shin v korunni
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    MRMNK: myslis takovy ten jak tam maji mraky zensenu a bizarni korejsky houby? tam jsem na nej nenarazil, ale mozna jsem blbe koukal, protoze kim-chi tam maji v lednicce
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    F0B1C: v sape zkus korejsky obchod, je to takova ta budka s korejskou vlajkou naproti rade stanku s potravinama u jizniho vchodu
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    da se sehnat pytel pepper flakes na kim-chi v sape? pokud ano, kde? vim ze to maji ve francouzske (tam se ted nedostanu) nebo u tomia v dejvicich (japonske - velmi drahe)
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    ZUZKAOU: jj onen zlabek jsem nebral v uvahu, poridim zelak :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam