• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    F0B1C: jsou to podlouhle pytliky ktere vypadaji asi takhle, maji to importovane odjinud, tak je mozne ze to je sezoni zalezitost ale v teplejsim obdobi jsem to tam videl vzdycky, az budu ekdy v sape zkusim ten kramek presne lokalizovat
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    MRMNK: ja uz jim ted ukazuju na telefonu napis ve vienamstine lá dứa, naucil jsem se to uz i vyslovoval, ale nikdy nic ;) parkrat uz jsem myslel ze ho mam, ale pri blizssim zkoumani to byla asijska pazitka :(
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    No já půjdu do Malešic zítra, tak uvidíme. Jinak zkoušela jsem chaj-nanské kuře s rýží zatím bez pandánu a dobrý.
    http://rasamalaysia.com/chicken-rice/
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    v ty rade obchodu u vedlejsiho vchodu, priblizne v polovine - u toho vietnamce co mluvi celkme dobre cesky, mozna ma trochu fousy ted uz nevim, urcite ho mel pred par mesici
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    ZUZKAOU: me se teda uz asi 2 roky nedari v sape sehnat :( pokud objevis, napis prosim presnou lokaci... jinak celou rostlinu koupit lze, doufam, ze pristi rok bude ze strany moji matky namnozena natolik, ze ji budu moct pouzivat v kuchyni ;)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: v trznici urcite, ve francouzsky nevim
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pro pandanové listí spíš k viethajcům na Francouzskou a nebo do tržnice?
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    pokud je nekdo zavislej na besan laddu z govindy, nevahejte a bezte do nejblizsiho obchodu s orientalnimi potravinami koupit cizrnovou mouku...
    podle receptu primo na strankach govindy mi to vyslo hodne mazlavy, musela jsem jeste doprazit mouku (kterou doporucuju pred prazenim presit). nakonec jsem dala 400g mouky, 225g masla, 125g cukru. priste vyzkousim pomery, co jsou tady, vcetne postupu, kde nejdriv oprazi mouku a nemusi se to cely michat ctvrt hodiny, coz mi prislo nachylnejsi ke spaleni.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Růžový čaj i z obyčejného vietnamského zeleného fakt zrůžoví. Z kašmírských málo acidických lístků to asi bude mít silnější odstín, ale i tak je ta růžová viditelná.

    Chutná to trošičku mýdlově po té sodě, ale s kardamomem a oslazené to není špatné. (klasickej, hodně kořeněnej chai je lepší.)

    Pink Chai
    http://www.instructables.com/id/Pink-Chai/

    500 + 300 ml vody
    500 ml mléka
    0,5 soli
    1 g jedlé sody
    10 g zeleného čaje
    kardamom + skořice
    + cukr

    sekané pistácie + pláky mandlí.

    Rozmíchat sodu a sůl v půl litru vody, přidat do toho čajové lístky a 10-15 minut na mírném ohni vařit. Zcedit a přilít studenou vodu. Koření svařit s mlékem, nechat stát, dokud se nedovaří čaj a pak přilévat do slitého, ochlazeného čaje až se dosáhne požadované barvy (čím víc mléka, tím světlejší odstín). Dosladit podle chuti. Pomocí přelévání a nebo šlehadla napěnit, rozlít do hrnečků a posypat pistáciemi a mandlemi.
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    btw v sape u korejcu jsem koupil jiny brand papriky na kim-chi, nez prodava Shin... je sun dried, aroma mi prijde vic paprikovy, min "sipkovy", palivost tak nastejno... plus bozi fermentovany mini krevetky :)

    F0B1C
    F0B1C --- ---
    AUDIAC: tak nakonec uspech, cerstva zasoba v shopu v rade obchodu mezi chramem a hlavni branou, blize chramu, vetsi potraviny se 2 vchody...
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    F0B1C: zda se, ze kraby nejak vypustili z nabidky vsude. ja kupoval vzdycky squid brand, ale je pravda, ze kraby jsem posledni dobou nikde nevidel...
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    nevideli jste nekde v sape rybi omacku se tremi kraby? v mych oblibenych potravinach pod tamdou a u dolniho vychodu ji nemuzu koupit uz asi pul roku
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: no já nevím jak to má chutnat originálně (to co maj v malešicích je imho ze sušeného chilli). Já to teda mám velmi neautenticky hodně jemné, protože na silné chilli se mi prostě nedaří zvyknout. Ale je fakt moc dobrá a díky tomu cukru prokvasí rychle. Jsem zvědavá jak se ještě promění, protože paprikám obecně dlouhá fermentace dělá dobře. Jen budu muset přidělat další várku.

    Pak maj ještě jednoduchou verzi jen nasekané chili papričky a sůl.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: hhmm :)
    ta pasta je teda neco jako ma zhaihua v restauraci? ptali jsme se na recept a zkouseli neco podobneho vyrobit ale nejak sme to netrefili
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: no ta verze se sojovými boby je natto s tou pastou. Mám to v lednici a teda není to úplně vono....

    Jinak ta pasta samotná je super a používá se kamkoliv by se vrazilo chilli
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: hezky, jsem linej googlovat, na co se to pouziva? oni tam teda maji jeste ty sojove boby:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAKROUSEK: z Pražských rozvozů suši jsou rozhodně nadprůměrní.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ZUZKAOU: Sušigatě? Pod vedením Iva Zajíce? To zní jako autentické japonské jméno.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    sushigate.cz
    http://www.sushigate.cz/

    Pro většinu pražáků je to sice z ruky, ale na rozvoz jsou super.

    1. mají domácí kimči. I s nějakou mořskou potvorou v tom rozpuštěnou. A dobré kimči. Spíš jemně pálivé.
    2. V misoširu hedvábné tofu, ne ta hnusná žvejkačka české produkce (no mají malešickou tržnici co by kamenem dohodil) a s velmi štědrou dávkou řas.
    3. Suši je fajn, dobré ryby, nadprůměrná rejže jen teda sojovka žádnej zázrak.
    TENZO
    TENZO --- ---
    DOCKINEZ: spatne rukavice:

    Rukavice Ansell NEOX 355mm - velikost 10 / Pracovní rukavice - Ansell chemické rukavice /
    http://www.oopp.cz/rukavice-ansell-neox-355mm-velikost-10-1863.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam