• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: no ta verze se sojovými boby je natto s tou pastou. Mám to v lednici a teda není to úplně vono....

Jinak ta pasta samotná je super a používá se kamkoliv by se vrazilo chilli
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: hezky, jsem linej googlovat, na co se to pouziva? oni tam teda maji jeste ty sojove boby:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAKROUSEK: z Pražských rozvozů suši jsou rozhodně nadprůměrní.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ZUZKAOU: Sušigatě? Pod vedením Iva Zajíce? To zní jako autentické japonské jméno.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    sushigate.cz
    http://www.sushigate.cz/

Pro většinu pražáků je to sice z ruky, ale na rozvoz jsou super.

1. mají domácí kimči. I s nějakou mořskou potvorou v tom rozpuštěnou. A dobré kimči. Spíš jemně pálivé.
    2. V misoširu hedvábné tofu, ne ta hnusná žvejkačka české produkce (no mají malešickou tržnici co by kamenem dohodil) a s velmi štědrou dávkou řas.
    3. Suši je fajn, dobré ryby, nadprůměrná rejže jen teda sojovka žádnej zázrak.
    TENZO
    TENZO --- ---
    DOCKINEZ: spatne rukavice:

Rukavice Ansell NEOX 355mm - velikost 10 / Pracovní rukavice - Ansell chemické rukavice /
    http://www.oopp.cz/rukavice-ansell-neox-355mm-velikost-10-1863.html
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    MAKROUSEK: spis mi kokos obecne moc nejede takze jestli by to slo uplne bez nej a bez nahrazky za nej.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    LEENVECKA: Nemate-li kokosovy mliko, vrazte tam plnotucny. Nemate-li plnotucny, staci kecup.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    vyrobila jsem hunanskou paprikovou téměř pastu - rozmixovat 50 g zázvoru 50 g česneku a nasekat k tomu 300 g papriček. Přidat pár lžic cukru a rýžového vína a nechat tři čtyři dny v teple a pak přesunout do chladu.

Je to naprosto super. (další krok je přidat to do natta s dalším zázvorem. Na to jsem taky dost zvědavá)
    http://home.meishichina.com/recipe-11498.html

SALVATOR: dát do lednice dřív. Nebo před podáváním dosladit, případně do už kyselýho nasypat sušený krevety/vyvařený vaječný skořápky/lžíci dologranu - prostě nějaký zdroj minerálů, co s tou kyselinou zreagujou.
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Ma nekdo osvedceny recept na satay omacku? a je k tomu skutecne nutny kokosovy mliko?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MAKROUSEK: To je pravda, ale mizi nejak moc rychle. Bude to chtit pustit se do dalsiho driv...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SALVATOR: To jo, ale psals, ze letosni varka.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MAKROUSEK: To asi castejc, prilezitosti, kdy se da jist kimci je mnoho :).
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SALVATOR: Jednou za rok, to ti experimentovani vydrzi do konce zivota :-)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MAKROUSEK: Ok ok. No, tak priste min. 2 tejdny v teple a 2 v lednici sou evidentne trosku moc.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SALVATOR: Nedelam vola, delam legraci. Ono taky zalezi jak rychle jis, i v lednucce fermentuje, ale min. Zkus si precist recepty na kysane zeli, kimchi funguje stejne.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MAKROUSEK: Dyť já nečekal, že nebude kyselý vůbec, jen že bude kyselý míň, podle zkušeností s jinejma i mým vlastním co sem dělal loni. Neni nutný dělat ze mě hned vola O.o
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SALVATOR: Kysely zeli bude vzdy kysely, proto se mu tak rika. V hospodach ho casto maji nedofermentovany, proto casto neni uplne kysely. Muzes taky nechat kratsi dobu a ono se ti nedofermentuje.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Letošní várka kimči vyšla fakt dobrá. Dal sem miso pastu místo rybí omáčky a smrdí a chutná to tím správně. Jen mě překvapilo, jak moc je kyselý. Jak můžu pro příště při výrobě regulovat kyselost na konci kvašení? Nechat kvasit kratší dobu?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MAESTRO_MLK: ja pouzivam na vyrobu svojich chilli omacek rukavice dvoje, presto mne pali ruce jeste dva dny pote. Kapsaicin proste stenama projde...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam