• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: no ta verze se sojovými boby je natto s tou pastou. Mám to v lednici a teda není to úplně vono....

    Jinak ta pasta samotná je super a používá se kamkoliv by se vrazilo chilli
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: hezky, jsem linej googlovat, na co se to pouziva? oni tam teda maji jeste ty sojove boby:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAKROUSEK: z Pražských rozvozů suši jsou rozhodně nadprůměrní.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ZUZKAOU: Sušigatě? Pod vedením Iva Zajíce? To zní jako autentické japonské jméno.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    sushigate.cz
    http://www.sushigate.cz/

    Pro většinu pražáků je to sice z ruky, ale na rozvoz jsou super.

    1. mají domácí kimči. I s nějakou mořskou potvorou v tom rozpuštěnou. A dobré kimči. Spíš jemně pálivé.
    2. V misoširu hedvábné tofu, ne ta hnusná žvejkačka české produkce (no mají malešickou tržnici co by kamenem dohodil) a s velmi štědrou dávkou řas.
    3. Suši je fajn, dobré ryby, nadprůměrná rejže jen teda sojovka žádnej zázrak.
    TENZO
    TENZO --- ---
    DOCKINEZ: spatne rukavice:

    Rukavice Ansell NEOX 355mm - velikost 10 / Pracovní rukavice - Ansell chemické rukavice /
    http://www.oopp.cz/rukavice-ansell-neox-355mm-velikost-10-1863.html
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    MAKROUSEK: spis mi kokos obecne moc nejede takze jestli by to slo uplne bez nej a bez nahrazky za nej.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    LEENVECKA: Nemate-li kokosovy mliko, vrazte tam plnotucny. Nemate-li plnotucny, staci kecup.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    vyrobila jsem hunanskou paprikovou téměř pastu - rozmixovat 50 g zázvoru 50 g česneku a nasekat k tomu 300 g papriček. Přidat pár lžic cukru a rýžového vína a nechat tři čtyři dny v teple a pak přesunout do chladu.

    Je to naprosto super. (další krok je přidat to do natta s dalším zázvorem. Na to jsem taky dost zvědavá)
    http://home.meishichina.com/recipe-11498.html

    SALVATOR: dát do lednice dřív. Nebo před podáváním dosladit, případně do už kyselýho nasypat sušený krevety/vyvařený vaječný skořápky/lžíci dologranu - prostě nějaký zdroj minerálů, co s tou kyselinou zreagujou.
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Ma nekdo osvedceny recept na satay omacku? a je k tomu skutecne nutny kokosovy mliko?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MAKROUSEK: To je pravda, ale mizi nejak moc rychle. Bude to chtit pustit se do dalsiho driv...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SALVATOR: To jo, ale psals, ze letosni varka.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MAKROUSEK: To asi castejc, prilezitosti, kdy se da jist kimci je mnoho :).
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SALVATOR: Jednou za rok, to ti experimentovani vydrzi do konce zivota :-)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MAKROUSEK: Ok ok. No, tak priste min. 2 tejdny v teple a 2 v lednici sou evidentne trosku moc.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SALVATOR: Nedelam vola, delam legraci. Ono taky zalezi jak rychle jis, i v lednucce fermentuje, ale min. Zkus si precist recepty na kysane zeli, kimchi funguje stejne.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MAKROUSEK: Dyť já nečekal, že nebude kyselý vůbec, jen že bude kyselý míň, podle zkušeností s jinejma i mým vlastním co sem dělal loni. Neni nutný dělat ze mě hned vola O.o
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SALVATOR: Kysely zeli bude vzdy kysely, proto se mu tak rika. V hospodach ho casto maji nedofermentovany, proto casto neni uplne kysely. Muzes taky nechat kratsi dobu a ono se ti nedofermentuje.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Letošní várka kimči vyšla fakt dobrá. Dal sem miso pastu místo rybí omáčky a smrdí a chutná to tím správně. Jen mě překvapilo, jak moc je kyselý. Jak můžu pro příště při výrobě regulovat kyselost na konci kvašení? Nechat kvasit kratší dobu?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MAESTRO_MLK: ja pouzivam na vyrobu svojich chilli omacek rukavice dvoje, presto mne pali ruce jeste dva dny pote. Kapsaicin proste stenama projde...
    MAESTRO_MLK
    MAESTRO_MLK --- ---
    VECTOR: to nevim, dělal jsem to poprvý včera. Autor v diskuzi píše "couple of months", ale do lednice by to dával až po otevření. Sladký je to dost (ale srovnatelně jako kupované sweet and chilli sauce), ale dá se dát určitě méně cukru, nebo víc octa...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam