Růžový čaj i z obyčejného vietnamského zeleného fakt zrůžoví. Z kašmírských málo acidických lístků to asi bude mít silnější odstín, ale i tak je ta růžová viditelná.
Chutná to trošičku mýdlově po té sodě, ale s kardamomem a oslazené to není špatné. (klasickej, hodně kořeněnej chai je lepší.)
Pink Chai
http://www.instructables.com/id/Pink-Chai/
500 + 300 ml vody
500 ml mléka
0,5 soli
1 g jedlé sody
10 g zeleného čaje
kardamom + skořice
+ cukr
sekané pistácie + pláky mandlí.
Rozmíchat sodu a sůl v půl litru vody, přidat do toho čajové lístky a 10-15 minut na mírném ohni vařit. Zcedit a přilít studenou vodu. Koření svařit s mlékem, nechat stát, dokud se nedovaří čaj a pak přilévat do slitého, ochlazeného čaje až se dosáhne požadované barvy (čím víc mléka, tím světlejší odstín). Dosladit podle chuti. Pomocí přelévání a nebo šlehadla napěnit, rozlít do hrnečků a posypat pistáciemi a mandlemi.