• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pandan v Malešicích mají, ale nevím kde -ptala jsem se v rohovém krámku a paní odběhla a odněkud ho přinesla.

Ale teda představovala jsem si, že bude mít nějakou chuť- objeví se s varem?
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    GREGI: nepouzivaji dostatek oleje a krevetovou pastu? ;))
    GREGI
    GREGI --- ---
    ZUZKAOU: tak sme tam byli a nesli si plnej batoh veci:)) konecne vietnamci vietnamci...
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    GREGI: 100% v Korunni, v zelenine naproti SHIN
    GREGI
    GREGI --- ---
    Jo bun cha asi co? Jake sou takove nejcastejsi chyby co delaj cesi pri priprave viet. jidel?
    GREGI
    GREGI --- ---
    ZUZKAOU: aha ja myslel ze to je to thajsky ne vietnamsky;)) dneska vecer si chceme udelat nejaky easy nudle se salatem zprudka opecenym tucnejsim veprem a zalejt sladkokyselou... Zaklad mimo masa vlastne jako na jarni nesmazeny zavitky... Jak se tomu nadava plz?:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GREGI: no určitě dole u viethajců (vietnamci provozující obchod s thajskými potravinami) na Francouzské.

Plus mínus tady http://www.mapy.cz/s/elOc
    GREGI
    GREGI --- ---
    Nebo nejakej dobrej viet. obchod na vinohradech/zizkove
    GREGI
    GREGI --- ---
    Nevite nekdo jestli se nekde v okoli jiraku daji sehnat sojove klicky cerstve?
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    MILHAUZ: ano, uz nekolik let, thajska bazalka, koriandr, galangaly, citr.travy..
    DJOULSSS
    DJOULSSS --- ---
    F0B1C: jsme tam koupili spis balik, ne tak velky, ale 1/3 vice mene .)
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    MRMNK: jj dik... jinak kdyz se mi ho tam poradilo asi pred 2 lety 2x koupit, byly to jednotlivy listy, ne takto cela rostlina
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    F0B1C: jsou to podlouhle pytliky ktere vypadaji asi takhle, maji to importovane odjinud, tak je mozne ze to je sezoni zalezitost ale v teplejsim obdobi jsem to tam videl vzdycky, az budu ekdy v sape zkusim ten kramek presne lokalizovat
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    nevim jestli tady neobjevuju ameriku, ale potesila me promena vecerky ve zlatnicke ulici. maji celkem dost cerstvych bylinek i galangal a dalsi veci cerstve i balene. krasny koriandr za 25kc.
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    MRMNK: ja uz jim ted ukazuju na telefonu napis ve vienamstine lá dứa, naucil jsem se to uz i vyslovoval, ale nikdy nic ;) parkrat uz jsem myslel ze ho mam, ale pri blizssim zkoumani to byla asijska pazitka :(
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    No já půjdu do Malešic zítra, tak uvidíme. Jinak zkoušela jsem chaj-nanské kuře s rýží zatím bez pandánu a dobrý.
    http://rasamalaysia.com/chicken-rice/
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    v ty rade obchodu u vedlejsiho vchodu, priblizne v polovine - u toho vietnamce co mluvi celkme dobre cesky, mozna ma trochu fousy ted uz nevim, urcite ho mel pred par mesici
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    ZUZKAOU: me se teda uz asi 2 roky nedari v sape sehnat :( pokud objevis, napis prosim presnou lokaci... jinak celou rostlinu koupit lze, doufam, ze pristi rok bude ze strany moji matky namnozena natolik, ze ji budu moct pouzivat v kuchyni ;)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: v trznici urcite, ve francouzsky nevim
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pro pandanové listí spíš k viethajcům na Francouzskou a nebo do tržnice?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam