• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Vietnam uspořádá v ČR od ledna rok své kultury, nabídne kulinářské i jiné akce | Dobrá chuť | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...ultury-nabidne-65-akci-pln-/dobra-chut.aspx?c=A141231_213501_dobra-chut_ele


    POHODAVOLE: podle výrobců 42 g čerstvého droždí (kostka)= 10 g sušeného droždí (sáček) a to vše je na 1 kg mouky.

    Pokud ovšem dáš droždí méně, bude to sice kynout pomaleji, ale chuť těsta pak bude mnohem lepší (čím méně, tím pomaleji a tím zajímavější chuť), protože bude více času na to, aby se rozběhly enzymatické reakce v mouce, po té co se namočí a škroby se mohou delší dobu nacucávat vodou - s těstem se pak lépe pracuje, je lépe stravitelné, kůrka je křupavější (snazší karamelizace, protože část škrobů je přednaštípaná, a má to lepší chuť). Ideální je špetička droždí a nechat kynout přes noc. Popřípadě udělat různé omládky/poliše - předem se smíchá část vody a mouky a troška droždí, to se nechá přes noc nakynout a pak se přidává zbytek surovin dle receptu. Funguje to u čehokoliv kynutého.


    FLU: mléko moc kysat v těstě nebude a pokud jo, tak to leda začně mírně připomínat kváskové těsto, protože tam začnou fungovat i bakterie mléčného kvašení, ne jen kvasinky z droždí.
    LEA1
    LEA1 --- ---
    POHODAVOLE: kvasnice = droždí, takže klidně droždí ve stejném poměru :)
    Nemám moc zkušeností s nahrazováním čerstvého droždím tím sušeným, takže ti neřeknu, kolik tam toho dát, já u kynutého moc neexperimentuji a dělám podle receptu. Ale našla jsem ještě další recepty, které ale nemám vyzkoušené: http://www.apetitonline.cz/recepty/5895-naan-bread-bez-drpzdi-a-kynuti.html nebo http://www.albert.cz/recepty/chleb-naan. Uvidíš, co se ti bude víc líbit.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    LEA1: omlouvam se za lama dotaz, ale muzu misto kvasnic pouzit drozdi v prasku nebo drozdi ve stejnem pomeru?

    Diky!
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ZUZKAOU: Česnek by mě tam nenapadl, ale s krupicovým nokem a troškou másla je to ještě lepší.
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    ZUZKAOU: Wow!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: šmarjá to je tak strašně dobrý. Nevím kde přišla na nápad mílko do vývaru na nudlovou polívku, ale tomu česneku to fakt sluší.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    Nevíte prosím, v kolik dopoledne otvírá holešovický bistro pod osmičkou? Na 4sq je 8.00, ale potřeboval bych to vědět jistě.)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    slint já ji miluju - tohle budu muset zkusit

    THE VAMPIRE SLAYER RAMEN-EXPRESS | Lady and Pups – an angry food blog
    http://ladyandpups.com/2014/12/16/the-vampire-slayer-ramen-express/
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    HITOMI: na karticku staci kamos s icem + plna moc. Delal jsem to stejne. Strach urcite nemam, protoze plno lidi na to proste nema zaludek :)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    POHODAVOLE: já už tam právě nějaký ten rok chodím, no :) tak jenom tiše pozoruji všechny změny. Ale tamda kartu bych si ráda zařídila, bohužel tam musím nakupovat zatím bez ní :) mám spíš pak obavy, aby se tamní malé restaurace nepřizpůsobovaly téhle vlně "turistů" a zachovaly si své kouzlo :))
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    HITOMI: ja tam nechodim moc dlouho, tak nevim, jaky to bylo driv, ale jsou proste vanoce, tak se neda nic delat. Ono se hlavne neni cemu divit, protoze s tou jejich kartou tam clovek fakt pekelne levne nakoupi skoro vsechno :)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    POHODAVOLE: taky si toho prave vsimam, ze uz to neni takova pohodicka co driv, vietnamska kuchyne tady zacala byt desne in a podle toho to vypada, no :)
    uprimne je mi tedka skoro lip na olomoucky v Brne :))
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    HITOMI: byli jsme v sobotu v Tamda a byl to naprostej konec. Nechali jsme tam vozejk a sli jinam, protoze fronty nemely konce..
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Jsem to jen ja, kdo si vsiml maelstromu pozitivniho PR o SAPA, ktere nastalo pote, co kmotr Roman Janousek povozil na kapote manzelku sefa SAPy?
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    hurá, budeme mít v SAPA davy z idnesu O_o

    Do vietnamské tržnice Sapa za levným nákupem. Praktický průvodce - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/pruvodce-sapa-praha-04j-/hobby-domov.aspx?c=A141208_124527_hobby-domov_bma
    THE_HOG
    THE_HOG --- ---
    MRMNK: pardon...díky :)
    THE_HOG
    THE_HOG --- ---
    nemít někdo seznam asijské zeleniny nejlépe s obrázky a jméno? děkovat
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Mají někde v holešovické tržnici asijské potraviny? Konkrétně hledám takové ty smažené, solené nori v malých balíčkách, musím do Holešovic a nechce se mi pak trajdat po vršovicích či malešicích.
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    「3秒クッキング 爆速エビフライ」篇
    https://www.youtube.com/watch?v=lkaIoH6Um60
    CERNA_RUKA
    CERNA_RUKA --- ---
    sezenu nekde v CR?

    Phallus indusiatus - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Phallus_indusiatus
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam