úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Asijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
* * * Anketa:
Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???
Na nástěnce najdete:
- OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
- RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
- KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
rozbalit záhlaví
POHODAVOLE
---
---
15:42:43 29.12.2014
SALVATOR
: pizzu už dělám ze susenyho, pze tam dle mě není tolik cítit..
SALVATOR
---
---
14:53:00 29.12.2014
1 odpověď
+1
Osobně mám zkušenost se sušeným i čerstvým droždím při dělání těsta na pizzu. Mechanicky mi nepřišlo ani jedno lepší než druhý, chuťově možná to s čerstvým bylo trošku lepší. A jelikož sem sklerotik, tak sem vděčnej že na většině balení sušenýho droždí je přepočet na čerstvý :).
POHODAVOLE
---
---
14:47:11 29.12.2014
1 odpověď
LEA1
: aha tak ja chtěl ty tenký, ale zkusim i tyto. Nemáš pak prosím recept na nějaký dobrý omáčky, popř. můžu udělat vindaloo s rýží a k tomu ještě tyto placky nebo je to nesmysl?
LEA1
---
---
14:34:28 29.12.2014
1 odpověď
POHODAVOLE
: je ověřenej několikrát. Z toho těsta uděláš 6 podlouhlých placiček, které ti vyběhnou na cca 1 cm tloušťky, takže se dají dobře namáčet v omáčce. Není to ten tenký naan, který pečou v restauracích. Tohle je recept z velmi dobré indické kuchařky, která vyšla ve francii.
POHODAVOLE
---
---
14:31:37 29.12.2014
1 odpověď
LEA1
: no mě se líbil tvůj recept, protože si psala, že je overenej :-)
Každopádně nejsem žádnej kuchař, takže taky radši jedu z návodu :-)
LEA1
---
---
14:27:38 29.12.2014
1 odpověď
POHODAVOLE
: kvasnice = droždí, takže klidně droždí ve stejném poměru :)
Nemám moc zkušeností s nahrazováním čerstvého droždím tím sušeným, takže ti neřeknu, kolik tam toho dát, já u kynutého moc neexperimentuji a dělám podle receptu. Ale našla jsem ještě další recepty, které ale nemám vyzkoušené:
http://www.apetitonline.cz/recepty/5895-naan-bread-bez-drpzdi-a-kynuti.html
nebo
http://www.albert.cz/recepty/chleb-naan
. Uvidíš, co se ti bude víc líbit.
POHODAVOLE
---
---
10:45:37 29.12.2014
2 odpovědi
-1
LEA1
: omlouvam se za lama dotaz, ale muzu misto kvasnic pouzit drozdi v prasku nebo drozdi ve stejnem pomeru?
Diky!
ERGOSUM
---
---
4:10:25 22.12.2014
ZUZKAOU
: Česnek by mě tam nenapadl, ale s krupicovým nokem a troškou másla je to ještě lepší.
KANG_KEK
---
---
12:42:04 21.12.2014
ZUZKAOU
: Wow!
ZUZKAOU
---
---
12:25:47 21.12.2014
1 odpověď
ZUZKAOU
: šmarjá to je tak strašně dobrý. Nevím kde přišla na nápad mílko do vývaru na nudlovou polívku, ale tomu česneku to fakt sluší.
SPYYDY
---
---
23:07:31 17.12.2014
Nevíte prosím, v kolik dopoledne otvírá holešovický bistro pod osmičkou? Na 4sq je 8.00, ale potřeboval bych to vědět jistě.)
ZUZKAOU
---
---
18:41:15 16.12.2014
2 odpovědi
+9
slint já ji miluju - tohle budu muset zkusit
THE VAMPIRE SLAYER RAMEN-EXPRESS | Lady and Pups – an angry food blog
http://ladyandpups.com/2014/12/16/the-vampire-slayer-ramen-express/
POHODAVOLE
---
---
14:27:03 15.12.2014
HITOMI
: na karticku staci kamos s icem + plna moc. Delal jsem to stejne. Strach urcite nemam, protoze plno lidi na to proste nema zaludek :)
HITOMI
---
---
14:24:52 15.12.2014
1 odpověď
+1
POHODAVOLE
: já už tam právě nějaký ten rok chodím, no :) tak jenom tiše pozoruji všechny změny. Ale tamda kartu bych si ráda zařídila, bohužel tam musím nakupovat zatím bez ní :) mám spíš pak obavy, aby se tamní malé restaurace nepřizpůsobovaly téhle vlně "turistů" a zachovaly si své kouzlo :))
POHODAVOLE
---
---
13:22:59 15.12.2014
1 odpověď
+1
HITOMI
: ja tam nechodim moc dlouho, tak nevim, jaky to bylo driv, ale jsou proste vanoce, tak se neda nic delat. Ono se hlavne neni cemu divit, protoze s tou jejich kartou tam clovek fakt pekelne levne nakoupi skoro vsechno :)
HITOMI
---
---
13:10:13 15.12.2014
1 odpověď
POHODAVOLE
: taky si toho prave vsimam, ze uz to neni takova pohodicka co driv, vietnamska kuchyne tady zacala byt desne in a podle toho to vypada, no :)
uprimne je mi tedka skoro lip na olomoucky v Brne :))
POHODAVOLE
---
---
12:11:14 15.12.2014
1 odpověď
HITOMI
: byli jsme v sobotu v Tamda a byl to naprostej konec. Nechali jsme tam vozejk a sli jinam, protoze fronty nemely konce..
LA_PIOVRA
---
---
10:31:33 15.12.2014
Jsem to jen ja, kdo si vsiml maelstromu pozitivniho PR o SAPA, ktere nastalo pote, co kmotr Roman Janousek povozil na kapote manzelku sefa SAPy?
HITOMI
---
---
10:11:03 15.12.2014
1 odpověď
+1
hurá, budeme mít v SAPA davy z idnesu O_o
Do vietnamské tržnice Sapa za levným nákupem. Praktický průvodce - iDNES.cz
http://hobby.idnes.cz/pruvodce-sapa-praha-04j-/hobby-domov.aspx?c=A141208_124527_hobby-domov_bma
THE_HOG
---
---
16:35:02 9.12.2014
MRMNK
: pardon...díky :)
MRMNK
---
---
10:14:54 9.12.2014
1 odpověď
THE_HOG
: par odkazu je na nastence -
[ Asijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy.. ]
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam