• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    TATONKA: Bun Thit Nuong - grilovaný vepřový s nudlema, vývarem a bylinkama. Na Čechovi ve Vietnamu je tip na místo v Nha Trang, kde to maj naprosto famózní, ale i jinde moc dobrý.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Nejaky tip na must eat v jiznim Vietnamu, prosim?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: jeste na vysvetlenou, prijela mi kamaradka z Hongkongu, potkali jsme se v Koreji, kde jsme chvili spolu pracovali, takze vzpominka na nase korejske casy :-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    1) doenjang jiggae
    2) pajeon a namáčecí omáčka k tomu
    3) rýže, of course
    4) kimchi od kamaráda, půl roku staré
    5) kimchi z Korea Martu v Gorazdovce
    6) sušená mrkev se zázvorem a sezamem
    7) okurkový salát s česnekem, zázvorem, chilli
    8) smažené tofu marinované v sojovce s česnekem
    9) danmuji - žlutá ředkev, Korea Mart
    10) kimnori - sušené řasy se sezamovým olejem, Korea Mart
    11) rýžové koláčky plněné pastou z černých fazolí, Korea Mart

    čas na přípravu - méně než hodina. To jsem fakt koukala, jak to bylo fofrem hotový. Chyběli mi akorát houbičky enoki. Některé ty ban chany jsou takové, no, na hraně, ale účelu to posloužilo :-)

    PULP121
    PULP121 --- ---
    MUTHA: odkud?
    PULP121
    PULP121 --- ---
    MUTHA: hele, kde si to vzal? restaurace nebo vlastní výroba? :-) vypadá to naprosto fantasticky.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    LUKOYE: dulezity je testo radne zpracovat, je potreba ho dlouho hnist az pujde roztahnout tak, ze je pres nej videt
    take je rozdil v teplote vody, vlazna se dava pokud jdou do pary a studena pokud se pak budou varit pokud se nepletu, uz je to chvile co jsem se k delani jiaozi naposledy dostal

    recept na testo byl myslim tenhle a vyslo to pekne http://beijingtaotie.blogspot.fr/2008/08/making-jiaozi-dumplings-from-scratch.html

    pokud nebudes delat v pare ale ve vode, tak dalsi vec je vareni, normalne se dela tak ze se hodi do vody privedene k varu, az se voda zacne opet varit prileje se hrnek studene, pak opet pockat na var a takhle 3x
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ZUZKAOU: kolega kupuje v nejakym krame, co je nekde v ulicich jak je Gorazdova nebo Diitrichova, zeptam se. Taky mi dost voni.
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    ZUZKAOU: zkus nekdy ocuchat ysl M7. tam je to dost silny
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POHODAVOLE: hele, nevím, já to mám na vůni...

    A teda ještě to nemám doma, ale miluju oud v parfémech a arabská vykuřovadla jsou na něm postavená. Podle internetů ho používá tradiční čínští a malajští léčitelé, ale jsem líná dohledávat jestli jako prášek, nebo extrakt a nebo jako kouř.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: to je jen na chuť nebo to má nějaké speciální účinky? :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ESTEN: no já se tam teď nedostanu, takže jsem si je objednala za 10 dolarů z ebaye (nějak jsem propadla vykuřování a oud obecně miluju, takže to budu pálit na uhlíku)
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    ZUZKAOU: jestli najdes, dej vedet :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nevíte někdo, jestli třeba v sapě, nebo u viethajců mají oudové (agarwood) třísky do cigaret?

    (totok http://www.aliexpress.com/...sticks-Cigarette-sticks-Rich-Resin-2grams-bottle-tester/1840531617.html )
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUKOYE: dim sum je název společenské příležitosti. Při které se mimo jiné podávají i knedlíčky (různých názvů, tvarů a způsobů přípravy - viz ZUZKAOU: )

    Ale jinak pro ty nekynutý na cca 4 porce je to hladká mouka (400 g), voda(150 ml) a sůl(5g). Případně do toho můžeš dát jedno vajíčko a pak té vody dej tak 80-100 ml (podle toho jak bude sát mouka).

    Dumpling Wrappers (Mandu-pi: 만두피)
    https://www.youtube.com/watch?v=s0bliFUHiVA

    wonton wrapper
    https://www.youtube.com/watch?v=PC4EWXbaO7E


    Nakoukej pak taky balení, pokud chceš teda originální tvary. Pokud ti originální tvary jsou šumák, tak vřele doporučuju malé, či střední pirožkovadlo - jak na vykrajování těsta, tak na tvorbu knedlíčků. http://www.potrebyprocukrare.cz/cs/prace-s-testem/335-formy-na-pirohy.html
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Nějaký osvědčený recept na Dim sum těsto? díky
    BELZEBOOB
    BELZEBOOB --- ---
    ZUZKAOU: bomba.nedávno jsem v macau měl tohle a uplně jsem si t zoho sednul na prdel, přestože je to vlastně "jenom houska s masem".neuveřitelně šťavnatý a ultra dobrý http://ladyandpups.com/2015/11/29/macaos-pork-chop-pineapple-bun/
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: jj mdm Huang je dobry zdroj
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    ZUZKAOU: diky! chystam se na ty zloutky s hovezim!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Naprosto fascinující, lehce fuison recepty zde http://ladyandpups.com/

    tradiční, z pera antropoložky tu carolynjphillips.blogspot.cz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam