• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    POHODAVOLE: cekal bych, ze to bude tim, ale v praxi to nebyl zadny velky rozdil.

    Delal jsem podle Maanghii.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DOCKINEZ: tak tam hlavně smrdí ta rybí omáčka ne? Já dělal dle zuzky blogu a můžou se přidat i krevety :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Mně docela chutnalo kimči od korejců v gorazdovce, ale je to už tak tři roky zpátky.

    Od tý doby baštím jenom domácí.

    Jen mne překvapuje, že „správný“ korejský kimči obsahující živočišný složky jako zamřelý rybičky nebo rybí omáčku nesmrdí nijak výrazně víc než moje čistě zeleninový.
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    KOZINA: pozeraj sa na datum spotreby, hlavne u cinanky ma tam 90% veci tazko po zaruke 2012-2013 ;-)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SMOKY: Z Karlína bys to taky moh mít celkem blízko ke Korejcům na Koněvce, nikdy sem tam ale nebyl, takže nezaručim, že maj hotový kimči a ne jen suroviny. Je to Koněvova 1185/102.
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    ZUZKAOU: dík, asi si udělám holt výlet ;)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    LA_PIOVRA: je to malý jak dlaň :-)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ZUZKAOU: asi si to vytisknu, az pujdu, diky :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    SMOKY: z karlína co by kamenem dohodil: náměstí republiky, ulice v celnici, k-shop což je pobočka korejců z korunní.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KOZINA: Někdo zase přeházel google mapu, až budu mít chvíli, tak to upravím a zamknu, otevřená spolupráce prostě nefunguje...

    určitě k číňance (blok baráků na hlavní silinici kousek před první odbočkou. Zeleninu a spol buď v rohovém krámu na křižovtce a nebo v krámku kousek šikmo do odbočky od toho rohového.

    A pak je tam skvělé čínské obědové bistro s bufetovým stolem - když budeš pokračovat pořád po té hlavní cestě, tak po pravé ruce na konci bloku ve kterém je rohové bistro.

    SMOKY: V Korunní u korejců.
    Nechat si ho dovézt rohlikem https://www.rohlik.cz/hledat/kimchi?productPopup=1293341-mat-kimchi (moravský výrobce)

    v Country life mají veganské od Kimchi kings.

    KOZINA: no v Praze ho mají na Francouzské u viethajců, ale to si nechceš úplně slyšet...
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Mate tam (Malesice) k doporuceni nejakej konkretni kram?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ANGLIS: Malešice jsou dobrý, souhlas. Navíc třeba ten kikkoman tam mají levněji než v sapě, 160Kč vs. 200 Kč za litrovou lahev.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Kde v centru, nejlepe Karlin koupim dobry kimchi ? Do Sapy se mi nechce ted cestovat...
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    Nevíte kde by se dala koupit Yuba (tofu skin)? ideálně v Plzni
    ANGLIS
    ANGLIS --- ---
    Tak jsem prvně navštívila Malešickou tržnici a musím říct, že maximální spokojenost. Mnohem přehlednější než Sapa a zelenina doslova za korunu a fantastická. Hlavně za čtvrt tašky lusků 20 Kč mi přišlo super ;)

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    4 Ways to Upgrade Your Chinese Food at Home | SAVEUR
    http://www.saveur.com/phoenix-claws-jade-trees-kian-lam-kho-chinese-cooking
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    XCIDER: jako alternativu k tomu od FLU: já nemůžu dopustit na recept od ottolengiho:

    Jerusalem Cookbook Falafel Recipe
    http://thetummytrain.com/2015/03/12/jerusalem-cookbook-falafel-recipe/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SALAMAN: jestli tam někde máte albert/tesco/billu, tak tam mívají vaničky s koriandrem.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SALAMAN: projdi celou ulici, je tam asi tak 10 večerek, vždycky jsem měl kliku.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    MAKROUSEK: Ano, jsem líný.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SALAMAN: Z Brevnova az na Hradcanskou?
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Prosím o radu: kde v Praze na Břevnově seženu koriandrovou nať? Moje vietnamka (U Kaštanu) ho bude mít až v neděli a nechce se mi jezdit až na Hradčanskou :(
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBERA: udělej ho ze syrové cizrny...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    XCIDER: Když jsi ten falafel dělal, nechal jsi hmotu před tvarováním odstát nějakou dobu v ledničce? Mně se falafel z vařené cizrny v oleji rozpustí pokaždé, vyzkoušela jsem kdejakou radu a tip, jediné, co jsem ještě nezkusila, bylo právě to delší vychlazení. Zajímalo by mě, jestli by to pomohlo, nebo se mám napříště přiklonit už jen k falafelu ze syrové cizrny...
    FLU
    FLU --- ---
    XCIDER: ne. pokud nnejaka mouka, tak pripadne cizrnova, ktera je opravdu dobre pojidlo, ale pokud neni cizrna varena, skutecne to neni treba.

    co se prisad tyce, vim ze se dava i koriandrova nat, ale ja do toho sypu jen cibuli, cesnek, oprazeny a nadrceny rimsky kmin, hromadu petrzelove nati, vrchovatou lzici tahini a sul.
    BARE
    BARE --- ---
    XCIDER: Recepty jsou ruzny, ale nejcasteji tam byva jen cizrna (pouzivat jen susenou, namocenou pres noc), sul a koriandr s petrzelkou
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    FLU: diky, tak to nekdy odzkousim, ja delal z predvareny cizrny, bylo to tak v receptu ktery jsem tenkrat pouzil. krome tech ingredienci, ktery jsi zminil, uz nic? zadna psenicna mouka atd. ?
    FLU
    FLU --- ---
    FLU: jo a na tvarovani mam tohle

    (lezou z toho takove male karbanatky, takze nemam odzkousene, jetsli ten muj postup funguje i u vetsich kulicek. ale rekl bych ze ano, akorat na koule bude lepsi fritak nez panev))
    FLU
    FLU --- ---
    FLU: jeste jsem zapomnel dodat, ze tu smes melu nadvakrat, aby byla opravdu jemna a behem mleti do toho pridavam i nasekanou petrzel (hodne, na dva hrnky cizrny davam cely svazek petrzele), cibuli a cesnek. koreni a tahini primicham az potom.
    FLU
    FLU --- ---
    XCIDER: tohle mam odzkousene a funguje to stoprocentne:

    - cizrna musi byt syrova, v zadnem pripade varena nebo konzervovana. takze namocit tak na 24 hodin a nasledne namlit na masomlynku (a pomaha tomu i tahini, ktera se tam pridava).
    - pro jistotu muzes do smesi pridat bud cizrnovou mouku anebo "sliz" z rozmackaneho lneneho seminka (ale neni to nutne).
    - smazim to pak normalne na panvi (fajsmekri pouziji ghi misto oleje), tak na stredni plamen, aby se falafel skrz naskrz prosmazil a pokud by to bylo moc mastne, funguje stejny trik jako u klasickeho rizku - po vytazeni z panve tu placicku/kulicku na zlomek sekundy ponoris do vrouci vody a hned vytahnes.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    kdyz uz resite ty smazene lusteniny, mate nekdo osvedceny recept na falafel? takovy co se pri smazeni nerozpadne ani nevypije tunu oleje? delal jsem ho kdysi, jen jednou a na konci jsem z panve vykydaval mastnou drt rovnou do zachodu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam